Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire kell a gyerekvallalast meggondolni?
"Ezzel persze nem azt mondom, hogy nyomorba kell szülni, de szerintem sokan túlizgulják ezt a dolgot és tényleg várnak a tökéletes körülényekre (ami a legtöbbször sosem jön el)."
MEGFELELŐ körülményeket kell megvárni, nem a tökéletest. Ez így csúsztatás, ebben a formában.
az a baj h előre nem látsz minden
túlkép semmit sem ....
lehet jó a párod ha egyszer bekattan valami miatt
míg te otthon vagy a gyerekkel elszereti egy másik nő
lehet h te kattansz be egy másik pasi miatt
egy rossz anyagi döntés
anyós
ezer lehetőség van
ha arra apellálsz h mindent megtervezz akkor esélyed sincsen rá !
nagyon sokan terveznek "tudatosan" előre évekre de elég egy picike dolog és az egész felépített jövő romba dől - és akkor ök is dölnek vele
inkább arra gondolj h mindig legyen B, C terv és menekülési út
gyorsan tudj lépni ha kell és gyorsan dönteni is !
legyen egy háttered ha dobnak a gyerekkel együtt
képes legyen gyorsan alkalmazkodni
bár ha meg túlbiztosítod magad akkor oda a bizalom a másikban
szal marha nehéz !
22: ez a "ha arra vársz, hogy minden tökéletes legyen, sosem lesz gyereked" mentalitás pont azokra jellemző, akiknek sem fizetésük, sem a lakhatási körülményeik és/vagy a kapcsolatuk sem érett a gyerekvállalásra, és ezzel védekeznek...
Beütni nyilván mindig beüthet valami, de az nem kifogás arra, hogy eleve nem teremti meg valaki a körülményeket, hogy később is lehet szar.
Kedves 20-as, nem akarlak elszomorítani, de ma már pont egy 40 éves nőnek vannak kisgyerekei, mivel 38 évesen vagy épphogy 40 évesen szül, mert a tökéletes pillanatra várt, mikor minden meglesz, aztán egy csomó pénzt lombikba kellett fektetni, mert 35 felett sehogy sem akart az a gyerek jönni.
Szánalmas ami ma Magyarországon megy, itt valóban nincs biztos munkahely. Abban egyetértek, hogy úgy ne szüljünk gyereket, hogy egyáltalán nem dolgozott a nő és persze az apának sincs munkahelye.
De, ha mindig a tökéletesre várunk, akkor kedves hozzászólok és olvasók, reménykedjetek benne, ha 35-40 között összejön a gyerek, ha összejön valahogy. Na, meg azon se csodálkozzatok majd, ha esetleg nem élitek meg az unokáitokat.
Most engem is lehet lepontozni. Ennyi erővel, aki 20 évre vesz fel lakáshitelt, egyáltalán ne is szüljön gyereket, míg a hitel le nem jár, utána meg már úgy se tud, hacsak nem 20 évesen vette fel a hitelt!
1. Nem kell SAJÁT (félig banké...) lakás feltétlenül. Az albérlet még mobilabbá is teszi az embert, ha munka után kell költözni.
2. Akinek olyan szakmai tudása van, amire van munkaerőpiaci igény, akkor megszűnhet a munkahelye, de elég gyorsan el tud helyezkedni az iparágon belül.
3. Ismét, nem a tökéletes állapotról van szó, hanem a megfelelőről. Fényévnyi a különbség.
4. Nem kell 40 éves korig várni feltétlenül. Nekem a megfelelő partner, anyagi helyzet, munkaviszony megvolt a huszas éveim végére.
"egy 40 éves nőnek vannak kisgyerekei, mivel 38 évesen vagy épphogy 40 évesen szül, mert a tökéletes pillanatra várt, mikor minden meglesz, aztán egy csomó pénzt lombikba kellett fektetni, mert 35 felett sehogy sem akart az a gyerek jönni. "
29 éves korban szülnek átlagosan először a nők :) Szóval ezt benézted. Legalábbis statisztika szerint.
" Na, meg azon se csodálkozzatok majd, ha esetleg nem élitek meg az unokáitokat. "
Míg élek nem értem ezt a választ meg,pedig annyi ember írja, bár attól még lehet baromság. Majd gyerekem akar szül ha nem akar nem szül az ő döntése dolga amire én miért terveznék, főleg akkor amikor még ő is csak tervbe van?
Egyszerűen a legnevetségesebb indok a világon a korai szülésre.
Nagyon meg kell gondolni. Mindenképp számításba kell venni, hogy anyuka egyedül maradhat és neki kell eltartani a gyerekeit.
Nálunk a természet megoldotta ezt, így dönteni sem kell. Nem tudunk gyereket vállalni és kész. Van biztosnak tűnő munkánk a férjemmel, egész elfogadható fizetésünk is, bár persze lehetne több, de így is kijövünk normálisan. Kertes házban élünk, nem messze pesttől, nincs hitelünk. Pénzt gyűjtünk, eljárunk szórakozni kettesben, haverokkal stb..
Most már úgy is az van, hogy aki gyerektelen, az dögöljön éhen öregkorára, annak nincs joga arra költeni a pénzét amire akarja, hanem úgy kell tennie mintha lenne, és a gyerekre szánt pénzt pénzt eltenni nyugdíjra...
De aki tud is vállalni gyereket, (anyagi, egészségügyi szempontból) annak nagyon meg kell gondolni. Mert ha bármi beüt, rajta nem lehet spórolni, vagy nem mondhatod azt hogy nem még sem kell....Hatalmas felelősség.
Nagyon meg kell gondolni, szerintem is tudatosnak kell lenni. Persze bármikor bármi közbejöhet, az ellen úgysem tudunk tenni.
Amit én meg fogok gondolni:
- Apuka= férjem: milyen állása van, mik az ambíciói
- az én saját fizetésem: egyedül se halnánk-e éhen a gyerekekkel
- félretett pénz: valamelyikünknek sürgős orvosi beavatkozásra van szüksége külföldön pl, arra mindig legyen
- mindegy hogy saját lakás vagy albérlet, főleg hogy rugalmasak szeretnénk maradni és elköltözni bármikor
Olyan életszínvonalat szeretnék nyújtani a gyerekeknek amilyenben én is felnőttem, ami nem egy luxus de nem is kellett azon gondolkoznunk hogy pl. melyik szalámit vegyünk meg a boltban vagy az évi egy hét-10 nap külföldi nyaralást hol töltsük el.
L21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!