Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így közös, vagy különvagyonnak számít?
Nem válás miatt kérdezem, nem akarunk válni, ezért írtam a házasság témába a kérdést.
Tehát: A férjemmel jelenleg 1 nagy házban, de leválasztva, külön bejárattal, külön háztartással stb.. élünk édesanyámmal és a testvéremmel.
Anyuék el akarják adni ezt a házat, és ennek az árából, plusz még egyéb pénzforrásból másik, sokkal kisebb házat vennének maguknak, nekünk pedig a pénz egy részéből egy lakást.
A kérdés az, hogy az a pénz amiből a lakást vennénk, illetve maga a lakás, közös vagyon e úgy, hogy, a ház eladásából származik az összeg, amit viszont még jóval a házasságunk előtt vett a családom?
A lakás vásárlásánál pl kinek a nevére kerüljön a lakás? Csak az enyémre, vagy közös vagyonnak számít és a férjem nevére is kerülhet?
Ha a tiéd a fele akkor a tiéd lesz mert a te vagyonodból lesz új lakás.
Érdekeljen hogy ne legyen közös vagyon. Tudom, imádjátok egymást, sose válnátok el... stb., de ebben biztosnak lenni csak akkor lehet ha jövőbelátó vagy. Ha a férjed szeret akkor minek neki a te vagyonod amikor úgyis veled lesz örökre és a te házadban is ugyanúgy ellakhat. Ha meg beüt a baj akkor jobb hogy nem viszi azt amiért a szüleid megdolgoztak.
Persze értem, és igazatok van, csak megbántani se akarom a férjem, hogy csak az én nevemen lenne a lakás.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Őt az sem zavarja hogy ez a ház az én nevemen van.. én gondoltam úgy hogy esetleg megbántódhat...ha csak az én nevemen lenne az új lakás.
Nem kell hitelt felvenni, ha ez a ház eladásra kerül. Már van kiegészítés. A férjem egyébként nem hozott vagyont a házasságba.
Értem persze:) és igazad van:)
Anno köztünk volt egy olyan dolog, hogy már jóval a házasságunk után ő kötött élet és baleset biztosítást.. és igazság szerint meg sem beszélte velem hogy ki lesz a kedvezményezett, csak bediktálta a nevemet...
Ja mondom jó tudni:) és miért én? Szóval mi ilyenek vagyunk a pénzzel...eszünkbe sem jut..
Csak a lakás miatt jutott eszembe hogy esetleg rosszul érintené...de ő valóban nem ilyen. Csak én agyaltam túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!