Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így közös, vagy különvagyonnak számít?
Nem válás miatt kérdezem, nem akarunk válni, ezért írtam a házasság témába a kérdést.
Tehát: A férjemmel jelenleg 1 nagy házban, de leválasztva, külön bejárattal, külön háztartással stb.. élünk édesanyámmal és a testvéremmel.
Anyuék el akarják adni ezt a házat, és ennek az árából, plusz még egyéb pénzforrásból másik, sokkal kisebb házat vennének maguknak, nekünk pedig a pénz egy részéből egy lakást.
A kérdés az, hogy az a pénz amiből a lakást vennénk, illetve maga a lakás, közös vagyon e úgy, hogy, a ház eladásából származik az összeg, amit viszont még jóval a házasságunk előtt vett a családom?
A lakás vásárlásánál pl kinek a nevére kerüljön a lakás? Csak az enyémre, vagy közös vagyonnak számít és a férjem nevére is kerülhet?
Várjál. szóval anyának és apának van egy lakása amit eladnának és abból vennének a lánynak egy lakást?
Ha igen ez a kérdés akkor névre szóló ajándék mindig különvagyon, az hogy kinek a nevén van nem számit.
A lakás természetesen a te nevedre kerüljön, és írjatok ajándékozási szerződést. Az ajándék különvagyon.
Értem én, hogy nem akartok válni, de semmiképpen se a férjed nevére kerüljön a lakás. Miért is kerülne, mikor a te szüleid ajándékozzák neked? Soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő. Ne kövessetek el hibát, mert sokba kerülhet.
A ház az én nevemen és a testvérem nevén van. Ketten vagyunk tulajdonosok.
Névre szóló ajándék lehet lakás is?
Engem tényleg csak érdekel a dolog, mert beszéltek róla a napokban hogy már unják ezt a házat amiben élünk....és engem az se zavarna ha közös vagyonnak számítana. De ez az ajándék dolog nekem új... nem tudtam hogy ilyen dolgot is lehet mint egy lakás, így adni.
Ha a te neveden van a lakás, akkor jogilag a tied és a tesódé, és nem a szüleidé. Mi is akkor a probléma?
Adjátok el, és vegyetek újat. Nyilván a te különvagyonod lesz, hiszen már előtte is a tied volt (és a tesóé).
Ha ti vagytok a tulajdonosok, akkor nem kell ajándékozás. Magadnak ajándékozod magadtól?
El ne kövesd az a baklövést, hogy közös vagyon legyen.
6-os... igazad van:) hivatalosan valóban az enyém és a testvéremé a ház nem édesanyámé...
Csak mivel ők ketten együtt élnek a ház egyik felében, mi meg a férjemmel a másik felében, így mindig úgy veszem, hogy anyué is a ház...
Akkor ilyenkor gondolom ajándékozás sem kell...csak annyi hogy az új lakás csak az én nevemen legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!