Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi lehet váló ok? Ez már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet váló ok? Ez már annak számít?

Figyelt kérdés
11 éve vagyunk házasok, két gyerekünk van, kocsi, lakás. Mondhatni hogy kívülállóként nézve boldog életünk van. De sajnos én nem érzem jól magam ebben a kapcsolatban. Még itthon vagyok a kisebb gyerkőccel, a nagyobb már iskolás. Mivel én nem hozok haza kvázi fizetést, így nincs beleszólásom a dolgokba. Nagyon idegesít, hogy csak arra költ amire ő szeretne, amit én kitalálok az általában az ő értékrendje szerint hülyeség. Pl az én kedves párom bmw bu..i. Nem lehet vele mit kezdeni, egyszerűen nem tudja elképzelni az életét csak úgy ha egy bmw-t vezet. No ezzel még nem is lenne akkora gond, ha nem az ilyen 20 éves roncshalmazokról lenne szó. Egy kocsink van, 17 éves, el van rohadva, kissé már füstöl, és az automata váltója sem tökéletes már. Mondtam neki hogy ideje lenne lecserélni a verdát valami család-barát kocsira aminek nem 12-15 l a fogyasztása és végre mondjuk városon kívül is használhatnánk. Amennyit ér ez a kocsi, annak az árán tudna venni egy fiatalabb opelt vagy fiatot vagy bánomisén hogy mit, de valami kisebb kategóriás autót. De hallani sem akar róla mert hogy csak ez az autó a megbízható meg stb stb. Nem lehet meggyőzni erről. De ha a kocsin tönkre megy valami még a föld alól is előteremti a pénzt hogy megcsinálja, de ha én mondom hogy vegyünk egy új cipőt mert szétment, az nem tetszik neki, és általában le is vagyok szavazva. Megyünk jövő hónapban nyaralni. Nagyjából 20ezerrel több költőpénz maradt volna a zsebünkben ha nem ezzel a benzintemetővel mennénk. Sajnos sosem fog megváltozni, mikor mondtam hogy vegyünk másik kocsit, ugyanúgy csak bmw-t nézett... ugyanúgy öreg sza.t. Néha úgy érzem a család neki nem is jelent annyit mint a kocsi. Örökre ilyen marad? És mi örökre 20 éves autókban fogunk ülni? Sosem lesz fiatalabb vagy jobb? (persze azért 20 év körüli kocsikat néz mert csak ezt tudná kp-re megvenni fiatalabbat nem) Már megfordult a fejemben hogy elhagyom, és inkább egyedül maradok a gyerekkel, minthogy azt nézzem hogy rozsdás vasdarabot szeretget. Nem szeretném ha a fiam is bmw bu..i lenne. sőt ne legyen egyáltalán márkafüggő. Miért nem jó egy tök más autó is???? :( Ez váló ok? vagy én túlzom el a dolgokat.
2014. júl. 8. 08:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%

"Még itthon vagyok a kisebb gyerkőccel, a nagyobb már iskolás. Mivel én nem hozok haza kvázi fizetést, így nincs beleszólásom a dolgokba."

Na nekem EZ lenne válóok, nem a kocsi.

2014. júl. 8. 08:15
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

akár lehet ez is

de a legjobb ha elhidegülést írsz bele

2014. júl. 8. 08:15
 3/17 anonim ***** válasza:
81%
Józanul nézve a dolgokat: ha elválsz, tudsz majd miből élni? El kellene előtte menni dolgozni, hogy legyen némi félretett tőkéd.
2014. júl. 8. 08:21
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Az autó tök mindegy, de az, hogy gazdasági függésben tart, és nincs önálló akaratod, az tökéletes válóok. Te ugyanúgy hozzáteszed a részed a családhoz, csak sajnos az anyák nem kapnak fizetést a nagyon kemény munkájukért, amit otthon végeznek. Mondd meg neki, hogy tulajdonképpen te teszed lehetővé, hogy dolgozzon, úgyhogy a pénz közös, fele-fele arányban. Ha nem így gondolja, akkor maradjon otthon a gyerekekkel, te pedig menj el dolgozni, majd meglátja, hogy milyen kemény dolog, amit te teszel otthon.
2014. júl. 8. 08:26
 5/17 anonim ***** válasza:
30%
már megbocsáss,de ha a szr kocsi kérdés miatt elválsz, és teszed tönkre a két kisgyereked életét jó nagy barom vagy.(nem kérek ellenvetést egy rángatássá ide-oda hurcolássá és ellenhangolássá válnak a széttépett családok) Milyen jó, hogy vannak még családok, ahol békében szeretetben élnek- kocsi, nyaralás és lassan minden extra nélkül, besózott sggű "anyák" helyett édesanyákkal. Bár egyre kevesebb.
2014. júl. 8. 08:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem az autó itt a probléma, az már kiderült az előző válaszokból is...
2014. júl. 8. 08:31
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindig vannak kompromisszumos megoldások. Pl a BMW-t lehet LPG uzemure szerelni, uzemanyagkoltseg harmada lesz qz eddiginél.
2014. júl. 8. 08:34
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Menj el te is dolgozni,akkor majd több beleszólásod lesz,és pénzed is cipőt venni.Ez szerintem nem válóok,mert idegesítő lehet,de minden férfinek van valami bogara (na meg a nőknek is) férjednek ez a roncs bmw :D
2014. júl. 8. 08:37
 9/17 anonim ***** válasza:
88%

Nem ez nem váló ok, és a pénz sem váló ok!!! Ez egy megoldandó probléma! Szerinted azért mert ilyen egyből el kell válni? NEM! Rendbe kell hozni a házasságot :) Persze okoskodhatok itt, hogy így-úgy fontos a házasság......de nem fogok...ez csak rajtad áll...ha szeretnéd megmenteni akkor ajánlok egy könyvet, ha szerinted jobb lenne elválni akkor tedd azt :) Törekedj a boldogságra és a gyermekeidet is tedd boldoggá! Én a helyedben megpróbálnám alkalmazni a könyvben leírtakat, mert ott számos ilyen csökönyös szamárról szóló történet van akik végül megváltoztak, és talán egy új eddig számodra ismeretlen boldogság köszönthet be :)

A könyv: Garry Chapman: A szerelem pszichológiája

A cím kicsit megtévesztő lehet, mert sokkal fontosabb dologról szól mint a "szerelem", de ezt most nem részletezném, te döntesz, sok sikert akármelyik utat is választod :)

2014. júl. 8. 08:44
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Roviden , tomoren, nyugi. A ferjed tipusat ismerem, az enyem is ugyanez , csak a bmw az auto, akar 20 eves es mindegy mennyit eszik... borzaszto, mar mindent megprobaltam, de nem hajlando a bmw maniajabol alabbadni.... nalunk is hasonlo volt a helyzet amig otthon voltam a picivel. borzalmas volt, egyaltalan nem sirom vissza a babazos, otthonulos eveket, marcsak ezert sem... nalunk sokminden megvaltozott amiota egy eve visszajottem dolgozni, es keresek, raadasul tobbet mint o :). kezdunk normalizalodni, sokat veszekedtunk, de probalunn sokat beszelgetni is... nem egyszeru, kozben a gyeses evek alatt belolem hazisarkany lett... a lenyeg, menj vissza dolgozni, keress penzt, turelem, beszelgessetek, reszedrol is lehet kis kompromisszum, kovetelj ki magadnak bizonyos dlgokat, amit megerdemelsz, szepen, ugyesen :)... bar, a bmw-s tema nem valtozott azota sem nalunk...ez valami narko ezeknek :) kinomban irom a vigyorijelet!
2014. júl. 8. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!