Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi lehet váló ok? Ez már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet váló ok? Ez már annak számít?

Figyelt kérdés
11 éve vagyunk házasok, két gyerekünk van, kocsi, lakás. Mondhatni hogy kívülállóként nézve boldog életünk van. De sajnos én nem érzem jól magam ebben a kapcsolatban. Még itthon vagyok a kisebb gyerkőccel, a nagyobb már iskolás. Mivel én nem hozok haza kvázi fizetést, így nincs beleszólásom a dolgokba. Nagyon idegesít, hogy csak arra költ amire ő szeretne, amit én kitalálok az általában az ő értékrendje szerint hülyeség. Pl az én kedves párom bmw bu..i. Nem lehet vele mit kezdeni, egyszerűen nem tudja elképzelni az életét csak úgy ha egy bmw-t vezet. No ezzel még nem is lenne akkora gond, ha nem az ilyen 20 éves roncshalmazokról lenne szó. Egy kocsink van, 17 éves, el van rohadva, kissé már füstöl, és az automata váltója sem tökéletes már. Mondtam neki hogy ideje lenne lecserélni a verdát valami család-barát kocsira aminek nem 12-15 l a fogyasztása és végre mondjuk városon kívül is használhatnánk. Amennyit ér ez a kocsi, annak az árán tudna venni egy fiatalabb opelt vagy fiatot vagy bánomisén hogy mit, de valami kisebb kategóriás autót. De hallani sem akar róla mert hogy csak ez az autó a megbízható meg stb stb. Nem lehet meggyőzni erről. De ha a kocsin tönkre megy valami még a föld alól is előteremti a pénzt hogy megcsinálja, de ha én mondom hogy vegyünk egy új cipőt mert szétment, az nem tetszik neki, és általában le is vagyok szavazva. Megyünk jövő hónapban nyaralni. Nagyjából 20ezerrel több költőpénz maradt volna a zsebünkben ha nem ezzel a benzintemetővel mennénk. Sajnos sosem fog megváltozni, mikor mondtam hogy vegyünk másik kocsit, ugyanúgy csak bmw-t nézett... ugyanúgy öreg sza.t. Néha úgy érzem a család neki nem is jelent annyit mint a kocsi. Örökre ilyen marad? És mi örökre 20 éves autókban fogunk ülni? Sosem lesz fiatalabb vagy jobb? (persze azért 20 év körüli kocsikat néz mert csak ezt tudná kp-re megvenni fiatalabbat nem) Már megfordult a fejemben hogy elhagyom, és inkább egyedül maradok a gyerekkel, minthogy azt nézzem hogy rozsdás vasdarabot szeretget. Nem szeretném ha a fiam is bmw bu..i lenne. sőt ne legyen egyáltalán márkafüggő. Miért nem jó egy tök más autó is???? :( Ez váló ok? vagy én túlzom el a dolgokat.
2014. júl. 8. 08:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

Ha minden más rendben, nem válnék egy autó miatt :) Bár számomra is érthetetlen, hogy miért gondolja valaki, hogy egy 20 éves BMW annyira jó autó, mintha egy új vagy pár éves lenne :)

Amit az első is írt, számomra is az a válóok. Egy családban közösek a döntések. Nem a gyereke vagy, hogy rád erőltesse mindenben a döntését, hanem a társa.

2014. júl. 8. 09:01
 12/17 Sün!! ***** válasza:
52%
Ha nem akarsz harcolni, akkor válj el. Sokaknak tetszik a könnyebb megoldás. Viszont én úgy gondolom, hogy harcolnod kell. Előttem van aki tapasztalatból beszél. Szerintem is érdemes megvárni míg visszamész dolgozni. Egy kapcsolatban beszélgetni kell a problémákról. Nem a másik fejéhez vágni a hibáit.
2014. júl. 8. 09:04
 13/17 A kérdező kommentje:
Egy percig sem gondoltam volna hogy ennyi férj van belebetegedve a bmw-kbe. Szóval akkor ez egy betegség és gyógyszert még nem találták fel rá :) Igen, most a héten voltam is állásinterjún, én is úgy gondolom hogy ha én is keresek jobb lesz a helyzet, csak sokszor az jut eszembe, hogy ha én is keresnék, akkor gyűjtenék kocsira, hogy ne ezzel keljen már közlekedni de akkor meg az lenne a baja, hogy minek a bmw mert ő dolgozni nem kocsival jár, szinte csak én használom. Ő csak hétvégén ül bele. Ha meg én használom úgyis akkor miért nem veszünk egy takarékosabb autót? Nem vagyok az az elkapkodós döntéshozó, sokszor megszoktam rágni magamban a dolgokat és sokszor kérdezem meg itt a közvéleményt, de nem ez alapján szoktam dönteni. Tudom hogy nem jó az sem hogy mivel nincs keresetem így ő a főnök. Ezen is sokat agyaltam már és sokszor ki is tettem a kérdést. De még sosem éreztem annyira gáznak a helyzetet hogy ne akarnám megoldani. Jó rendben, elfogadom hogy ő bmw b--i és nem változik és megpróbálok valamennyire a saját lábamra állni, dolgozni és megvalósítani a saját céljaimat. Remélem ezt azért elfogja tűrni őfelsége :P mert ha nem, hát szeretgetheti tovább a bmwjét.
2014. júl. 8. 13:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez jó, ráadásul te használod leginkább az autót :D

Szerintem is ha visszamész dolgozni, akkor jobb lesz.

Ha meg teljesen tökre megy ez az autó, akkor inkább keressetek egy újabbat. De ettől biztosan nem fog megválni csak úgy :)

2014. júl. 8. 13:54
 15/17 anonim ***** válasza:

"Mivel én nem hozok haza kvázi fizetést, így nincs beleszólásom a dolgokba. "

Úgy tűnik, ez neked is van rendjén?

szerintem az egy bt, kft, vagy ilyesmi esetében helyénvaló, egy családban nem.

A váláshoz nem kell "ok", ha gondolod add be a válókeresetet.

2014. júl. 8. 16:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Te elkerülöd -szándékosan vagy véletlenül?- a lényeget!

A férjeddel nem a hobbija a baj. Semmi baj azzal, ha valaki szenvedélyesen szeret, imád valamit, legyen az éppen egy korhadt autó ez esetben vagy maga a márka.

A férjeddel egyetlen baj van az égvilágon: szarik rád, szarik a családotokra, szarik az érzéseidre és szarik úgy körülbelül mindenre magán kívül. Az ő "igényei" a fontosak, akkor is, ha ez pénzügyileg nem fenntartható, de a körülötte lévő emberek, a szerettei, a hozzá legközelebb állók véleménye, érzései vagy igényei egy fikarcnyit sem számítanak ezzel szemben. EZ itt a gond, nem a BMW!

A helyedben egyszer közölném vele, hogy most akkor átgondolja, mi a fontos, és ha meghozta a döntését, akkor te is átgondolod, merre halad tovább a kapcsolatotok. Ha önmagát választja, beadnám a válópert.

2014. júl. 8. 19:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező azt próbáltad már hogy a párod barátjával aki nem kocsi b**i azzal együtt leültök és átbeszélitek ezt a dolgot mert lehet hogyha többen is mondják neki akkor megérti hogy ez így nagyon nincs rendjén

ne egyből a válás legyen az első , próbáljatok többen beszélni vele erről lehet észreveszi hogy tényleg hülye dolgokkal foglalkozik a család helyett

egy próbát megér :)

2014. júl. 27. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!