Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mikor fogják fel, hogy ezzel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor fogják fel, hogy ezzel a rendszerrel nem lehet spórolni?

Figyelt kérdés

Otthon működött az a rendszer, hogy hetente kétszer főzött anyu egy hadseregnek valót (főzeléket, rakott krumplit, paradicsomos káposztát és társait), aztán ettük 3-5 napig, még el nem fogyott, vagy meg nem romlott. Vagy ha megmaradt, letették a mélyhűtőbe, aztán egy-két hét után újra elővették, mintha friss lenne.

Meg az egymás után fürdés, de utáltam. Életkori sorrendben fürdött mindenki ugyanabban a vízben, pici meleg vizet lehetett hozzáengedni. Aztán ugyanezzel a vízzel leöntötték a WC-t.

Aztán ugye az egymás után evés. Tányért két fogás közt nem volt való elmosni, mert hogy az nem piszok, hanem étel.

(Ugyanabból egyem a túrós tésztát, amiből a borsólevest, hát, köszönöm)

Meg a ruhák egymás után hordása. Ami kicsi volt már a rokon gyerekekre, azt nekünk adták. (De előtte még porosodott pár évet a padláson, mert van vagy 10 év korkülönbség)

Előbb hordta a tesóm pár évig, aztán én, aztán adtuk tovább a kisebb gyerekeknek.

"Meg az addig nem kelsz fel az asztaltól, amíg meg nem etted". Már rég elmúltam 18, de ez a szabály még mindig érvényben volt. Ha jó kaja volt, akkor alig kaptunk (anya szedhetett csak mindenkinek, senki magának), ha meg kevésbé jó, akkor főztek egy lajttal, és meg kellett enni a teli tányért, addig nem lehetett felkelni.

Mindennek az oka, hogy spóroltunk. Hogy mire?

Hogy apu, aki évekig saját elhatározásból munkanélküli volt, és keresztbe szalmát nem tett, csak terrorizálta a családot, elmehessen a haverjaival a tengerpartra, bulizni, meg koncertekre.

Reméltem, hogy sosem kell többet átélnem ezt az idegtépő állapotot, erre ma jött a párom pont ugyanezzel, hogy nem lenne e jobb, ha egy hétre főznénk, és egymás után fürödnénk ugyanabban a vízben. (Megjegyzem, zuhanyozni szoktam, tisztábbnak és frissebbnek érzem magam utána, mintha fürdenék)

2014. jún. 21. 20:28
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
70%

40.: igen, és ezért van tele köztudottan KLÓROS vízzel a medence, ami ugyebár fertőtlenítő hatású...

Az otthoni fürdőkádba viszont feltételezem nem borogat klórt senki sem.

2014. jún. 22. 16:01
 42/46 anonim ***** válasza:
30%
A klór nem csodaszer...ld. lábgomba, uszodaszemölcs...de egyéb bakteriális fertőzéseknek is kedvez a víz és a magss páratartalmú levegő
2014. jún. 22. 16:15
 43/46 anonim ***** válasza:
41%
ja, s még1: ha van bármi fertőzése a velem együtt lakók valamelyikének, nem kell vele együtt fürdenem, hogy elkapjam...ez tényleg csak megítélés kérdése...én a párommal minden további nélkül fürdök együtt
2014. jún. 22. 16:19
 44/46 anonim ***** válasza:
75%

Engem ez a kérdés mélyen felkavart. Sőt, eleinte azt hittem ilyen nincs ez nem lehet valóság. Aztán többen írtátok, hogy így éltek..

De most komolyan, mi 16 m^3 vizet fogyasztunk egy hónapban (4en élünk egy háztartásban). Ez 9870 Ft CSATORNADÍJJAL EGYÜTT. Ezt a fogyasztást úgy produkáljuk hogy én napi 2-3x zuhanyzom. II. ember 1x fürdik 1x zuhanyzik. III. ember napi 2x zuhanyzik. A IV. napi 1x fürdik és 2x zuhanyzik. Nagyon sokat mosok (a ruhákra tisztaságmániás vagyok, így rövid hordás után is kimosom). Poharakat sokszor már 1-2 használat után is elmosom (rossz szokásom). A kertben rendszeresen locsolunk, sokat. A WC nem víztakarékos. Rajtam kívül mindenki teljesen lehúzza "kisdolog" esetében is. Mindezek ellenére szaros 9870 Ft-ot fizetünk havonta, és elég szélsőségesen NEM spórolunk a vízzel. A víz kéremszépen olcsó, megéri azért a havi 4000 Ftért úgy élni mint az állat? Mire kell az? 15 üveg sör az apukának? 4 doboz cigi?

A több napra főzés érthető, de számomra csak akkor elfogadható ha másnap esszük ami azon túl van lefagyasztjuk. 2 napnál tovább nem vagyok hajlandó ugyanazt a kaját enni. Húsleves már másnapra megromlik (ideális táptalaj a baktériumoknak, a laborban viccesen szoktuk is húslevesnek nevezni a kenetek táptalajait :) )

Használt ruhával nincs gond mindaddig amíg nem szakadt vagy látványosan "lehasznált".

27/F

2014. jún. 22. 16:23
 45/46 anonim ***** válasza:
82%

Mi sem spórolunk a vízzel, talán annyira, hogy csak a gyerek fürdik, mi zuhanyzunk. Max. 2 napig eszünk egy kaját. Amikor megfőzöm, és látom, hogy sok, már kiadagolom,megy a fagyóba. Nem rakok el olyan kaját, ami már 4 napja dekkol a hűtőben. Amivel spórolunk, a bevásárlás: Figyeljük az akciókat, bevásárlás előtt listát írunk, és csak azt vesszük meg a boltban, ami fel van írva. Tudok varrni, a gyereknek nem veszünk bolti cuccot, és magunknak is varrok.

Kérdező rossz volt olvasni, hogy milyen volt neked gyerekként, és remélem sikerül a párodat lebeszélni a terveiről!

2014. jún. 22. 19:20
 46/46 anonim ***** válasza:
22%
Lehetni lehet spórolni vele. Másrészt viszont igénytelenség (ebben az esetben, aki másodiknak fürdik, az dzsuvás vízben fürdik, roppant higiénikus... a másik esetben meg a kisebb gyerekek folyton szívnának, én tuti nem járatnám szakadt ruhákban a gyermekem, nem lennék képes ilyen magas labdát adni a cikizőknek), így én tuti más spórolási tippek után néznék. A több napra ugyanazt főzés sem tetszik, mert szeretem a változatosságot - de van néha olyan, amikor nagyon kívánok vmit... ha a páromnak sem lenne ellenére, akkor ezekben az esetekben kipróbálnám.
2014. jún. 23. 17:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!