Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mikor fogják fel, hogy ezzel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor fogják fel, hogy ezzel a rendszerrel nem lehet spórolni?

Figyelt kérdés

Otthon működött az a rendszer, hogy hetente kétszer főzött anyu egy hadseregnek valót (főzeléket, rakott krumplit, paradicsomos káposztát és társait), aztán ettük 3-5 napig, még el nem fogyott, vagy meg nem romlott. Vagy ha megmaradt, letették a mélyhűtőbe, aztán egy-két hét után újra elővették, mintha friss lenne.

Meg az egymás után fürdés, de utáltam. Életkori sorrendben fürdött mindenki ugyanabban a vízben, pici meleg vizet lehetett hozzáengedni. Aztán ugyanezzel a vízzel leöntötték a WC-t.

Aztán ugye az egymás után evés. Tányért két fogás közt nem volt való elmosni, mert hogy az nem piszok, hanem étel.

(Ugyanabból egyem a túrós tésztát, amiből a borsólevest, hát, köszönöm)

Meg a ruhák egymás után hordása. Ami kicsi volt már a rokon gyerekekre, azt nekünk adták. (De előtte még porosodott pár évet a padláson, mert van vagy 10 év korkülönbség)

Előbb hordta a tesóm pár évig, aztán én, aztán adtuk tovább a kisebb gyerekeknek.

"Meg az addig nem kelsz fel az asztaltól, amíg meg nem etted". Már rég elmúltam 18, de ez a szabály még mindig érvényben volt. Ha jó kaja volt, akkor alig kaptunk (anya szedhetett csak mindenkinek, senki magának), ha meg kevésbé jó, akkor főztek egy lajttal, és meg kellett enni a teli tányért, addig nem lehetett felkelni.

Mindennek az oka, hogy spóroltunk. Hogy mire?

Hogy apu, aki évekig saját elhatározásból munkanélküli volt, és keresztbe szalmát nem tett, csak terrorizálta a családot, elmehessen a haverjaival a tengerpartra, bulizni, meg koncertekre.

Reméltem, hogy sosem kell többet átélnem ezt az idegtépő állapotot, erre ma jött a párom pont ugyanezzel, hogy nem lenne e jobb, ha egy hétre főznénk, és egymás után fürödnénk ugyanabban a vízben. (Megjegyzem, zuhanyozni szoktam, tisztábbnak és frissebbnek érzem magam utána, mintha fürdenék)

2014. jún. 21. 20:28
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
86%
Ha apád nagyvilági életét nem nézem, akkor igenis rengeteget lehetett így spórolni. Mi is egymás kinőtt ruháit hordtuk, nincs ezzel semmi baj. Mi ugyan nem fürödtünk egymás után, de aki kádban akarta áztatni magát, az fürdött utoljára, mert a víz jó volt a wc-be- Rengeteg vizet spórol ezzel az ember. A főzésnél én mai is főzök 2-3 napra előre, és lefagyasztom, később jó lesz. Tényleg sokat spórolunk vele.
2014. jún. 21. 20:36
 2/46 anonim ***** válasza:
81%

A kényszer nagy úr. Mondjuk az nem kényszer, hogy apukádnak legyen bulira valója :(

Egyébként azzal tényleg nagyon sokat lehet spórolni, hogy nem minden nap főzöl, hanem 2-3 napra.

Az egymás utáni fürdés viszont hülyeség, egy-egy gyors zuhanyzásnál sokkal kevesebb víz fogy el, mint egy megtöltött kád.

2014. jún. 21. 20:37
 3/46 anonim ***** válasza:
68%

Engem teljesen kiakasztanak ezek a szarrágós spórolási tippek. Én sem verem el a pénzt, nem vagyok a saját magam ellensége, de igenis ember módjára, a saját lehetőségeimhez képest ember módjára akarok élni és ebből nem engedek.

Sokkal több kényelmetlenséget okoznak ezek az óriási spórolási ötletek, mint amennyi a valódi haszon rajtuk. Ésszel kell spórolni és ha a lehetőségek engedik, azt is figyelembe kell venni, hogy inkább minőségibb, tartalmasabb életet éljünk.

2014. jún. 21. 20:37
 4/46 A kérdező kommentje:
Pont az a gond, hogy amit mi megspóroltunk, azt apu elherdálta. És nem lehetett, hogy esetleg anyu lebeszélte volna a tengerpartról meg az utazgatásról, mert akkor szabályosan bedilizett. Csapkodta az ajtókat, üvöltött, terrorizált minket, majd elment ahová eredetileg is akart, csak épp szó nélkül.
2014. jún. 21. 20:42
 5/46 anonim ***** válasza:
49%
Ki a fene szereti 3 napig ugyanazt enni??
2014. jún. 21. 20:42
 6/46 anonim ***** válasza:
89%
A férjem az összes szobába vett LED-es izzót ami a létező legenergiatakarékosabb, 5-7 wattosak kb, szerintem úgy 40 ezerbe voltak :p, ennek ellenére leolt esténként mindenhol, én meg esek át a cipőkön amíg elérek a villanykapcsolóig. Az részletkérdés hogy 3 számítógép megy szinte éjjel-nappal, az egyikre kis hangfal helyett rákötötte a hifit, és még sorolhatnám. A villanyt azért le kell kapcsolni.
2014. jún. 21. 20:46
 7/46 anonim ***** válasza:
86%

Ezt az egymas utan fürdest mar mashol is olvastam, a hajam egnek all töle. Meg a WC leöntest...Ma mar szerintem majdnem mindenkinek vizsporolos WC-je van, ennyi mar hadd ferjen bele.

A több napra fözes szerintem nem gaz, föleg ha pl. hetvegen lefözöl elöre es lefagyasztod adagonkent. Akkor meg varialni is lehet, nem kell napokig ugyanazt enni.

Nem tudom milyen anyagi körülmenyek közt eltek, de ha nincsenek napi anyagi gondjaitok, akkor mondd meg a parodnak, hogy azert dolgoztok, hogy ilyen luxust, mint pl. a sajat vizben valo fürdes, a zuhanyzas, vagy a WC lehuzas megengedhessetek magatoknak.

2014. jún. 21. 20:46
 8/46 anonim ***** válasza:
73%

Soha nem fürödnék más mocskos vizében, attól csak koszosabb lesz az ember. Mi abban a tisztálkodás?

És az miért jó, ha az ember benne hagyja a kádban a mocskos vizet órákig, hogy le tudja öblíteni vele a WC-t? Van már víztakarékos WC is!

Gyerekkoromban nekem is ugyanabban a tányérban kellett enni a második fogást, amit az elsőben. Utáltam. Megfogadtam, hogy felnőttként soha többé. Be is tartom. Az étkezés legyen öröm.

2014. jún. 21. 20:47
 9/46 anonim ***** válasza:
56%
Ja meg meg azt akartam, hogy inkabb irjatok mikor, mite es mennyi költötök, az jobban segit sporolni, mint a közös vizben fürdes.
2014. jún. 21. 20:48
 10/46 anonim ***** válasza:
61%

3/5

Teljesen egyetértek,nem azért dolgozók, hogy úgy éljek mint 200 éve,mert nekem már nagyszüleim sem éltek így.

Én tuti nem bírnám. Lehet vele spórolni csak életetek nincs így, ja és ez tényleg szarrágás.

2014. jún. 21. 20:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!