Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van itt olyan aki vagy akinek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan aki vagy akinek a párja önagresszív? Tép a haját, üti a fejét stb.

Figyelt kérdés

A párom ha nagyon felhúzza magát úgy vezeti let a feszültésget, hogy bántja magát. Ököllel üti a fejét, tépte a haját korábban.

Rettentően féltem...

Próbáljuk tudatosan elkerülni az olyan helyzeteket amikor ez jön, de egyáltalán nem kiszámítható.

Jár már pszichológushoz, egyelőre nem észlelünk változást, bár még nagyon az elején járnak.

Még nem vagyunk házasok, nagyon szeretem, de ez a dolog közénk áll...

Nem szeretném ez miatt elhagyni, de így gyereket vállalni?

Nem szeretném a gyerekemet ennek kitenni :(

Rettentő rossz helyzetbe érzem magam. Úgy érzem döntenem kellene, hogy maradjak-e vele vagy sem, de egyszerűen nem tudok vele szakítani, mert amúgy jó ember.

Amikor ez a "rohama van" engem is szrosoabban megfog, de nem bánt kifejezetten.

Ti mit tennétek?

2014. jún. 15. 17:47
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Gyerekkorában csak nagyon gyenge változatban volt meg ez az önbántás.

Ha frusztráció volt időnként bántotta magát, de sokkal gyengébb kivitelbe.

Amúgy szuicid hajlama sose volt!

2014. okt. 2. 14:48
 22/32 anonim ***** válasza:
Az a válaszoló vagyok, aki már ezt átélte figyelj akkor valószínűleg neki is a a tanulás az ami ezt kiváltja én stresszesen magoltam és ,,ha nem szállt a fejembe" hát kicsit megütöttem, hajamat téptem stb anyukám mondta, h ez beteges, de én nem foglalkoztam vele, mert annyira maximálisan akartam tanulni, h magamon vezettem le ha ez nem sikerült. Ha ő is ilyen magolós fajta akkor lehet úgy ki fog gyógyulni, mint én és addig meg sajnos ezt el kell viselni v max leülnék vele beszélgetni, h azért a tanulás se a minden és, h nagyon jó abban amit csinál stb. Azért sok sikert és remélem kiderül, h még is mi okozza ezt, mert én pontosan tudom, h nálam a tanulás volt a ludas és most nevetséges ha visszagondolok rá,mert ordítottam, sírtam és ütöttem magam ha nem ment az anyag, de tényleg mióta nincs ez a tanulás kényszer egyszer se ütöttem meg magamat.
2014. okt. 2. 15:04
 23/32 A kérdező kommentje:

Abszolút nem magolós fajta! Sőt, nem tud magolni :)

Szerintem nála a folytonos megfelelés az ami kiváltja

-megfelelni a suliban

megfelelni otthon

stb. talán időnként soknak érzi az elvárásokat meg szerintem van benne egy kis kisebbség érzés is.

De ez csak az én "tippem"

2014. okt. 2. 17:37
 24/32 anonim ***** válasza:
Akkor ülj le vele és beszélgess erről hogy ha az ember maximálisan akar teljesíteni minden területen annak csak egy vége lehet sajnos ideg összeroppanás hiszen emberek vagyunk és a nap minden percében lehetetlen mindenhol maximális teljesítményt nyújtani, de mint írtam sok sikert kívánok!!!!!!!!!
2014. okt. 2. 19:43
 25/32 anonim ***** válasza:

Nálam is fent áll ez a magamat bántom dolog, csak én vagdosom magam. 7 évesen volt az első (két kis karc), 6 éve állandósult. Volt, hogy 2 évig nem is csináltam, volt, hogy naponta. De egyre mélyebbeket és egyre többet. Akkor jön elő, hogyha folyamatos stresszben vagyok (egyszerre családi problémák, suli, plusz a párkapcsolat is esetleg).

Necces. Magamról tudom, hogy egy párkapcsolatban ez probléma. Nagyon nehéz elviselni ennek bármilyen formáját. Egyszerűen nehéz is vele a másiknak kezdeni valamit. Az exemnél belejátszott ez is egy kicsit, hogy szétmentünk (nagyon sok vita volt emiatt), a mostani párom egyszerűen semmit nem tud ezzel kezdeni, de megérteni sem próbál.

Ha beleásod magad a témába, és maximálisan mellette állsz, segíted a gyógyulás útján és az életben, akkor meg is gyógyulhat. :)

2014. nov. 14. 00:24
 26/32 anonim ***** válasza:
én nem érezném magamat biztonságban mellette. bármikor rájöhet a roham. ha éjszaka alszol és akkor tombol, akkor meg is támadhat. Gyógyszeres kezelés jó dolog, de nem tudnék megbízni benne hogy nem fog megtámadni.Ha gyereked lesz, a gyerek is örökölheti a hajlamot, erre is gondolj. Nem, nem, nem!!!
2014. nov. 14. 06:26
 27/32 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy hány éves és hány éve tart. Sok dolgo "kinőhető", ha a 20as évei elején jár. Azért arra készülj fel, hogy ez bármikor visszajöhet, ha az élet durvára fordul.

Ha a pszichiáter úgy dönt, hogy kell gyógyszer, az 2-3 hónap-fél év lehet.

Azért a változáshoz kellene egy jó erős akarás is a részéről,motivációnak nem lenne rossz, ha ezekre az aggodalmaidra rávilágítanál: pl. így nem szeretnél vele közös jövőt.

2014. nov. 14. 12:19
 28/32 A kérdező kommentje:

24 éves, gyerekkorában volt hasonló, de akkor még nem volt erős.

Igazából 2 éve jött elő kb.

De nem rájön a roham, nem így alakul ki, hanem ah nagyon ideges vagy haragszik akkor egyre fokozódik és ez a vége amit írtam: üti a fejét.

Lehet látni az intő jeleket.

De neem inehéz, mert ha van gyakran összeveszés miatt, és ilyenkor nekem kellene 100%-osan engednem, feladnom a dolgokat, hogy lenyugojon.. De ez sokszor nem könnyű...

2014. nov. 14. 14:31
 29/32 anonim válasza:
Szerintem idióta,aki azt írta hogy azzal zsarold,hogy ha nem viselkedik elhagyod ezzel taszítanád még mélyebbre nekem is van pszichés bajom pont nem ez,de hasonló stressz dolog,ha engem ezzel fenyegettek csak felerősödött a dolog. Ha szereted ki fog belőle gyógyulni ez nem skizofrénség nem kórós elmebaj csak egy külső/belső ingerre hibásan adott reakció. Tudatosítani kell benne,hogy te szereted és mellette vagy akkor is ha ideges. Ha jön a veszekedés felesleges elkerülni,mert az életben mindenki nagy ívben leszrja majd,hogy neki mi a baja. Inkább alkalmazz olyan technikát,amivel kicsit lenyugtatod és ezt később is tudja alkalmazni más helyzetekben. Pl. nem vágtok egymás szavába fél percig és csak fél perc elteltével mondhatja el a másik a véleményét. Ha rájön ez az idegroham próbáld megnyugtatni és ha kissé lenyugodott magyaráz el neki,hogy nincs olyan probléma ami miatt ütnie/verni kéne magát maximum az adott élethelyzet a rossz nem ő. Tehát ne magát bántalmazza hanem a hibáit igyekezzen kijavítani. Persze ez nehéz munka mivel egy rossz szokásról főleg ilyen mértékűnél iszonyat nehéz átállni lásd az alkoholistákat pl. Mindenképpen menjetek el orvoshoz is vagy kérdezzétek meg a pszichológust,hogy kell-e neki gyógyszer. Remélhetőleg segítőkész lesz,az én pszichiáterem is lazán elküldött pszichológushoz amikor rákérdeztem mi a teendő a gyógyszer mellé? Mihamarabbi ,,gyógyulást" kívánok és nagyon jól teszed ha kitartasz mellette! Ez csak egy állapot nem jellemhiba! :)
2014. nov. 14. 19:37
 30/32 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nagyon köszönöm a válaszod!

Igazán sokat segítettél vele! :)

Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem neked milyen jellegű gondod van?

2014. nov. 15. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!