Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan aki vagy akinek a párja önagresszív? Tép a haját, üti a fejét stb.
A párom ha nagyon felhúzza magát úgy vezeti let a feszültésget, hogy bántja magát. Ököllel üti a fejét, tépte a haját korábban.
Rettentően féltem...
Próbáljuk tudatosan elkerülni az olyan helyzeteket amikor ez jön, de egyáltalán nem kiszámítható.
Jár már pszichológushoz, egyelőre nem észlelünk változást, bár még nagyon az elején járnak.
Még nem vagyunk házasok, nagyon szeretem, de ez a dolog közénk áll...
Nem szeretném ez miatt elhagyni, de így gyereket vállalni?
Nem szeretném a gyerekemet ennek kitenni :(
Rettentő rossz helyzetbe érzem magam. Úgy érzem döntenem kellene, hogy maradjak-e vele vagy sem, de egyszerűen nem tudok vele szakítani, mert amúgy jó ember.
Amikor ez a "rohama van" engem is szrosoabban megfog, de nem bánt kifejezetten.
Ti mit tennétek?
Ez a jelenség változóan van, van hogy hetente van, hogy naponta.
Ne úgy képzeljétek el, hogy törvényszeráen jön ha ideges, általában apróságokból indul ki az egész.
Máskor előtt nem csinálja. (eddig)
kb 2 éve tart.
4,5 éve vagyunk együtt.
Pszichológus, pszichoterápia, ha akarja és jó a szakember jönni fog a változás!
Ennek ellenére, ha nem javulna mégsem, akkor nem vállalnék Vele gyereket és nem mennék hozzá...ez a realitás. Sem magamat sem a gyermekemet nem tenném ki ennek, tudom mivel jár...Nyílván házasság után már más dolog, de az meg mindenkinek az erkölcsi normája, hogy hogyan cselekszik, dönt...
A párom depressziós volt, mikor megismerkestünk, de sikerült megtalálnia önmagát a kapcsolatunkban. Nagyon szoros kapcsolatunk van, és minden rendben van, ilyen jellegű gondjaink nincsenek.
Ha nagyon szeretném és engem sosem bántana, akkor támogatnám a gyógyulásban. Vannak nagyon jó technikák és jó szakemberek a területen, higgyetek!
Egy pszichológus, tanácsadó
Naponta?
Akkor nem pszichológust, hanem pszichiátert keresnék.
Mióta jár szakemberhez?
Párom szerencsére nem ilyen, de van az ismeretségi körömben hasonló.
A pszichológus jó, de önmagában, gyógyszeres kezelés nélkül nem kecsegtet sok eredménnyel. Sajnos!
Most látom, hogy egy pszichológus is hozzászólt. Akkor is fenntartom a véleményemet, hogy pszichológus kell, de önmagában nem elegendő!
Közeli ismerősöm az érintett beteg.
Az a helyzet, hogy nagyon nem örülnék annak, ha huszonpár évesen neki kezdene gyógyszert szedni.
Kb. 2 hónapja jár pszichológushoz, elég jó szakember, mondott jó dolgokat, heti-kétheti rendszerességgel jár.
A naponta talán túlzás, a stresszesebb időszakokban előfordul gyakrabban.
Az utóbbi hónapokban lett gyakori, a nagymamája halála óta.
Egyébként korábban volt, hogy hónapokig nem volt.
Itt nem az a kérdés, hogy, minek örülnél, Kedves Kérdező!
Kérjétek ki pszichiáter véleményét is!
Vannak kezdeti stádiumban levő pszichés zavarok, melyeket kiegyensúlyozott életmóddal, szociális támasszal ki lehet heverni (pl. a párom (keződő) depressziója ilyen volt)..
De az autoagresszió, ami ennyi ideje fennáll, és ilyen gyakran megismétlődik (még a heti, havi egy alkalom is sok nemhogy napi szintű) az már nem zavar és nem kezdeti stádium...
Meg kell keresni az okot és meg kell szüntetni. Az autoagresszió mögött gyakran kisebbrendőségi érzés, frusztráció, stressz húzódik meg, netán gyerekkori bántalmazás, lehet már más probléma is kialakult melléje, ami kísérő tünet, nem tudom, látatlanban, fogalmam sincs...
De az élet sosem lesz egyszerűbb, házasság, gyerekszületés, munkahely, bárhol lehet stresszes időszak és akkor mit csinálsz? egyedül állsz a lábadon, mert nem akarod, hogy a párod gyógyszert szedjen? Pedig lehet, még annyira fiatal, hogy teljesen megszűnne a probléma középkorára.
Még egyszer mondom: mindenképp fontoljátok meg a pszichiátert. Lehet nem is kell erős gyógyszer, csak valami kisebb hatóanyagú, terápiás jelleggel pár hónapig. De egy véleményezést megér nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!