Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan aki vagy akinek a párja önagresszív? Tép a haját, üti a fejét stb.
A párom ha nagyon felhúzza magát úgy vezeti let a feszültésget, hogy bántja magát. Ököllel üti a fejét, tépte a haját korábban.
Rettentően féltem...
Próbáljuk tudatosan elkerülni az olyan helyzeteket amikor ez jön, de egyáltalán nem kiszámítható.
Jár már pszichológushoz, egyelőre nem észlelünk változást, bár még nagyon az elején járnak.
Még nem vagyunk házasok, nagyon szeretem, de ez a dolog közénk áll...
Nem szeretném ez miatt elhagyni, de így gyereket vállalni?
Nem szeretném a gyerekemet ennek kitenni :(
Rettentő rossz helyzetbe érzem magam. Úgy érzem döntenem kellene, hogy maradjak-e vele vagy sem, de egyszerűen nem tudok vele szakítani, mert amúgy jó ember.
Amikor ez a "rohama van" engem is szrosoabban megfog, de nem bánt kifejezetten.
Ti mit tennétek?
Köszönöm!
Akkor én gondolom rosszul?
Ha elkezd egy gyógyszert pszichés problémára az nem jelenti azt, hogy egész életében szednie kell és ha abba hagyja visszatérnek a panaszok?
Mert ha így van, akkor természetesen erősen fontolóra vesszük!
Kérdező, én őszinte leszek hozzád. Nekem van a hasonló gondokkal küzdő ismerősöm. Ha elkezd gyógyszert szedni a párod lehet, hogy csak átmeneti jelleggel kell ezt tennie. De hogy kiújul-e a betegsége a későbbiek folyamán, erre a kérdésre felelősségteljes választ senki nem adhat neked előre.
Sajnos. Ha akarod privátban leírom az ismerősöm esetét.
12!
Ismét én vagyok, aki a pszichiátert is javasoltam. Kérlek ne riogassátok egymást üzenetben, semmi értelme, minden eset más és más. Laikusként csak a frászt veritek egymásba, semmi értelme.
Kedves Kérdező! Természetesen nem jelenti a gyógyszer szedése azt, hogy egész életében szednie kell. Vannak pszichés betegségek melyek esetén elkerülhetetlen a gyógyszerezés pl. a skizofrénia, de vannak esetek, amikor elegendő a terápia és rehabilitáció során szedni a gyógyszert.
Azt Neked soha senki nem fogja garantálni, hogy a párod "kigyógyul" ebből a helyzetből és SOHA nem térnek vissza ezek az állapotok. Ugyanakkor a világban semmire sincs garancia, arra sincs, hogy bármelyikünkkel történik-e hasonló valaha. Vannak tényezők melyek hajlamosítanak, vannak melyek védenek, de összességében nem nagyon tudod kiszámítani azokat az életeseményeket melyek hatnak Rád...azt, hogy hogyan hatnak, pláne nem.
Ha hosszútávra terveztek persze, számolnod kell azzal, hogy nem lesz mindig könnyű, azt is mérlegelned kell, hogy vállalod-e ezt. Te tudod, hogy lelkileg, érzelmileg mennyire erős a párod ahhoz, hogy azokban az időszakokban, amikor nem áll fenn az említett állapot, hogyan viszonyul hozzád. Elismeri, hogy vannak gondjai? Tudsz a kapcsolatodban teljes értékű nő lenni? Számíthatsz rá? Bízhatsz benne? Ha a válaszaid igenek, akkor van értelme együtt küzdeni. Ha kételkedsz, akkor meg határoznod kell.
Sokkal árnyaltabb ez a kérdés, mint gondolod.
Szakemberek véleményét kérjétek, beszéljétek át EGYÜTT a helyzetet, kilátásokat, jövőt.
Ne a gyk véleménye legyen fontos, hanem a saját érzéseitek, hitetek.
Kitartást!
De jó végre olyantól hallani aki maga élte át.
Tudom, hogy minden eset más, de a páromnak sokkal gyakrabban van suli időben, nyári szünet alatt jó ha 2x volt...
Bár akkor nem is voltunk összezárva a nap 24 órájába egy kis szobába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!