Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ti férjetek tud bocsánatot kérni? (párok, lányok, fiúk, férfiak, nem férjek is írhatnak! )
Azon gondolkodom a kb. 10 évnyi párkapcsolataimból következtetve, hogy a férfiak nem tudnak bocsánatot kérni, legalábbis tőlem nem.:D
Vagy csak ők másként fejezik ki, mert nem olyan magas az érzelmi intelligenciájuk, mint a nőké?
Vagy a férfilétbe nem fér bele, mert megalázkodásnak látják? Még akkor sem, ha megbántanak valamivel? Vagy ők nem érti meg ezt a "nem az a baj, amit mondasz, hanem ahogy mondod" dolgot?
Miért nem akarnak (ésszel) megérteni bennünket? Mi mindig mindenben kedvezünk, meg akarjuk érteni, "jaj, csak férfi", ezen az oldalon is ezt tapasztalom. De minket nem kellene ugyanúgy megérteniük?
Én nő vagyok, de az előttem hozzászóló által is kiemelt rész nálam is kiverte a biztosítékot!
Az érzelmi vagy akármilyen intelligencia nem nem függő, hanem személyfüggő. Sajnálom, ha te eddig nem jól választottál. De azért ne degradáljuk le ezért az összes férfit, hogy nincsenek olyan magas szinten.
Ezt a férjem nevében is kikérem! Nem vagyunk egyformák, valamiben ő a jobb, valamiben én. Az érzelmek és az egymásra odafigyelés, tisztelet pedig kölcsönös.
Nem, én csak a saját tapasztalataimból indulok, ami az én eseteim 100%-át érinti. Mégis honnan kellene nem általánosítanom. Ezt kikérem magamnak, hogy feminista mocsok meg ilyenek!
Több válaszoló írta, hogy a férfiak egyszerűen nem értik, amit a nők mondanak, vagy tesznek. Nem értik. és ha valamit nem értünk, annak az az oka, hogy nem vagyunk olyan jók benne, hogy megértsük.
Örülök, hogy sokak pasija/férje nem szociopata, mert ez megnyugtat, hogy vannak még a világban ilyenek és nem olyan rémisztő hely:)
"Több válaszoló írta, hogy a férfiak egyszerűen nem értik, amit a nők mondanak, vagy tesznek. Nem értik. és ha valamit nem értünk, annak az az oka, hogy nem vagyunk olyan jók benne, hogy megértsük. "
Nem célom védeni egyik nemet sem, de te még mindig fordítva ülsz a lovon. Te nem érted, hogy miért nem értik. Akkor ki van az érzelmi és szellemi rangsor alján?
"Ezt kikérem magamnak, hogy feminista mocsok meg ilyenek!"
Kikérheted, de attól még igaz a kommented alapján.
Egyébként meg a nők sem értik a férfiakat :)
Akkor végül is döntetlen az állás, senki sem magasabb rendű a másiknál :)
Az én párom nagyon nehezen kér bocsánatot, leginkább akkor is csak napok, hetek múlva, ha még akkor úgy látja, hogy nem felejtettem el.
Ő sajnos nagyon indulatus tud lenni. Fizikailag soha nem bántana, de szóban néha úgy beszél velem, hogy még a kutyával se. Ezt az "ahogy mondod" dolgot ő sem értette, amíg egy vitánkat fel nem vettem diktafonnal. Utána lejátszottam neki és teljesen elképedt, mert nem akart ráismerni a saját hangjára. Azt mondta, hogy soha nem hitte volna, hogy ilyen stílusban beszél velem, ő a saját szemszögéből nem érezte olyan indulatosnak és megalázónak a stílusát mint amilyennek visszahllgatva találta. Azután az eset után azonnal bocsánatot kért és azóta is igyekszik fegyelmezni magát. Most már tudja, hogyan beszél, amikor a "hogyan mondod"-ot emlegetem.
Utolsó, szerinted miben hibásak a nők, ha mint pl. az utolsó előtti pasija, nem értik meg, hogy úgy beszélnek velünk, mint egy kutyával?
Szerinted hisztizünk? Mi értjük a férfiakat, egyszerűen kicsit robotüzemmódban vannak. Ez nem is értem-nem értem dolog, hanem szerintem azért érzelmi intelligencia kérdése, mert az ember képes bocsánatot kérni és empátiával fordulni a másik felé, akkor is, ha nem ésszerű. Mert egy kapcsolatot fenn kell tartani, életben kell tartani, nem pedig megtaposni a másikat, akár csak szavakkal is!
Egyre kevésbé értem, hogy miből gondolod, te "topon" vagy. Azért, mert itt 3-4 ember nem tud normálisan kommunikálni a kapcsolatában az egy dolog.
Ilyen alapon, ha hozok 2 embert, akit molesztált egy rokona, akkor minden rokon molesztáló lesz?
"Utolsó, szerinted miben hibásak a nők, ha mint pl. az utolsó előtti pasija, nem értik meg, hogy úgy beszélnek velünk, mint egy kutyával? "
Nem utolsó vagyok, de erre is válaszolok. Aki olyannal van kapcsolatban, akivel nem tud értelmesen beszélni vagy semmibe nézi, az meg is érdemli. De az utolsó előtti teljesen jól kezelte a szituációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!