Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A ti férjetek tud bocsánatot kérni? (párok, lányok, fiúk, férfiak, nem férjek is írhatnak! )
Azon gondolkodom a kb. 10 évnyi párkapcsolataimból következtetve, hogy a férfiak nem tudnak bocsánatot kérni, legalábbis tőlem nem.:D
Vagy csak ők másként fejezik ki, mert nem olyan magas az érzelmi intelligenciájuk, mint a nőké?
Vagy a férfilétbe nem fér bele, mert megalázkodásnak látják? Még akkor sem, ha megbántanak valamivel? Vagy ők nem érti meg ezt a "nem az a baj, amit mondasz, hanem ahogy mondod" dolgot?
Miért nem akarnak (ésszel) megérteni bennünket? Mi mindig mindenben kedvezünk, meg akarjuk érteni, "jaj, csak férfi", ezen az oldalon is ezt tapasztalom. De minket nem kellene ugyanúgy megérteniük?
Nalunk inkabb forditva van en egyszeruen valami psziches 'blokk' miatt keptelen vagyok annal komolyabb bocsanatkeresre pl amikor ralspsz valaki labata es 'bocsi'
De a parom szokott bocsanatot kerni,en inkabb mashogy fejezem ki
Nem nem, nincs férjem, csak az eddigi párkapcsolati pályámból adódóan (és barátnőimtől hallottakból) tettem fel a kérdést, mert ezt tapasztaljuk.
Az egyik válaszoló olyan szépet írt, hogy ez egy párkapcsolat titka. Nem úgy van, hogy az ember bármit megcsinál, mert "nemi jelleg". Én sajnálom, hogy ők nem tartanak olyan magas szinten, mint mi, nők, érzelmileg és szellemileg is tudunk topon lenni egyszerre. Nekik így könnyebb lehet, bűntudat nélkül élni, de szerintem ezáltal kevesebbek is.
Az is szimpi, akinek azt mondja a férje, hogy nem tudja, mivel bántotta meg, de bocsánatot kér. Sokszor csak ennyi kell. Lehet, hogy azért érzek így egyébként, mert apám nem egy lelketlen ember, sosem mondana olyan hangsúllyal nekem semmit, és anyámnak sem, ahogy sok férfi simán megteszi. Pl. figyeljétek meg, milyen hangsúllyal beszélnek egy teszkóban a férfiak a nőikkel, hátborzongató.
Tud, és nem érzi megalázónak, ahogy én sem. Két felnőtt ember vagyunk, akik túljutottak már az olyan gyerekes viselkedésen, mint a sértődés/duzzogás stb.
Ha valamelyikünk megbántja a másikat, azonnal elnézést kér, megbeszéljük, és túllépünk az adott dolgon, nem marjuk egymást órákig vagy napokig semmiségek miatt.
Ha nem tudnám megértetni magam a férjemmel, magyarul nem működne rendesen a kommunikáció köztünk, össze se házasodok vele, nem vagyok mazochista.
" Én sajnálom, hogy ők nem tartanak olyan magas szinten, mint mi, nők, érzelmileg és szellemileg is tudunk topon lenni egyszerre. Nekik így könnyebb lehet, bűntudat nélkül élni, de szerintem ezáltal kevesebbek is. "
Tehát a vélt sérelemért bocsánatot kell kérni. De az ilyen feminista propaganda mocsokért nem ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!