Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Belefér egy normális házasságb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Belefér egy normális házasságba, hogy ilyen igazságtalan legyen valaki a házastársával?

Figyelt kérdés

Férjem nagyon sokat dolgozik. Én nem dolgozom egyelőre, ez közös megegyezésünk volt. Én látom el a kicsi gyerekünket, és enyém a háztartás minden gondja. Segítségem nincs. Még villanykörtét is én szoktam cserélni, mert számomra ez nem okoz gondot, és várhatnék arra, hogy ki legyen cserélve.

Most lesérültem, egy hétig feküdnöm kell(ene). Hat évi együttélésünk óta először használta a porszívót, meg a konyhára van nagy gondja, egy pohár nem maradhat elöl, annyira mániákus. Nem tudok neki hálás lenni, mert nem nekem segít, hanem kijelentette, hogy az a jó, ahogy ő csinálja, én pedig nem csináltam semmit. Mindent letagad, meghazudtol. Szinte ki se mehetek a konyhába, mert retteg, hogy (újra) rendetlenség lesz, és fenyegetőzik. Mert szerinte eddig koszban, mocsokban éltünk. Annyira képtelenség az egész. Mindig is jellemző volt rá az igazságtalanság, de ez túlmutat a józan észen.

Ti nem ismertek engem, nyilván azt írok, amit akarok, de az igazság az, hogy rendszeresen takarítok, mosok, vasalok. Nem kellett soha koszos, gyűrött ruhában mennie egyikünknek sem. Főzök is kb. kétnaponta. A gyereknek rendes ételt adok mindig. Csak annyi, hogy nem mindig azonnal rakok rendet a konyhában, hanem nálam más a fontossági sorrend, meg az, hogy én nem vagyok mániákus, hogy ha iszom egy pohár vizet, akkor utána eltüntessem a poharat, mert semmi nem lehet elöl. Egy kicsit rendetlen vagyok, de nem koszos!!! Néha sok minden van elöl, úgyis, hogy állandóan pakolok mindenki után. És van, hogy inkább a sok tennivaló között játszom egy kicsit a gyerekkel, vagy kimegyünk a levegőre, ha jó az idő, és nem azt mondom neki folyton, hogy ne haragudj kicsim, de most nem érek rá. Mert mire fog emlékezni a gyerek? Hogy anyuka mániákus, és nem maradhatott három pohár a mosogatóban?

Szóval nálam más a fontossági sorrend. Pl. tegnap végül én fürdettem meg a gyerekünket, pedig feküdnöm kellett volna, de nem bírtam nézni, hogy ő fél kilenckor inkább a konyhában pakolászik. Én fordítva csinálom. Én inkább előbb lefektetem a gyereket, a mosogatnivaló úgyis megvár, nem? Nem értem, miért kell ezt olyan halálosan komolyan venni, és nagyon bánt, hogy ezek szerint egyáltalán nem fogad el engem, és az, hogy most így hátba támad, amikor átmenetileg nem vagyok teljes értékű, és nem tudom csinálni a dolgomat. Hozzáteszem, hogy amikor meleg vacsorát főzők, nekem kell utána ki vakarni a konyhát, és én fürdetem, én fektetem. Ő mesélni szokott. Annak is örülünk. Aztán én megyek, ha valamit kér még a gyerek. Inni adok, feneket törlök... Aztán mehetek rendet rakni a konyhába, a férjemnek meg már rég letelt a munkaidő, ő már tévézik. Nálunk nincs az, hogy egyik főz, másik mosogat. Nem baj, én úgyis ráérek.

De azért is nagyon igazságtalan, mert ez a 4. nap, hogy kiestem, és akkora a pofája, hogy ő tart rendet a konyhában, meg egyszer porszívózott, de egyszer sem főzött, mosott, teregetett, hajtogatott, vasalt, pucolta ki a mellékhelyiséget, cserélt ágyneműhuzatot, törölt port, stb. stb. Csak egy nagyon kicsi szeletét csinálja annak, amit én csinálok nap mint nap.

Mit csináljak, hogy ne utáljam meg, azt aki így megaláz?

Köszi, ha írtok valami hasznosat!

2014. máj. 6. 13:30
 41/98 anonim ***** válasza:
81%

amúgy szabad tudni hogy mit dolgozik a férjed? tényleg csak kíváncsiság.

egyébként hogyha rávehető ilyenre, én mindenképpen pszichológust javasolnék a kényszeresség miatt, vagy párterápiát, mert itt már nem csak a koszos edényekről van szó.

sok sikert, és írj, hogyha van valami fejlemény! :)

2014. máj. 6. 19:30
 42/98 anonim ***** válasza:
Hidd el ő többet veszítene veled, mint te ővele!
2014. máj. 6. 20:09
 43/98 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a valaszokat. Szóról szóra ugyanezen mentem át en is. Végső "megoldásként" apósomtól kértem segítséget, aki elbeszélgetett a fiával, majd elküldött minket wellnessezni, hogy pihenni tudjunk. 2 napig aludt, meg a szaunakat ssm nezte meg. Ki kellett pihennie magat, ezutan nem balhezott mar mindenen. Meg mindig rendmanias (ez mar 3 eve volt), de belatja, hogy kisgyerek mellett nem lehet patyolattisztasagot tartani es en is ravilagitottam arra, h o sem kepes tartani a rendet (pl siman bemegy cipovel a lakasba) es ne varja el tolem, h utana is pakoljak naphosszat. Mondjuk mar dolgozom reszmunkaidoben. Egyebkent ha visszamesz dolgozni vagy a kicsi ovis lesz konnyebb lesz, nem lesztek annyit otthon, igy annyi piszok vagy mosatlan sem lesz.

A kerdesre valaszolva nem, nem fer bele egy normalis hazassagba ez a hozzaallas! Nalunk is az van pl, h a konyhapulton nem lehet egy piritossuto sem, sokszor meg az asvanyvizet is elteszi de most mar szo nelkul. Ha nem tetszik neki valami elteszi, de nem engem cseszeget emiatt. Allj a sarkadra, ne hagyd magad, annyira tipikus ez sajnos...

2014. máj. 6. 20:35
 44/98 anonim ***** válasza:

Rettenetes az ilyen kinkeservesen fenntartott egyensúly!

En igy nem tudtam elni, ilyen feszultsegben, ahol minden gond , es minden szóvá van téve!

Az a pasi aki ilyen szú , es ügyesebb mint a nö, amolyan himnös felugyelö, az egy biszex neurotikus egyén, akinek nem való nö!

2014. máj. 6. 20:40
 45/98 anonim ***** válasza:
0%

Az ilyen nöi sorsoknal derul ki, h el akart kelni mindenáron , ö kapaszkodott a pasiba, ö eröltette a hazassagot , a gyerekvallalast es nagyjabol mindent.

Ez derul majd sajnos ki valaskor!

A ferfi hozzaallasabol... Mindenböl

Nehez lesz ezt elöadni ugyvedrknek , gyamugynek, h ketsegbe voltal esve es nem talaltal mast!

Megérte??

Ennel jobb egyedul , szazszor! Es megörzött meltosaggal!

2014. máj. 6. 20:51
 46/98 A kérdező kommentje:

Én nem kapaszkodtam, akaszkodtam. Illetve mindketten "akaszkodtunk" a másikra, mert nagyon szerelmesek voltunk. Illetve én úgy érzem, hogy még mindig szerelmes vagyok bele, ha normális. Még mindig van bennem az a kis izgalom találkozáskor, mint a kapcsolat elején. De az is lehet, hogy amiatt izgulok, hogy milyen lesz a hangulata, mibe fog belekötni...hm most mindent negatívan látok.

21 éves koromban jöttünk össze. Tény, hogy teljesen uralni akart már a kezdetektől. Nagyon sokat veszekedett velem a beteges féltékenysége miatt, és nem a fiúkra haragudott, akik rám mertek nézni, hanem rám. Pedig én nem adtam okot. Teljesen ártatlan helyzetekre akadt ki. Na, akkor ott kellett volna hagyni, hogy gondolkodjon, és szóljon, ha lehiggadt. De én mindig inkább próbáltam győzködni.

Nem erőltettem rá magamat. Sokszor féltem, hogy nem akar elvenni, mert ugyan konzervatív szemléletű, de nagyon kényelmes volt neki az élet úgy is, hogy csak barátnő vagyok. Hiszen akkor is mostam és vasaltam a dolgait, és pucoltam, amit kell. Nekem meg ez nagyon kiszolgáltatott helyzet volt, de aztán összeházasodtunk, úgyhogy ez a helyére került. Feleségként sokkal szívesebben takarít az ember. Addig, amíg nem hálátlanok, igazságtalanok, és nem élnek vissza a szorult helyzetével.

Még nem ért haza, de ez kivételes. Mindjárt jön. Kiváncsi vagyok, hogy bocsánatot kér-e a maga módján, vagy csak megint megkérdezi, hogy "na, megnyugodtál?" Mintha csak én veszekedtem volna.

Nem szeretném leírni a területet, amelyen dolgozik, mert nagyon jellemző, csak annyit árulnék el, hogy főnökösködik, basáskodik, utasítgat. Vagyis vezető beosztásban dolgozik. Ez csak néhány éve van így, de az ő személyiségének, családi életünknek biztosan nem használt.

2014. máj. 6. 21:20
 47/98 anonim ***** válasza:

Egy ferfinek igy kiszolgaltatni magad es igy behódolni MÉGSEM szabad!

Nincs benne köszönet!

Persze h feltekeny az enyem is az volt, de megsugom h mikor leépit szellemileg es testileg a " szep hazassag" od es mar senki nem nez rad, majd ö se fog, es majd uj nö utan nez akkor

2014. máj. 6. 21:25
 48/98 anonim ***** válasza:
Es az ö szemeben is egyre inkabb epulsz le, minel jobban akarsz megfelelni es minel inkabb türsz neki annal jobban fog lenezni es rongykent kezelni ezt jol jegyezd meg!
2014. máj. 6. 21:27
 49/98 anonim ***** válasza:
Nem minden férfi ugyan olyan!Szerintem nem kell egyből leírni a kérdező párját!Na meg lehet a kérdező sem tökéletes..de ezt igazából ők tudhatják,mi ez ügyben szinte tájékozatlanok vagyunk
2014. máj. 6. 22:13
 50/98 A kérdező kommentje:

Hazajött, én a kanapén ültem. Odajött, lehajolt, hogy puszit adjon. Érdeklődött, hogy fáj-e a sérülésem. Nyilvánvaló volt a közeledése. Már nyeregben éreztem magam. Odajött, leült mellém boci szemekkel, és szó szerint azt mondta, hogy komolyan gondolta, amit mondott, de nem akart megbántani. Hát tőle úgy látszik ennyi telik. Kérdeztem, hogy pontosan mit gondolt komolyan, mert amit mondott, az nagyon ocsmány rágalom volt. Itt az ő szavait idéztem neki szó szerint, közben már nem tudtam megállni, hogy egy kicsit ne mosolyogjak, szinte nevetséges, amit mondott.

Aztán sikerûlt valamennyit elmondanom az én álláspontomból. Hogy nálam más a prioritás, sokkal több mindenből áll az egész, mint, amit most neki kellett csinálnia, és hogy nem értem, miért a rossz dolgokat bírja megjegyezni. Meg azt is kijelentettem, hogy így nem lehet beszélni. Erre azt mondta, hogy arra nem hallgatnék. Én meg a szeretet erejével jöttem, hát nem tudom, mi jutott el hozzá. Már máskor is mondtam, hogy normális emberi hangon beszéljen. Ja, és azt is mondtam. Hogy úgy beszélt, mintha gyűlölne. Erre azt válaszolta, hogy pedig nem úgy akarta. Tudom, hogy majd máskor sem fog tudni magán uralkodni. Ki tudja mikor lesz a következő "roham", de lesz.

A rosszra való emlékezést úgy értem, hogy mondjuk hét napból hat nap üres az asztal, de egy nap meg tele van pakolva pl. a megvásárolt cuccokkal, amiket nem volt idő eltenni. Ez olyan rohadt nagy bűn, hogy elfeledteti a jót? Milyen arány...Ezeket jegyzi meg.

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt nekem, ez a fórum sokat segített nekem, hogy helyre tegyem a dolgokat, és az önbecsülésem. Nagyon jól esett kiírni magamból, és a válaszok többsége meg egyenesen gyógyír volt számomra. Nagyon rossz lett volna elfolytani magamban. Egy kicsit már jobban vagyok.

2014. máj. 6. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!