Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Belefér egy normális házasságb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Belefér egy normális házasságba, hogy ilyen igazságtalan legyen valaki a házastársával?

Figyelt kérdés

Férjem nagyon sokat dolgozik. Én nem dolgozom egyelőre, ez közös megegyezésünk volt. Én látom el a kicsi gyerekünket, és enyém a háztartás minden gondja. Segítségem nincs. Még villanykörtét is én szoktam cserélni, mert számomra ez nem okoz gondot, és várhatnék arra, hogy ki legyen cserélve.

Most lesérültem, egy hétig feküdnöm kell(ene). Hat évi együttélésünk óta először használta a porszívót, meg a konyhára van nagy gondja, egy pohár nem maradhat elöl, annyira mániákus. Nem tudok neki hálás lenni, mert nem nekem segít, hanem kijelentette, hogy az a jó, ahogy ő csinálja, én pedig nem csináltam semmit. Mindent letagad, meghazudtol. Szinte ki se mehetek a konyhába, mert retteg, hogy (újra) rendetlenség lesz, és fenyegetőzik. Mert szerinte eddig koszban, mocsokban éltünk. Annyira képtelenség az egész. Mindig is jellemző volt rá az igazságtalanság, de ez túlmutat a józan észen.

Ti nem ismertek engem, nyilván azt írok, amit akarok, de az igazság az, hogy rendszeresen takarítok, mosok, vasalok. Nem kellett soha koszos, gyűrött ruhában mennie egyikünknek sem. Főzök is kb. kétnaponta. A gyereknek rendes ételt adok mindig. Csak annyi, hogy nem mindig azonnal rakok rendet a konyhában, hanem nálam más a fontossági sorrend, meg az, hogy én nem vagyok mániákus, hogy ha iszom egy pohár vizet, akkor utána eltüntessem a poharat, mert semmi nem lehet elöl. Egy kicsit rendetlen vagyok, de nem koszos!!! Néha sok minden van elöl, úgyis, hogy állandóan pakolok mindenki után. És van, hogy inkább a sok tennivaló között játszom egy kicsit a gyerekkel, vagy kimegyünk a levegőre, ha jó az idő, és nem azt mondom neki folyton, hogy ne haragudj kicsim, de most nem érek rá. Mert mire fog emlékezni a gyerek? Hogy anyuka mániákus, és nem maradhatott három pohár a mosogatóban?

Szóval nálam más a fontossági sorrend. Pl. tegnap végül én fürdettem meg a gyerekünket, pedig feküdnöm kellett volna, de nem bírtam nézni, hogy ő fél kilenckor inkább a konyhában pakolászik. Én fordítva csinálom. Én inkább előbb lefektetem a gyereket, a mosogatnivaló úgyis megvár, nem? Nem értem, miért kell ezt olyan halálosan komolyan venni, és nagyon bánt, hogy ezek szerint egyáltalán nem fogad el engem, és az, hogy most így hátba támad, amikor átmenetileg nem vagyok teljes értékű, és nem tudom csinálni a dolgomat. Hozzáteszem, hogy amikor meleg vacsorát főzők, nekem kell utána ki vakarni a konyhát, és én fürdetem, én fektetem. Ő mesélni szokott. Annak is örülünk. Aztán én megyek, ha valamit kér még a gyerek. Inni adok, feneket törlök... Aztán mehetek rendet rakni a konyhába, a férjemnek meg már rég letelt a munkaidő, ő már tévézik. Nálunk nincs az, hogy egyik főz, másik mosogat. Nem baj, én úgyis ráérek.

De azért is nagyon igazságtalan, mert ez a 4. nap, hogy kiestem, és akkora a pofája, hogy ő tart rendet a konyhában, meg egyszer porszívózott, de egyszer sem főzött, mosott, teregetett, hajtogatott, vasalt, pucolta ki a mellékhelyiséget, cserélt ágyneműhuzatot, törölt port, stb. stb. Csak egy nagyon kicsi szeletét csinálja annak, amit én csinálok nap mint nap.

Mit csináljak, hogy ne utáljam meg, azt aki így megaláz?

Köszi, ha írtok valami hasznosat!

2014. máj. 6. 13:30
 11/98 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben akkor ne csinálj semmit,ha úgy is reklamál akkor adjad ki neki azokat a hiányzó munkákat amiket leírtál és akkor talán ráébred ő is a dolgokra.

ha 8 órában dolgozik akkor neki is beleférhet egy kis segítség ha mást nem vigyáz a gyerekre egy picit,vagy főz vagy akármi....

Ez amit leírtál....rigolyás a férjed....ezzel max annyit teszel hogy kivered a balhét!ne hagyd magad!Mond meg neki a magadét hogy vegye észre magát mert ha nem mondod meg neki akkor csak folytatni fogja.

2014. máj. 6. 13:52
 12/98 anonim ***** válasza:
100%

Amikor pici volt a lanyunk az en ferjem is "kotoszkodott", hogy ezt se azt se csinaltam meg, akkor egesz nap megis mit cinalok otthon( a 3 honapos babaval)!? Mit? O ugy ertette, hogy semmit!

Megsertodttem es nem csinaltam semmit! Elso napokban meg probalkozott a rendrakassal, takaritassal ( mondtam is neki hogy regebben en is munka utan csinaltam ezeket mint most o),de aztan nem birta es borult a bili.

Atbeszeltuk a dolgokat

2014. máj. 6. 13:55
 13/98 anonim ***** válasza:
12%

"Családjog szerint a háztartási munka ugyanolyan értékű, mint az a munka, amiért az ember fizetést kap."

Sajnos nagyon nem, a jó érzésű lennél fognád magad és mennél munkába... nem itt írogatni hogy férjed eltartja az egész családod, aztán persze követelőzik "talán jogosan is" hogy rend legyen... Baj az ha akkurátus/precíz egy férfi? Vagy te vagy trehány? Miért vagy vele? Imádom az ilyen szájkaratét... Meg a bolond, hozzászólókat, érdekes nekem anyám ilyen, és nem szereti ha reggel pl visszaköszön a mosatlan. ETTŐL MÁNIÁKUS VALAKI?, ha egyedül van akkor megcsinálja.

2014. máj. 6. 13:59
 14/98 A kérdező kommentje:

Amíg én kiegészítgettem az irományomat, láttam, hogy milyen sokan írtatok, köszönöm!!!

Meg is hatódtam! Hogy valakik megértenek engem!

Igen, szeretnék dolgozni.

De attól félek, hogy ugyanez lenne a felállás. Vagyis, hogy enyém a háztartás. Csak pluszban dolgoznék is mellette.

Plusz, bármikor a fejemhez vághatná, hogy az én munkám szar, nem elég magasztos. Tudom, mit beszélek, mert a lánytestvéremről, aki akkor már évek óta dolgozott, azt mondta, hogy de jó nekünk, hogy nem kellett még dolgoznunk. Azt hiszi, hogy csak az ő munkája, és a többi férfié a MUNKA. Amit a nők csinálnak, na az....igen, hímsoviniszta.

Tudom, hogy ki vagyok neki szolgáltatva. Zavar is. De akkor is, ha dolgozom, ő fog többet keresni. Nekem a gyerekünk az első.

Egyébként az anyukája olyan, hogy egy pohár nem lehet elöl, mosogatásmániás, mert az nagyon látványos, de nem takarít, kosz van. Csak a látszat. Az én anyám meg nagyon rendetlen, rengeteg tárgya van, de takarít, pucol. Én a középút vagyok.

2014. máj. 6. 14:01
 15/98 anonim ***** válasza:
100%

örök probléma marad ez, a férj azt hiszi, hogy az asszony otthon a gyerekekkel lógatja a lábát. Akkor és ott az a baj, pedig a gyereknevelés nem 10-12 óra, mert ha fogzik, anya van, ha beteg a gyerek anya kell, anya viszi. Vissza kell menni dolgozni, kire hárul ugyan ez? Anyára. Anya elviszi a gyereket oviba/suliba, elmegy dolgozni. Ha beteg a gyerek, ugrik, ha szülői van, ugrik. Du. megy a gyerekért, vacsorát csinál, ellátja a házimunkát ami belefér, leteszi a gyereket aludni, az ördögi körforgás. Míg apa elmegy reggel dolgozni, este hazaér, legyen kaja, sör és lehetőleg csend, mert ő dolgozott. Azt ne mondja nekem valaki, hogy ez a mai világban így normális. Régen ez így jó volt, de ma már mindkét fél ha dolgozik, akkor illene megfelezni, vagy legalább besegíteni a másiknak...

Szerintem amit tudsz, menj vissza dolgozni, bár, ha most ezt így elkezdte, majd legközelebb másba fog belekötni.

Én elzavarnám pszichológushoz, mert nem normális a viselkedése...

2014. máj. 6. 14:05
 16/98 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem mostoha anyám volt tisztaság/rend mániás, ill. egyik exem is. Ez egy mentális betegség. Pl. mostoha anyám olyan durva volt, hogyha a művirágja nem állt úgy, ahogy beállította, akkor állt a bál ezerrel. Exem meg olyan volt, hogy tök mindegy mekkora rend volt, mivel főút mellett laktunk a por kb. 10 perc alatt felmosás után is látszott így, ha látta is, hogy felmostam, ő utána akkor is azzal jött, hogy nem csináltam meg, mekkora trehány vagyok stb. Nem igazán tudsz ezzel te egyedül mit kezdeni, max. ha elmenne párod pszichológushoz, ill. max. annyit, hogy elengeded a füled mellett. Én így tettem, és sokkal könnyebb volt utána belül pl. nem marcangoltam magam, hogy miért aláz meg stb. Esetleg egy jobb pillanatban próbálj erről pároddal beszélni, de sajnos ilyen miatt várható, hogy nem fognak pszichológushoz menni, szóval erre is készülj fel.
2014. máj. 6. 14:09
 17/98 anonim ***** válasza:
80%
16os vagyok: ja és nyugi, szerintem nem fogtok ti is szétmenni emiatt, tehát nem emiatt lett végül az exem. :)
2014. máj. 6. 14:11
 18/98 anonim ***** válasza:
82%

Nem fér bele.

Ha már a házastársak sem tisztelik egymàst, akkor mégis hová tart ez a világ?

2014. máj. 6. 14:14
 19/98 anonim ***** válasza:
32%

Menj el dolgozni,ha már nem kicsi a gyerek, így közös lesz a házimunka(elméletileg)és nincs vita.

Azt mondják a 7. év a legnehezebb, ebbe van valami.

2014. máj. 6. 14:15
 20/98 anonim ***** válasza:
95%
Nézd, igazságtalanul oszt ki téged a férjed, de persze mi itt nem látunk bele, hogy hogyan éltek... Én sem vagyok a rend mintaképe, a férjem sokkal pedánsabb, de ilyen stílusban biztosan nem beszélne velem. Szerintem nálatok alapból problémák vannak, tehát nem csak ez, hanem több minden más is. Jól gondolom?
2014. máj. 6. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!