Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez csak szerintem morbid?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez csak szerintem morbid? Normális ha ilyen verseket tanít a nagyszülő a gyereknek?

Figyelt kérdés

Férjem kislánya 6 éves Mi 4 éve vagyunk együtt, azóta a lány nem is találkozott az anyjával, 1-2 emlékképe van csak róla. Tudja, hogy hívják az anyját, ergo azt is, hogy nem én vagyok az anyukája. 2 évesen eleinte hiányolta az anyját, de 1 év alatt elfelejtette és azóta se szokta nagyon témába hozni. Nem kérdezősködik róla szerencsére, mi meg nem nem hozzuk fel témába.

Na erre ma délután mamánál volt és mikor búcsúztunk el mondta a lánynak hogy eszébe jutott egy nagyon jó kis vers, hétvégén megtanítja majd neki. Kíváncsi voltam és rákérdeztem mégis milyen vers. "Petőfi: Füstbe ment terv" Aki nem ismerné annak idézek:

"Egész uton – hazafelé –

Azon gondolkodám:

Miként fogom szólítani

Rég nem látott anyám?

Mit mondok majd először is

Kedvest, szépet neki?

Midőn, mely bölcsőm ringatá..."

Szerintetek normális? Szépen finoman mondtam neki, céloztam rá hogy ezt inkább nem kellene. Nem neki való vers. Mi van ha elkezdi elemezgetni stb. Egyszerűen nem értette meg, hiába mondtam neki szerinte szép vers és szerinte nincs benne semmi rossz. Basszus mondom nem hiszem el, annyi vers van, miért pont ilyeneket kell neki tanítani. De már pár hete is szavalt itthon a gyerek hasonló verset ami nem neki való még. Ráadásul itt van lassan az anyák napja, alap járaton félek hogy fog reagálni erre a mama még teszi is alá a lovat. Félek ha a mama megtanítja neki hétvégén, márpedig biztos fogja neki mondani, mert most mintha a falnak beszéltem volna félek hogy tőle kezdi majd el kérdezgetni a dolgokat és nem akarom, hogy teletömje a fejét hülyeségekkel. Értem én, hogy utálja a gyerek anyját, de egy 6 évesnek nem kellene ezekről beszélni.

2014. ápr. 8. 21:36
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
40%
Ez nem rajongásról szól, hanem arról, hogy ha meg akarom védeni a gyerekemet a rosszról, akkor ne Petőfi Sándortól akarjam már megvédeni, hát ez egy vicc:DD
2014. ápr. 10. 10:27
 32/38 A kérdező kommentje:
Mennyi irodalmár lett itt hirtelen :D Látom nem igazán akarjátok megérteni, hogy nem a vers nem tetszik és nem Petőfivel van bajom de van még azért pár ezer vers amit megtaníthatna neki, például a tavaszról, vagy a húsvétról szóló versikék, vagy van még jó pár téma e helyett.
2014. ápr. 10. 10:40
 33/38 anonim ***** válasza:
72%
Azért ez roppant elkeserítő. Tele van az ország írástudatlan és szöveget értelmezni képtelen felnőttel. Nem is tudom mit várunk így a gyerekektől.
2014. ápr. 10. 10:47
 34/38 anonim ***** válasza:
50%
Ha ebben az országban bármilyen életkorban bármilyen gyerek megtanul egy Petőfi verset, az csak jó!
2014. ápr. 10. 10:51
 35/38 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg ennyire buta vagy?

Akkor elismétlem, bár szinte felesleges, úgysem fogod fel.

Nem a vers probléma és nem is Petőfi. A kislányt elhagyta az anyja két éves korában. Ez a vers pedig a rég nem látott édesanyáról szól. Tényleg nem érted, hogy mi itt az összefüggés? Hogy a kérdező a gyerek lelkéért aggódik, hogy vajon feltépi-e a sebeket egy olyan vers, ami akár róla is szólhatna? Tényleg nem érted? :D

2014. ápr. 10. 11:07
 36/38 anonim ***** válasza:
30%

35-ös, akkor segítek: egy gyerek nem emlékszik arra, mi történt 2 éves korában. Egy gyerek 6 éves korában nem elemez verset magától - és nem is ez a megfelelő életkor arra, hogy elkezdjen verset elemezni.

A kérdezőnek van egy gondolatvilága, amit megpróbál a kisgyerekre "ráhúzni", pedig ezek nem a gyerek, hanem a kérdező gondolatai. A gyerekben semmilyen rossz emléket nem ébreszt egy, az anyákról szóló vers.

Azt tényleg nem értem még mindig, a kérdező hogyan akarja megakadályozni, hogy a kislány a hátralévő életében az "anya" kifejezést meghallja. (és főleg, MEDDIG?)

Ez annyira túl van reagálva, hogy már beteges.

Kérdező, te érezhetően nem kedveled a párod édesanyját, ez a vers-probléma a kákán csomókeresésnek tűnik, de nem hiszem, hogy jó ötlet ezt a kislányra, - az unokájára - erőltetni.

2014. ápr. 10. 15:11
 37/38 anonim ***** válasza:
88%
36-os, akkor segítek: lehet, hogy konkrét emlékei nincsenek, de amik érték hatások (itt negatívak) igenis megmaradnak benne és nyilván tudja, hogy elhagyta az édesanyja. A másik, én leírtam, hogy nem jó megoldás az érzések elnyomása, sőt ezzel csak rosszabb lesz, de gondoltam leírom, hogy mi a valódi problémáj a kérdezőnek, mert itt egyesek képtelenek szöveget értelmezni.
2014. ápr. 10. 15:18
 38/38 A kérdező kommentje:
Nincs bajom a mamával már írtam ezt is nem kell belemagyarázni olyan dolgokat amit írtam hogy nincs is róla szó és nem akarok a gyerekre se semmilyen gondolatomat ráerőltetni. És de, vannak emlékei az anyjáról ha nem is sok, de attól hogy 2 éves volt még emleget egy-két dolgot vele kapcsolatban. Én csak azt nem akarom, hogy a mama és a gyerek között ez téma legyen, mert tudom hogy a mama mennyire utálja a gyerek anyját és nem a gyerek szintjén beszélne neki róla hanem a már feljebb említett módokon. Nyilván nem lehet ezt a témát kikerülni, de nem akarom hogy a mama ezt felhozza neki. Nem konkrét verselemzésről beszélek, hogy majd elkezdi soronként elemezgeti, meg mély tartalmat bele gondolni, de nem hü*lye azért érti, hogy a versben a régen nem látott anyukáról van szó aki kiskorában ringatta stb. De mind1 itt be is fejeztem a témát, nem írok többet mert itt is csak a rosszindulatú megjegyzések mennek, meg a csőlátás. Egy mondatot kiolvastok a kérdésemből és arra reagáltok csak amibe bele lehet kötni.
2014. ápr. 11. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!