Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is ingyenélő vagyok?
Férjemmel még főiskolás korunkban ismerkedtünk meg. Mivel a szüleink nem gazdagok, ezért fősuli alatt mindketten dolgoztunk, hogy egy kicsit könnyebb legyen a szüleinknek, illetve, hogy nekünk is jusson szórakozásra is. Még főiskolás voltam, férjem már végzett, amikor összeházasodtunk, és a nagyszüleitől örökölt házba költöztünk. Ő nagyon jó helyen talált munkát, én maradtam annál a cégnél, ahol diploma előtt is dolgoztam, mert tudtam, hogy visszavárnak szülés után is. Ráadásul szerintem elég jól keresek, nem minimálbért kapok, és nem olyan munka, ami mellett ne lenne időm a családra, háztartásra, viszont előrelépési lehetőség sincsen.
Megbeszéltük a férjemmel, hogy ez így nekünk megfelel, kényelmes munka, szeretem csinálni, és nem bébiszitter neveli a gyerekeinket, ráadásul minden egyéb juttatással együtt 200.000 Ft felett keresek havonta, ami szerintem mai viszonylatban nagyon jó pénz.
Férjem viszont nagyon jó a szakmájában, és mivel én az itthoni dolgokat igyekeztem átvállalni, volt lehetősége előrébb jutni, így most nagyon jól keres, többszörösét az én fizetésemnek. Sokat dolgozik, igaz nagyon szereti is a munkáját, és szerintem a családjával is foglalkozik, a gyerekek imádják, boldogok vagyunk.
Az egyetlen dolog, ami zavar (nagyon zavar), hogy sokan megszólnak minket a környezetünkben, hogy én ingyenélő vagyok, a férjem halálra gürizi magát, én meg csak költöm a pénzét. Közös kasszán vagyunk valóban, de ez így volt akkor is, amikor összeköltöztünk, és ugyanannyit kerestünk, fel sem merült bennünk, hogy ezen a későbbiekben változtassunk. Belegondoltam, hogy az én fizetésem valóban nem fedezi a kiadásaink felét, és akkor a ruházkodásról, szórakozásról, nyaralásról még nem is beszéltünk. Ilyen formán, valóban a férjem fizetéséből élek ilyen jól én is, de a beszólásokig eszembe sem jutott, hogy én ingyenélő lennék.
Köztünk ebből nincs probléma a férjemmel, de érdekelne hogyan látják kívülállók a helyzetünket. Szerintetek is kitartott nő vagyok, vagy másoknál is így működik a dolog, ahogy nálunk? Előre is köszönöm a válaszokat.
A két kiló igenis nagyon jó pénz. Ugyanis a világ nem csak Pest, és nem csak irodai egyetemidiplomás-informatikus-akármi.
Itt Szolnok megyében speciel még a diplomás is igenis örül, ha megkeresi a nettó kétszázat.
Én pályakezdő szakmunkásként meg nem találok munkát, hiába van elvileg jó szakmám, elhajtanak, hogy nő nem kell.
És igen, irigyek, mint a kutya.
Én is bevallom, irigyelem a kérdezőt, meg a hozzá hasonlókat, de akkor se fröcsögök róluk féligmeddig a hátuk mögött, hanem igenis megmondom a szemébe, hogy "de jó neked, nagyon irigyellek!". És örülök neki, hogy neki jó. Attól, hogy én sz a r ban vagyok, még tök jó látni, hogy legalább vannak még olyanok, akiknek jó. Mindezt úgy, hogy elvileg antiszociális vagyok, és nem szeretem az embereket...
"a férjem fizetéséből élek ilyen jól én is, de a beszólásokig eszembe sem jutott"
"200.000 Ft felett keresek havonta, ami szerintem mai viszonylatban nagyon jó pénz"
"a férjem halálra gürizi magát, én meg csak költöm a pénzét"
"Belegondoltam, hogy az én fizetésem valóban nem fedezi a kiadásaink felét, és akkor a ruházkodásról, szórakozásról, nyaralásról még nem is beszéltünk"
Összefoglalva: a többszörösét költöd el, mint amennyit keresel!
Ha szerinted is annyira "jó pénz" a kereseted, akkor miért nem elég?!
Amúgy nem tudni, hogy most panaszkodtál vagy dicsekedtél, mert mint tudod, elég sokan élnek ennek a töredékéből.
Persze nem itt a Gyíkon, hiszen itt mindenki kőgazdag.
Itt az összes válaszoló, szinte kivétel nélkül egyetért veled, hiszen ők is többszörös milliomosok és ők is szórják a pénzt egész álló nap...
...csak akkor van pici problémájuk amikor felébrednek, hogy dörömböl a lakás tulaja, hogy még mindig nem fizették ki az albérletüket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!