Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek is ingyenélő vagyok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is ingyenélő vagyok?

Figyelt kérdés

Férjemmel még főiskolás korunkban ismerkedtünk meg. Mivel a szüleink nem gazdagok, ezért fősuli alatt mindketten dolgoztunk, hogy egy kicsit könnyebb legyen a szüleinknek, illetve, hogy nekünk is jusson szórakozásra is. Még főiskolás voltam, férjem már végzett, amikor összeházasodtunk, és a nagyszüleitől örökölt házba költöztünk. Ő nagyon jó helyen talált munkát, én maradtam annál a cégnél, ahol diploma előtt is dolgoztam, mert tudtam, hogy visszavárnak szülés után is. Ráadásul szerintem elég jól keresek, nem minimálbért kapok, és nem olyan munka, ami mellett ne lenne időm a családra, háztartásra, viszont előrelépési lehetőség sincsen.

Megbeszéltük a férjemmel, hogy ez így nekünk megfelel, kényelmes munka, szeretem csinálni, és nem bébiszitter neveli a gyerekeinket, ráadásul minden egyéb juttatással együtt 200.000 Ft felett keresek havonta, ami szerintem mai viszonylatban nagyon jó pénz.

Férjem viszont nagyon jó a szakmájában, és mivel én az itthoni dolgokat igyekeztem átvállalni, volt lehetősége előrébb jutni, így most nagyon jól keres, többszörösét az én fizetésemnek. Sokat dolgozik, igaz nagyon szereti is a munkáját, és szerintem a családjával is foglalkozik, a gyerekek imádják, boldogok vagyunk.

Az egyetlen dolog, ami zavar (nagyon zavar), hogy sokan megszólnak minket a környezetünkben, hogy én ingyenélő vagyok, a férjem halálra gürizi magát, én meg csak költöm a pénzét. Közös kasszán vagyunk valóban, de ez így volt akkor is, amikor összeköltöztünk, és ugyanannyit kerestünk, fel sem merült bennünk, hogy ezen a későbbiekben változtassunk. Belegondoltam, hogy az én fizetésem valóban nem fedezi a kiadásaink felét, és akkor a ruházkodásról, szórakozásról, nyaralásról még nem is beszéltünk. Ilyen formán, valóban a férjem fizetéséből élek ilyen jól én is, de a beszólásokig eszembe sem jutott, hogy én ingyenélő lennék.

Köztünk ebből nincs probléma a férjemmel, de érdekelne hogyan látják kívülállók a helyzetünket. Szerintetek is kitartott nő vagyok, vagy másoknál is így működik a dolog, ahogy nálunk? Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. ápr. 1. 13:09
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
95%
irigyelnek, ha tehetnék, nem dolgoznának akik megszólnak
2014. ápr. 1. 13:14
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
Mivel keresel így nem avgy INGYEN élő!
2014. ápr. 1. 13:14
 3/34 anonim ***** válasza:
33%

A rosszindulat, meg az irigység szól belőlük, nem meglepő ez kis hazánkban. Nem mindenkinek egyforma a szakmája, nem mindenkinek egyforma a teherbírása.

Nekem eszembe nem jutna amúgy a párom pénzét költeni, illetve annál többet, mint amit én hozzáadtam a közös kasszához.

Ezt szem előtt tartanám mindenképp. Így tartom korrektnek.

2014. ápr. 1. 13:15
 4/34 anonim ***** válasza:
98%
Nem ingyenélő vagy, hanem szerencsés :) S nálunk is így működik, közös kassza (s közös értékrend, ez hasznos), közös tulajdon, függetlenül attól, hogy ki mennyit keres vagy örököl...
2014. ápr. 1. 13:18
 5/34 anonim ***** válasza:
91%

Semmi gond ezzel. A gyerekkel is foglalkozni kell, házat is kell takarítani/mosni/főzni. Nálunk fordítva van, Párom keres sokat és meg keveset. Szomszédokkal/ismerősökkel ne foglalkozz. A Magyar ember irigy, és ezzel akarja saját nyomorát kicsit jobbá tenni.

Üdv 21/Fiú

2014. ápr. 1. 13:19
 6/34 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem nincs semmi probléma ezzel.

1. Kettötöknek így megfelel.

2. A férjed a karrierjét építi, de ezt azért tudja, mert te otthon sokkal többet vállalsz.

3. Azzal, hogy a hátteret biztosítod, logikailag neked is részed van abban, hogy ö jobban keres.

4. A családnak mindenképpen jobb, ha ezt így meg tudjátok oldani.

5. Kivülállók véleményére nem adnék, nekik semmi közük ehhez. A legokosabb, ha kapásból leállítod öket, hogy a magánügyeitekbe ne akarjanak beleszólni.

6. Az ilyen emberek azok, akiknek fogalma sincs arról, hogy mennyi az, amit te valójában többletet adsz a családnak.

7/34 anonim ***** válasza:
99%
Hat erdekes elgondolás 200e netto bérrel ingyenelonek nevezni valakit..... Mondjuk ugy, agyatlan az illető es irigy. Ne foglalkozz vele.
 8/34 anonim ***** válasza:
93%

Hát irigyek. Mitagadás, én is irigy vagyok de legalább belátom. Nem a férjedre vagyok irigy, hanem arra hogy 200 fölött keresel és ennek ellenére panaszkodsz (férfi létemre hamarosan végző egyetemi diplomásként verném a valagam a földhöz ha legalább megközelíteném majd ezt az összeget).

Nem tudnak rajtad fogást találni amin kiéljék az irigységüket, ezért jönnek ezzel. De mivel dolgozol, jól keresel, sőt jórészt végzed a házimunkát ezért semmi de semmi szégyellnivalód nincsen. Légy büszke rá hogy sikeres boldog családban élsz!

27/f

2014. ápr. 1. 13:20
 9/34 anonim ***** válasza:
98%

Ne foglalkozz velük. Dolgozol, ami önmagában is elég ahhoz, hogy ne legyél ingyenélő. Valamint megteremted a hátteret. Gyereket nevelsz, háztartást vezetsz. Nem is értem, miért vetted magadra ostoba emberek megjegyzését.

Örülj neki, hogy jól éltek, és tartsátok meg szeretetben a családotokat. Mindenki azt mond amit akar.

2014. ápr. 1. 13:21
 10/34 anonim ***** válasza:
98%
Hagyjad már az ilyen beszólásokat a semmibe ellebegni... a sok pénz mindig szúrja az átlagproli szemét. Ha a párod gazdag, akkor r!banc vagy, ha a férjed, akkor ingyenélő vagy, ha saját jogodon lettél gazdag, akkor mire vered magad, beképzelt és fennhéjázó vagy, meg biztos csalsz és lopsz... szomorú élete van, aki más lelkébe próbál beletaposni, mert attól érzi magát jobban, hagyd rájuk, ne védekezz, ne magyarázkodj, de nehogy rosszul érezd magad miattuk.
2014. ápr. 1. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!