Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is ingyenélő vagyok?
Férjemmel még főiskolás korunkban ismerkedtünk meg. Mivel a szüleink nem gazdagok, ezért fősuli alatt mindketten dolgoztunk, hogy egy kicsit könnyebb legyen a szüleinknek, illetve, hogy nekünk is jusson szórakozásra is. Még főiskolás voltam, férjem már végzett, amikor összeházasodtunk, és a nagyszüleitől örökölt házba költöztünk. Ő nagyon jó helyen talált munkát, én maradtam annál a cégnél, ahol diploma előtt is dolgoztam, mert tudtam, hogy visszavárnak szülés után is. Ráadásul szerintem elég jól keresek, nem minimálbért kapok, és nem olyan munka, ami mellett ne lenne időm a családra, háztartásra, viszont előrelépési lehetőség sincsen.
Megbeszéltük a férjemmel, hogy ez így nekünk megfelel, kényelmes munka, szeretem csinálni, és nem bébiszitter neveli a gyerekeinket, ráadásul minden egyéb juttatással együtt 200.000 Ft felett keresek havonta, ami szerintem mai viszonylatban nagyon jó pénz.
Férjem viszont nagyon jó a szakmájában, és mivel én az itthoni dolgokat igyekeztem átvállalni, volt lehetősége előrébb jutni, így most nagyon jól keres, többszörösét az én fizetésemnek. Sokat dolgozik, igaz nagyon szereti is a munkáját, és szerintem a családjával is foglalkozik, a gyerekek imádják, boldogok vagyunk.
Az egyetlen dolog, ami zavar (nagyon zavar), hogy sokan megszólnak minket a környezetünkben, hogy én ingyenélő vagyok, a férjem halálra gürizi magát, én meg csak költöm a pénzét. Közös kasszán vagyunk valóban, de ez így volt akkor is, amikor összeköltöztünk, és ugyanannyit kerestünk, fel sem merült bennünk, hogy ezen a későbbiekben változtassunk. Belegondoltam, hogy az én fizetésem valóban nem fedezi a kiadásaink felét, és akkor a ruházkodásról, szórakozásról, nyaralásról még nem is beszéltünk. Ilyen formán, valóban a férjem fizetéséből élek ilyen jól én is, de a beszólásokig eszembe sem jutott, hogy én ingyenélő lennék.
Köztünk ebből nincs probléma a férjemmel, de érdekelne hogyan látják kívülállók a helyzetünket. Szerintetek is kitartott nő vagyok, vagy másoknál is így működik a dolog, ahogy nálunk? Előre is köszönöm a válaszokat.
A rosszindulat, meg az irigység szól belőlük, nem meglepő ez kis hazánkban. Nem mindenkinek egyforma a szakmája, nem mindenkinek egyforma a teherbírása.
Nekem eszembe nem jutna amúgy a párom pénzét költeni, illetve annál többet, mint amit én hozzáadtam a közös kasszához.
Ezt szem előtt tartanám mindenképp. Így tartom korrektnek.
Semmi gond ezzel. A gyerekkel is foglalkozni kell, házat is kell takarítani/mosni/főzni. Nálunk fordítva van, Párom keres sokat és meg keveset. Szomszédokkal/ismerősökkel ne foglalkozz. A Magyar ember irigy, és ezzel akarja saját nyomorát kicsit jobbá tenni.
Üdv 21/Fiú
Szerintem nincs semmi probléma ezzel.
1. Kettötöknek így megfelel.
2. A férjed a karrierjét építi, de ezt azért tudja, mert te otthon sokkal többet vállalsz.
3. Azzal, hogy a hátteret biztosítod, logikailag neked is részed van abban, hogy ö jobban keres.
4. A családnak mindenképpen jobb, ha ezt így meg tudjátok oldani.
5. Kivülállók véleményére nem adnék, nekik semmi közük ehhez. A legokosabb, ha kapásból leállítod öket, hogy a magánügyeitekbe ne akarjanak beleszólni.
6. Az ilyen emberek azok, akiknek fogalma sincs arról, hogy mennyi az, amit te valójában többletet adsz a családnak.
Hát irigyek. Mitagadás, én is irigy vagyok de legalább belátom. Nem a férjedre vagyok irigy, hanem arra hogy 200 fölött keresel és ennek ellenére panaszkodsz (férfi létemre hamarosan végző egyetemi diplomásként verném a valagam a földhöz ha legalább megközelíteném majd ezt az összeget).
Nem tudnak rajtad fogást találni amin kiéljék az irigységüket, ezért jönnek ezzel. De mivel dolgozol, jól keresel, sőt jórészt végzed a házimunkát ezért semmi de semmi szégyellnivalód nincsen. Légy büszke rá hogy sikeres boldog családban élsz!
27/f
Ne foglalkozz velük. Dolgozol, ami önmagában is elég ahhoz, hogy ne legyél ingyenélő. Valamint megteremted a hátteret. Gyereket nevelsz, háztartást vezetsz. Nem is értem, miért vetted magadra ostoba emberek megjegyzését.
Örülj neki, hogy jól éltek, és tartsátok meg szeretetben a családotokat. Mindenki azt mond amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!