Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden férfi ilyen vagy csak én találkozom a selejtekkel?
Hát nekem például nem a szerelmem, férjem, -akárhogy is nevezzük- életem egyetlen, legnagyobb boldogsága. Ugyanolyan boldoggá tesz a hobbim, az állatok, stb.
Nem mindenki olyan, mint te. Kövezz meg, én gyereket sem akarok, pedig az az "élet csodája, legnagyobb dolog", stb.
"Szerintem igenis a férfinak kell erősnek lennie. Vagy már az is baj, hogy nem a ma divatos langyi pasit akarok magam mellé? "
Szerintem valahol itt van a probléma! Mi az, hogy neki KELL erősnek lennie? Ő talán nem emberből van? Őt nem nyomaszthatja semmi? Lehet ő is egy megértő társat szeretne maga mellé, akihez bizalommal fordulhat a problémáival. Vannak helyzetek, amikor a nőnek KELL az erősebbnek lennie!
valójában az egyik válaszodból derül ki, mi a baj. a férjednek valami anyagi gondja van, amit "magának kreált". Tehát van valami baja, gondja, de te nem akarod belőle kivenni a részed, nem akarsz neki segíteni, szerinted az az ő baja, neked nincs hozzá közöd. Ugyanakkor, ha te szomorú vagy, elvárod, hogy ő vigasztaljon.
Nincs igazuk azoknak, akik az elején szidtak téged, mert a házastársaknak valóban nem lenne szabad begubózniuk, a másikat semmibe venniük, ez nem normális. De úgy látszik, megvan ennek az oka. Nem segítettél neki.
Próbáld meg a gyökerénél megfogni a dolgot, ne vádaskodj, ne haragudj, hanem kérdezd meg, hogy segíthetsz, és őszintén, szeretettel segíts neki. Ha ezt látja, valószínűleg ő is kedvesebb lesz.
Ha csak a saját vágyaidat nézed, és azt nézed, hogy te mit nem kapsz meg, és még ezért is csak őt hibáztatod, akkor egyre jobban el fogtok távolodni egymástól.
Én megértem, hogy most te sem vagy a lelkierőd teljében, de ha meg akarod menteni a házasságodat, most neked kell lépned, és neked kell nagyon türelmesen segítened. Talán először nem is fogja hagyni, hiszen nyilván hosszú időn keresztül rá hagytad a probléma megoldását, mikor szüksége lett volna rád. Emiatt biztos, hogy falakat húzott közétek, és ezt nem egy nap alatt fogod valószínűleg lebontani.
Leírtam, hogy segítettem neki, amiben tudtam! Sajnos nem vagyok Isten, nem tudok mindent megoldani! Ajánlottam megoldást, de ő csak a sült galambot várja. Aki ismer, tudja, hogy sokszor többet tettem érte, mint bárki tett volna! Szóval, aki önzéssel vádol, nem érti a helyzetet!
Az én keresetemből élünk, én oldom meg a számlákat, javíttatásokat, gyerekek ügyeit, a férjeméit is, de neki vannak problémái... Ezek után úgy vélem, joggal várnám el, hogy ha én sokallok be, legalább vigasznak ott legyen!
Nem tudom, én is ismerek olyan valakit elég közelről, aki tényleg nagyon sokmindent megold, de ugyanezzel a hisztis attitűddel. Az egész környezet tönkre van menve ebbe az attitűdbe, és fogadok, hogy a megoldandó problémák 80%a is emiatt a hisztériás hangulat miatt alakult ki, mert senki sem tud normálisan döntéseket hozni ilyen zaklatott hangulatban.
Én megértem, ha ki van készülve valaki, csak észre kell venni, hogy ez tovább gerjeszti a problémát. De persze, ha nincs rá elég motiváció, hogy megmentse a házasságát, akkor lehet tovább bizonygatnia az embernek az igazát, és el is hiszem, hogy nagyon sokmindenben igaza van. Csak attól egészen biztosan nem lesz jobb, ha így áll hozzá, mert erre a férje biztos, hogy nem úgy fog reagálni, ahogy ő szeretné.
Van egy okos latin mondás: Similis simili gaudet = a hasonló a hasonlónak örül.
Értsd: ha számodra minden pasi selejt, akkor nyílván te is selejt vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!