Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők mért veszik fel sokszor a férfi teljes nevét, és hagyják el teljesen a vezetéknevüket? Pl. Kis Jánosné Mária. Nem érzik, hogy ez csorba az éntudatukon?
Ezek általában azok a nők manapság, akiknek egyetlen életcéljuk férjhez menni, és ezt dicsőségként fogják fel. Ennélfogva szeretnék a külvilág felé mindenképpen kimutatni, hogy elérték ezt ezt a célt, és ezzel feljebbvalónak tekintik magukat a hajadon nőtársaiknál.
Leginkább a kevésbé művelt, az élet egyéb területein érvényesülni képtelen rétegben divat ez.
A mai ötvenes réteg meg egy más kérdés, akkoriban ez teljesen átlagos és normális volt, inkább az volt a megdöbbentő, ha valaki nem lett Kis Jánosné.
Egyébként Kis Jánosné Máriák nincsenek, ugyanis emellé a forma mellé nem megengedett még egy keresztnév megtartása sem. Tehát ha utánamondják hogy Mária, az azért van, hogy tudd, hogy egyébként így szólíthatod őket, nemkell Janinénizni. De a hivatalos irataikon nem így szerepel.
Hát igen. A Kis Jánosné formula igencsak érdekes. Azt megtudjuk, hogy ki a férje, de hogy ő ki, az titok marad.
A férfiak miért nem vehetik fel, hogy Kiss Évafi?
"Az apád sem te vagy. A lánykori név is ugyanolyan jele egy családhoz tartozásnak"
Csak az a bökkenő, hogy egyedül nekem van ilyen nevem a családban, mivel az apám családja is kb. olyan nemtörődöm lehetett, mint az, így egyik sem tartotta az én családommal a kapcsolatot. Így sajnos soha nem éreztem magaménak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!