Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nők mért veszik fel sokszor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kraven kérdése:

A nők mért veszik fel sokszor a férfi teljes nevét, és hagyják el teljesen a vezetéknevüket? Pl. Kis Jánosné Mária. Nem érzik, hogy ez csorba az éntudatukon?

Figyelt kérdés

2014. márc. 14. 23:05
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
Na igen. Én például nem is akarnám, hogy a barátnőm felvegye a nevemet. Részben azért, mert önmagában tök jól alliterrál, és ha felvenné, nem lenne ilyen szép. Nekem jól hangzik a nevemmel, de másra nem erőltetem rá. Meg teljesen egyenlők vagyunk, és ha már ő fel akarná venni, én is fel akarnám az övét, de az meg túl hosszú lenne, hogy Xxxxx-Yyyyy Jancsi/Juliska. Viszont a gyerekek kérdése már más dolog. Az szerintetek megoldható, hogy az ő nevüket is olyan alapon határozzuk meg, hogy melyikőnkét vegye fel, hogy melyikhez passzol jobban?
2014. márc. 16. 16:27
 42/53 anonim ***** válasza:
56%
Miért ne lenne megoldható?
2014. márc. 16. 16:33
 43/53 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek felveheti a férj és feleség vezetéknevét is. A feleségét csak akkor, ha teljes egészében megtartotta az eredeti nevét, tehát pl. Kovács Éva. Viszont házasság tartama alatt minden gyereknek ugyanazt a vezetéknevet lehet csak adni.
2014. márc. 16. 16:42
 44/53 A kérdező kommentje:
Vagyis ha egyszer felvette a feleség nevét, akkor mindegyiknek az övét kell. Nem lehet vegyesen?
2014. márc. 17. 00:14
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

Igen, amíg érvényes a házasság, és 2. vagy többedik gyerek is születik, mindegyiknek azonos (nyilván az elsővel megegyező) vezetéknevet lehet anyakönyveztetni.

Ha a feleség Kiss Éva, a férj Nagy Péter, akkor az első gyerek születésénél kell eldönteni, hogy hogyan fogják hívni a gyerekeket. Vagy mind Kiss, vagy mind Nagy.

2014. márc. 17. 01:03
 46/53 anonim ***** válasza:
34%

38-as válaszolónak:

"Tudod a hagyományos értékrenddel megáldott emberek lassan benyelik,"

Tudjuk, igen, benyelik. A barlanghoz ragaszkodóknak is biztos fura volt eleinte, hogy mások kunyhóban kezdtek élni.

Vagy akik gyertyával világítottak, biztos azok sem tudták elfogadni azokat, akik elkezdtek elektromos áramot használni.

Persze, mondhatod, hogy ne hasonlítsunk össze tárgyi modernizációt a házasság szentségével. Csak tudod, ha mindenki a régi hagyományokhoz ragaszkodna, amikor minden ősasszony minden ősemberrel kapcsolatba került, akkor bizony tudnád, hogy a szent házassági kötelék is egy fajta modernizáció volt, névfelvétellel együtt.

Szóval a logikád ezen is megbukik. De mondom tőlem bárki, te is lehetsz Kovács Józsefné, csak ne ilyen logikátlan dolgokkal próbáld megmagyarázni.

Leírták itt a magyarázatot: büszke rá,hogy talált valakit, aki elvette. Nagyjából ennyi.

2014. márc. 17. 22:33
 47/53 anonim ***** válasza:
38%
Megfogalmazástól függetlenül, mégis csak igazam volt. A modern szó nem is az igazi. Valószínűleg,aki ilyenekre kérdést kiír, aki ilyen kérdésekre bántó válaszokat ír,annak az élete valószínűleg kalap szrt sem ér. Aki egy név kapcsán képes előítéleteket gyártani,az nem gonosz, inkább szánalmas és üres. Köszönöm,hogy erre a tényre rávezettetek. Kívánok boldogabb, tartalmasabb életet a jelenleginél!
2014. márc. 18. 10:39
 48/53 anonim ***** válasza:
39%
Statisztikailag az a helyzet, hogy minél magasabb valaki végzettsége, annál inkább preferálja a saját név megtartását, és minél alacsonyabb az iskolai végzettsége, annál valószínűbb, hogy Kovács Jánosné lesz.
2014. márc. 18. 10:56
 49/53 anonim ***** válasza:
90%
49-es! Az elméleted szerint akkor,aki nem veszi fel a férje nevét,annak legalább professzornak, Phd-nek kell lennie? Én,mint Szabó Istvánné ugyanis diplomás nő vagyok. Vagy akkor szerinted hogy is van a statisztika?
2014. márc. 18. 17:07
 50/53 anonim ***** válasza:
No, az én válaszom miért lett törölve? Mert igazam van? Semmi káromkodás nem volt benne, tehát valószínűleg az volt a baj, hogy igazam van, másra nem tudok gondolni....
2014. márc. 19. 12:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!