Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nők mért veszik fel sokszor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kraven kérdése:

A nők mért veszik fel sokszor a férfi teljes nevét, és hagyják el teljesen a vezetéknevüket? Pl. Kis Jánosné Mária. Nem érzik, hogy ez csorba az éntudatukon?

Figyelt kérdés

2014. márc. 14. 23:05
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
72%
A férfiak nevén sem látszik, hogy nősek-e.
2014. márc. 15. 12:34
 32/53 anonim ***** válasza:
70%

A 20 as vagyok.

Kár ezen vitatkozni.Ma már más a divat,mint 20-30-40 éve.a házasság se divat már. Aki meg élettárs, ugye, annak nincs ilyen gondja, jaj, most felvegyem,ne vegyem a férjem nevét, hogy trendi legyek.

Aki meg házas,már lassan az lesz az unikum, meg had döntse már el maga, hogy hordja a nevét.Nem kell ebbe bele magyarázni semmit....

és hogy a kérdésre válaszoljak, nem,nem érzem hogy csorba az öntudatom,mert X.Y. né vagyok.Sőt ,megsúgom, a férjem neve sokkal jobban tetszik, a sajátomnál.

2014. márc. 15. 12:43
 33/53 anonim ***** válasza:
23%
Kétlem, hogy lenne diplomája, amikor olvasni sem nagyon tud a jelek szerint. De ezen a fórumon ugye bármit idehazudhat.
2014. márc. 15. 13:00
 34/53 anonim ***** válasza:
59%

Én nem venném fel a férjem nevét. Ha muszáj lenne, akkor kötőjellel. Nekem a -nés verzió nem tetszik, nekem olyan érzetem lenne tőle, mintha a tulajdona lennék vkinek, főleg hogy a fene nagy összetartozás nevében a férj nevében nem jelenik meg semmi ilyesmi. Nem értem, miért csak a nőknél lehet fontos, hogy kiderüljön, férjezett-e vagy sem. Én amúgy is úgy gondolom, hogy vadidegeneknek semmi köze hozzá.

Az meg nekem a röhej kategória (lehet lepontozni), amikor egy ilyen Kis Pálnét megkérdeznek, hogy hogy hívják, nyilvánvalóan olyan céllal, hogy később megszólítsák, és nem képes hozzátenni a végére azt, hogy Lujza, mintha teljesen felemésztődött volna a személyisége a házasságban...

2014. márc. 15. 14:38
 35/53 anonim ***** válasza:
48%

"Ha érdekel valakit a lánykori nevem megmondom, a keresztnevemet hozzáteszem."

"Viszont elég fura ha olvasom a facen pl. hogy egy nőt olyan vezetéknévvel hívnak, mint a férjét,csak saját keresztnévvel.Nos ,nekem abból nem derül ki, hogy testvére-e, vagy felesége -e az illetőnek."

Ugyanúgy, ahogy te elárulod kérdésre a lánykori neved, úgy a pár is elárulja, hogy milyen rokoni kapcsolatban állnak egymással.

Másrészt viszont nem értem, miért nézegeted olyan emberek profiljait a facebookon, akiket nem ismersz - ha ismernéd őket, tudnád, hogy mi a férjük vagy a testvérük neve, így viszont neked a saját kis problémád, hogy idegen emberek családi állapotának rejtélyén felhúzod magad.

2014. márc. 15. 15:15
 36/53 anonim ***** válasza:
52%

Nem húzom fel magam:)

Lehet boncolgatni minden egyes mondatomat,csak nyugodtan....:)

Úgy látom ,teljesen felesleges ez a vita, hiszen nem a többség,ill. a kérdező szájaíze szerint válaszoltam.Tehát belém kötnek, lehurrognak.Ezek után merjen valaki véleményt nyilvánítani a másik oldalról is.

Fújjátok csak tovább,nyugodtan.

20.as voltam.

2014. márc. 15. 16:15
 37/53 anonim ***** válasza:
68%

20-as, tudod engem aztán tényleg nem érdekel, kit hogy hívnak, de ezen mindig elcsodálkozok, amikor a "né" pártiak ezzel érvelnek:

"Pl Kis Kati,szül. Tóth Kati,férje Kis Laci...

Az se derül ki férjezett, vagy hajadon e az illető hölgy."

Ha Kis Lacit látod a facen, akkor kiderül a nevéből, hogy nős vagy sem? Gondolom nem árulok el vele titkot, de nem, nem fog a férfi nevéből kiderülni. Így viszont nem értem a logikát. Miért baj, ha egy nő nevéből nem derül ki a családi állapota?

Még egyszer mondom, felőlem bárki lehet Kovács Józsefné, de ezt az érveléseteket addig nem lehet logikusan elfogadni, amíg nem lesz tele minden Kis Ilonafikkel, hogy a férfiak nevéből is kiderüljön a családi állapot.

Egyébként egyszer hallgass meg egy férfit arról az ötletről, hogy felvegye a felesége nevét...

Eddig én csak olyat hallottam tőlük, hogy:

- van nekem rendes nevem

- nem vagyok papucs, hogy mindenki azt gondolja az asszony tulajdona vagyok

- örüljön, h elveszem, és viselheti a nevem

Ez azért elég beszédes. Ha a férfiak egy része így gondolkozik a névfelvételről, akkor bizony van annak jelentősége, hogy valaki "né" vagy sem.

Magyarán se rendes neve, ő a férfi papucsa, és őt érte a kegy, hogy Kovács Pista hajlandó volt feleségül venni.

Hál istennek azért ma már rengeteg normálisan gondolkozó férfi van, és társat keres, nem úgy tulajdont.

2014. márc. 15. 16:55
 38/53 anonim ***** válasza:
45%

"Ez azért elég beszédes. Ha a férfiak egy része így gondolkozik a névfelvételről, akkor bizony van annak jelentősége, hogy valaki "né" vagy sem.

Magyarán se rendes neve, ő a férfi papucsa, és őt érte a kegy, hogy Kovács Pista hajlandó volt feleségül venni."

Ha ezt nem írtad volna le, akkor még el is tudnám fogadni a válaszod...

Tudod a hagyományos értékrenddel megáldott emberek lassan benyelik, hogy együtt élnek szeretői viszonyban, házasság nélkül valakik. Benyelik, hogy az ilyen bizonytalan kapcsolatra gyereket is vállalnak. Benyelik, hogy mire a gyerekek egy része 2 éves lesz, apja már sehol és azon agonizál, hogy az új párjával miért fura a gyerek. De, hogy már az is cikinek számít, hogy valaki büszke arra, hogy megtalálta a párját és összeházasodtak, majd hagyományosan, teljesen normális módon feleszi a férj nevét, az már elég undorító a mai társadalom egy részétől... Miért nem lehet beletörődni, hogy vannak, akiknek nem jönnek be a hűűű de trendi dolgok, mint az együtt élés, meg a kötőjeles névfelvétel és nem ezek a hipermodern, hűű de független (elköteleződni nem hajlandó) dolgok és nem ezek szerint él???

25N

2014. márc. 15. 21:19
 39/53 anonim ***** válasza:
56%

"ezek a hipermodern, hűű de független "

Tudtommal egyedül kis hazánkban szokás a nőknek férfi névvel élni. Hát elég középkori egy dolog.

2014. márc. 15. 21:48
 40/53 anonim ***** válasza:
90%
én csak azért nem vettem fel,mert a férjem neve nem valami szép,míg az enyémre nagyon büszke vagyok.Ha valaki felakarja venni hajrá ha nem akkor nem.
2014. márc. 15. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!