Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A nők mért veszik fel sokszor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kraven kérdése:

A nők mért veszik fel sokszor a férfi teljes nevét, és hagyják el teljesen a vezetéknevüket? Pl. Kis Jánosné Mária. Nem érzik, hogy ez csorba az éntudatukon?

Figyelt kérdés

2014. márc. 14. 23:05
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
29%

"Az apád sem te vagy. A lánykori név is ugyanolyan jele egy családhoz tartozásnak."

Igen, de azt születésedkor kapod, és azzal együtt fejlődik ki az éntudatod.

2014. márc. 15. 01:30
 12/53 anonim ***** válasza:
81%
A házastársát viszont maga választja az ember.
2014. márc. 15. 02:07
 13/53 anonim ***** válasza:
53%
12: Igazad van, viszont akkor vegye fel a férj.
2014. márc. 15. 07:09
 14/53 anonim ***** válasza:
45%

Akinek egy név "csorba az éntudatán", annak nem hiszem, hogy valaha volt ilyesmije. Számomra a Kovács Lajosné az egyetlen viselhető forma, mert a birka tömegből való kiválást egyedül ez teszi lehetővé. A lánykori nevemmel sok bajom volt, képtelenek voltak helyesen használni az emberek. Diplomás nő vagyok, úgyhogy ez a része sem helytálló a teóriádban. :) Amúgy miért is ne lehetnék büszke arra, hogy megtaláltam életem párját, és fel is vállalom a kapcsolatunkat? Olyan párt találni, akire fenntartások nélkül büszkének lehet lenni, szerintem igenis nagy eredmény.

Akinek az okoz bosszúságot, hogy mások miként viselik a nevüket, nyilván ilyesfajta eredményeket nem tudhat magáénak.

25N

2014. márc. 15. 08:40
 15/53 anonim ***** válasza:
47%

Egy egeszseges lelkuletu ember entudatan semmit sem csorbit hogy mi a ferjezett neve. Nekem az XYne VZ verzio tetszik, a kotojeles mulo hobort. Egyebkent a kotojelesek belegondoltak, hogy mi lesz a gyerekukkel? Pl Kis-Kovacs osszehazasodna Nagy-Horvath-tal? Kitalalnak egy harmadik nevet? Vagy teljesen felveszi a lany a fiu vezeteknevet? Ha az XYne verzio lelki torest okoz, akkor a ferj vezeteknevenek felvetele es a sajat vezeteknem elhagyasa nem?

:)

2014. márc. 15. 09:19
 16/53 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem akkor is furcsa, olyan mintha eddig Viki lettem volna, mostantól meg Katának fognak hívni.
2014. márc. 15. 09:38
 17/53 anonim ***** válasza:
60%

X-né XY miért jobb, mint as kötőjeles?

Én valahogy nagyon furcsának találnám, hogy ha bemutatkozom, akkor előbb közöljem, hogy házas vagyok, majd utána a férjem nevét, és csak utána a sajátomat.

2014. márc. 15. 09:46
 18/53 anonim ***** válasza:
15%
A kötőjeles verzióból is kiderül, hogy házas vagy, felvetted a férjed nevét, csak a férjed keresztneve marad ki a buliból.
2014. márc. 15. 09:48
 19/53 anonim ***** válasza:
94%
Nekem volt olyan osztálytársam kettő is, akiknek kötőjeles vezetéknevük volt, nem hiszem, hogy nyolcévesen az egyik a férjük neve volt.
2014. márc. 15. 09:50
 20/53 anonim ***** válasza:
57%

Hajrá,szidjátok,ócsároljátok, aki így hordja a nevét,még egy ilyen fórum,van már belőle pár....:(

Én már az itteni olvasótábortól idősebb korosztály vagyok, a magam 45 évével:)

Én speciel így hordom a nevem.Nem bánom, nem zavar.Ha érdekel valakit a lánykori nevem megmondom, a keresztnevemet hozzáteszem.

Az én családi nevem előfordul az etnikumban,és nem szerettem, ha gyanakodva néztek Az vagyok e.Nem,nem vagyok az....!

Nem szégyellem,de el tudtam volna viselni más nevet.Anyukám neve pedig szlovák eredetű,elég ritka, é nem is tudják első hallásra helyesen leírni.Úgyhogy ezzel is meggyűlt a bajom már.

27 éve vagyok házas, és nem bánom, hogy ilyen formában vettem fel a nevem.

Engem nem zavar,más hogy hordja.

Viszont elég fura ha olvasom a facen pl. hogy egy nőt olyan vezetéknévvel hívnak, mint a férjét,csak saját keresztnévvel.Nos ,nekem abból nem derül ki, hogy testvére-e, vagy felesége -e az illetőnek.

Pl Kis Kati,szül. Tóth Kati,férje Kis Laci...

Az se derül ki férjezett, vagy hajadon e az illető hölgy.A kötőjeles forma meg túl hosszú...

szóval, mindegyik formába bele lehet kötni....ha akar az ember...

Le lehet pontozni. nem érdekel...

2014. márc. 15. 10:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!