Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Zavarna, ha megtudnád ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna, ha megtudnád ezt a feleségedről/menyasszonyodról?

Figyelt kérdés
Előtted 10-15 férfival volt dolga, vagy volt együtt egyszerre 2 férfival is.
2014. márc. 26. 14:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
19%
Ha utólag derülne ki, nyilván már nem zavarna, nem befolyásolna semmit. De, ha még ismerkedés alatt derülne ki a páromról (nő vagyok így férfire vonatkozik), akkor búcsút intenék neki. Nekem ez nem fér bele, és nem szeretnék fertőzést sem elkapni, ha pl.: a 10-15 nő/férfi akivel dolga volt átlagban szintén ennyi emberrel jött össze, na az már a betegségek melegágya lehet...
2014. márc. 26. 22:41
 22/23 anonim ***** válasza:

Engem zavarna és ha később derül ki róla, nekem nagyon rosszul esne.

Megkérdezhetem, hogy tudtad meg?

20-as írta: "Ha nem vagy képes elfogadni a múltját, miért vagy vele?"

A Kérdező épp azt mondja, hogy most megtudta. Tehát eleinte nem tudta. Nyilván egy párkapcsolat elején vagy az ismerkedésnél még könnyebb egy ilyen dologra reagálni, mintha már a nő feleség/menyasszony státuszban van. Ilyenkor nem értem miért kell ezzel a dumával b@statni a Kérdezőt.

Ééés a további szöveg filozofálgatás a többi hozzászóláshoz:

Nem tudok tanácsot adni, csak a saját véleményemet mondhatom el. Nagyon sokan mondják, hogy ez rendben van és normális. Én nagyon prűd és konzervatív vagyok ilyen téren a társadalomhoz képest (és ez részben a vallás miatt is van).

1. Ha igaz az az elmélet, hogy helyénvaló ha a férfi és a nő fiatalkorukban "kiélik" magukat és sokat buliznak, majd "megállapodnak", akkor bennem felmerül egy kérdés, illetve egy probléma. Egy adott ember, mielőtt megtalálja az igazit, mindent megtehet? Kefélhet fiatalon orrba-szájba, fűvel-fával, majd ha évek múlva megvan az igazi, boldogok lesznek és megállapodik? Ez a szemléletmód szerintem arra ösztönözné az embereket, hogy minél többet feküdjenek le egymással össze vissza fiatalkorban. A rendszertelen orrba szájba kefélést szerintem egy átlag vallástalan ember sem helyesli. (És itt ez a "társadalmi eszme" szerintem meg is cáfolódik nekem)

2. Ha fiatalkorukban sok emberrel kefélnek, akkor hogyan következik abból, hogy később hűségesek lesznek? Ez mitől igaz? Nagyon gyakran hivatkoznak erre és sokat olvastam már, de jó lenne valami bizonyítást is olvasni erről. Csak készülhetett valahol egy pszichológiai felmérés vagy egy statisztika, ami megerősíti vagy cáfolja ezt.

(Jaaa, hogy hivatkozás nélkül beszélnek az emberek mindenféle bölcsességeket... Merthát a krumplistésztánál működött az ilyen stílusú gondolkodás akkor biztosan működik majd a párkapcsolatoknál is. Sokak számára a két dolog komplexitása nagyságrendileg megegyezik :D)

Ha a szexualitást egy szükséglethez hasonlítjuk, mint az evés vagy az ivás, amikkel rendszeresen példáloznak az emberek (szerintem nem jó a hasonlat), akkor a partnerválogatás meg a mássaliskipróbálomaszexet tényleg leállna az életkor előrehaladtával? (Lehetséges, ha hormonfüggő vagy idegrendszeri hatásra. De én nem úgy ismerem az embereket, hogy képesek megváltozni 20 éves koruktól 30 éves korukra például. Max rossz irányba, gyávábbak, merevebbek és lustábbak lesznek.)

Ha igaz lenne ez, hogy fiatalkorban a sokemberrel kefélés növeli az esélyét a boldog házasságnak, akkor ebből az következik, hogy aki meg akar házasodni, megtalálná az Igazit vagy már sejti is valakiben, akkor menjen el gyorsan kiélni magát pár év alatt és addig az Igazi meg szépen várjon, amíg az illető kiéli magát. Vagy úgy is meg lehetne oldani, ha követni akarjuk ezt az életbölcsességet, hogy nyitott kapcsolatban élnek az Igazival és kiélik közben magukat másokkal is. Szerintem senkinek sem esne jól, ha Élete Párja ezt csinálná mellette.

De ha annyira működő és hasznos ez a "keféljünksokemberrelfiatalon" elmélet, akkor miért nem tanítjuk ezt a gyerekeknek is? Előadhatnánk középiskolákban. Vagy a saját gyerekeinknek, bíztassuk őket, szexszeljenek minél előbb minél több emberrel és akkor majd évek múlva boldogok lesztek.

Vagy a gyerekeinknek nem ilyen életet akarunk? Hámé? Há nem akarjuk hogy bódogok legyenek?

Az a szép ebben az elméletben, hogy kimagyarázza a felelősségvállalást. Takarózni lehet vele, hogy "megtettem mert fiatal voltam". Szerintem az emberek inkább magukat próbálják mentegetni és jobb színben feltüntetni ezzel.

Bocsánat Kérdező, nem tudtam mást mondani, de annyi hozzászólást olvastam, ami eltért az enyémtől, hogy gondoltam leírom a véleményemet.

Egy tapasztalatlan és bizonytalan fiatal

2014. márc. 30. 06:31
 23/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Azt még hozzátenném én is, hogy ezt is persze el lehet fogadni. Ha te is több nővel voltál együtt előtte, akkor szerintem "nincs nagyon okod panaszra". Ha nem voltál előtte, akkor is el lehet fogadni. Szerintem elsősorban értékrendfüggő. Na meg persze helyzetfüggő. És mondjuk szerelemfüggő is.

Azt kérdezted, hogy "Zavarna, ha megtudnád ezt a feleségedről/menyasszonyodról". A konkrét kérdésre válaszoltam, hogy engem zavarna. Majd írtam egy hosszút a gondolataimból :)

2014. márc. 30. 06:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!