Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mit tegyek?
Párommal néhány éve vagyunk együtt, Ő vidéken lakik, én Pesten és már mindketten dolgozunk. Tervezgetjük az összeköltözést... Viszont sajnos nem egyeznek az igényeink. Ő vidéken szeretne maradni és azt szeretné, ha én költöznék oda hozzá. DE én nem szeretnék vidékre költözni, mert munka lehetőség sincs annyi. Erről már többször beszéltünk, de nem jutottunk közös nevezőre. Sajnos csak 2 hetente tudunk egy közös hétvégét együtt tölteni. Azt látom, hogy nem igazán akar elszakadni a szülővárosától és a szüleitől. Sokszor van az, ha náluk vagyunk, akkor sem tudunk kettesben lenni, mert a szülők mindig szerveznek nekünk programot. Én már szeretnék vele egy közös fészket. Miért nem tud néha a szüleinek nemet mondani, hogy kettesben is tudjunk lenni? Mi a véleményetek erről? Mit tennétek a helyemben? Így van esély egy hosszabb távú kapcsolatra?
Eljegyzés még nem volt, de azt mondta, majd szeretne eljegyezni valamikor a jövőben.
Teljesen ellentétesek a jövőképeitek.
Te egy független életet akarsz,kettesben,később hármasban élni,havonta meglátogatni a rokonokat,és ennyi,mindezt Pesten vagy mellette,esetleg egy másik nagyobb városban.
Ő a nagyszüleinél akar élni,gondozni őket meló mellett,olyan olasz család feeling,mindenki együtt,soha egy kettesben eltöltött romantikus vacsi,mert valaki betoppan,és a nagyi ugyis jobban főz.Te maradj otthon a gyerekkel,segits a nagyinak,stb,stb.
Írtad melyik megye,annak a megyeszékhelyén esetleg mint kompromisszum?
14:07 és 14:10-es válaszoló voltam
"Miért nem érti meg az én szempontomat is, hogy én abban a kis faluban nem kapnék munkát."
És te miért nem érted meg az ő álláspontját???Esetleg szétnéztél már munkaügyben,vagy csak elintézted annyival,hogy nem kapsz ott munkát és kész?Utána jártál?
Halott kapcsolat úgy ahogy van!
14:19
abba is gondolj bele,hogy a bérek egy kis faluban/kisvárosban legtöbb esetben messze nem ott vannak,ahol Pesten és környékén.
Belegondoltam.De ha valaki valakivel együtt akar lenni akkor nem ezt teszi első szempontnak.Legalábbis ha én lennék ebben a helyzetben akkor hoznék áldozatot annak érdekében,hogy a párommal fekhessek le minden nap és ne csak 2 hetente egy éjszakát.
Vidéken is iszonyat sok lehetőség van csak nem akarásnak nyögés a vége!
Ha már ilyen kérdésben nem jut az ember düllőre akkor mit vár a későbbiekben?
Ez felesleges időhúzás mindkét félnek.Úgyis mindenki tudja mi lesz a vége annak ha egyik sem tud engedni.Valószínű a pasinak sem fontos a csaj és fordítva sem!
Mintha az én életemet írtad volna le. Én pesti lányként egy vidéki sráccal voltam. Mi sem tudtunk évekig megegyezni, végül amikor összeházasodtunk úgy egyeztünk meg, hogy mindketten adunk esélyt a másiknak. Ha nem jó az A terv akkor jöhet a B.terv . Ha az se jó akkor a kettő közötti megoldás lesz. Az A terv, hogy az akkor már férjem Pestre költözik. Fél évig éltünk ott, de neki elege lett. Egyszerűen nem bírt úgy élni, hogy nincs kertje, és munka után csak a lakásban van.. Kínlódott. Így álltam a szavam jött a B terv. Én költöztem le a szülőfalujába. Na ott meg én voltam képtelen élni. Minden zavart, nem éreztem jól magam ott. 1 év után kértem, hogy akkor jöjjön a következő megoldás. Ne éljünk Pesten de élhetünk Pest közelében egy kis kertes házban. Kiderült, hogy a férjemnek esze ágában sincs költözni. Ő otthon érezte magát, én nem hisztizzek, majd megszokom. Nem költözünk, maradunk. 5 évig éltem ott, és egyre jobban utáltam ott élni (főleg a téli időszakokban) Míg ő csak a szomszéd faluba ment mert ott volt munkahelye, nekem hajnali fél 3-kor menni kellett vonattal, hogy Pestre bemenjek dolgozni. Később úgy döntöttek anyósomék, hogy ők is a faluba költöznek, mert közel akarnak lenni, mert jó ha van aki segít a kerti munkáknál. Mert azt mondanom sem kell, hogy még házasság előtt megegyeztünk, hogy semmiféle jószág nem lesz ha vidéken élünk, és nem fogok kapálni, babot ültetni.
De az anyósomék szerint muszáj!
Házasságunk 6 évében sok könyörgés, hogy éljünk máshol, sok stressz, és veszekedés után tönkre ment. Elváltunk. Már akkor tönkre ment a házasságunk amikor 1 év után kérésemre nem jött a következő terv, hanem akaratosan maradni kellett.. De valamiért reménykedtem, hogy látja rajtam, hogy ez nem az én világom, és lépni fogunk. Sokáig húztam-halasztottam azt aminek már rég vége kellett volna lennie. (vagy el sem kezdődhetett)
Tapasztalatból beszélek. Ha a párod nem akar sehol sem élni csak a szülővárosában/falujában akkor bizony nem lesz hosszú távú a kapcsolat..(hacsak meg nem szokod )
Én is kíváncsi vagyok, hogy melyikőtök mit dolgozik és hogy melyik megyéről van szó. Megírod, kérdező?
Számomra az lenne az elfogadhatatlan, hogy a párom nem velem kettesben képzeli el az együttélést, hanem szülőkkel/nagyszülőkkel egy házban. Nálam ez szóba sem jöhetne (már volt benne részem).
Úgy gondolom, hogy a 'hol éljünk?' kérdésben nem igazán lehet érvekkel meggyőzni a másikat, mert valaki vagy szereti a várost vagy nem, vagy szereti a vidéket vagy nem. Szerintem mégis valahogy számszerűsíteni kéne a dolgokat...kb. mennyit tudnátok keresni, ha az egyik helyen éltek és mennyit, ha a másikon? Milyen kiadásokkal kell számolni (pl. munkába járás költsége...tömegközlekedés vagy autó), stb. Ugyanezt nézzétek meg egy harmadik hely esetében is. A legfontosabb kérdés szerintem az, hogy hajlandó-e a párod elgondolkodni egy akármilyen kompromisszumon vagy foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, ami neki jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!