Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mas is gyakran vitazik a hazimunka miatt a ferjevel?
2-esnek üzenem!
Bár a mi kapcsolatunkban én (férfi) vagyok a rendezettebb, én mindig mindent ugyanoda teszek, a párom mindig mindent széthagy. De engem egyáltalán nem zavar a kosz, a mosatlan. Sörös dobozokból tudok várat építeni az étkező asztalon. A mosatlannal hónapokig ráérek. Ha nagyon sok a porcica az én útvonalamon, odébb szoktam rugdosni őket. Van egy poharam, egy tányérom, és egy villám, hetekig elvagyok vele. Szóval a te taktikád nálam pl nem jönne be. Amikor a párom elkezd cirkuszolni hogy ki kell takarítani, akkor megmondom neki hogy engem nem zavar, ha őt igen, akkor csinálja meg. Kivéve a mosás, azt muszáj hogy legyen tiszta ruhám, úgyhogy arról gondoskodom, illetve a szemetest kiteszem az ajtó elé, mert büdös. Aztán meg mindig jön a fenyegetés hogy akkor felvesz egy takarítónőt.. De én nem akarom hogy idegenek turkáljanak a cuccaim között.
Szóval mi is szoktunk vitázni, és végeredményben havonta egyszer valamelyikünk elvégzi a mosogatást és a felmosást. Mosni és a szemetet kezelni viszont kénytelen vagyok rendszeresen.
Nálunk nincs vita. Mikor összeköltöztünk a férjemmel letisztáztuk a szabályokat. Én elmondtam mit hogy szeretnék, ő pedig beleegyezett, mert neki is tetszett a dolog:)
A dolognak az az alapja, hogy én csak 8 órában dolgozom, ő 12-ben, és kevesebbet van emiatt itthon hét közben, ezért ideje sem lenne nagyon.
Elmondtam hogy én szeretném a tipikus női házimunka nagyobb részét csinálni :
mosogatás minden nap: soha nem hagyok mosatlan hegyet, így negyed óra sincs naponta...
főzés minden nap(csak én tudok főzni, a férjem nem):1 órát vesz igénybe
letörlöm a szekrényt, konyhapultot, asztalt :2 perc
Még időm is marad tvzni, olvasni vagy netezni mert amúgy 3 órával utánam ér haza.
Ő nem hátráltatja az én munkámat, tehát: nem hagyja szét a szennyes tányérokat a házban, hanem a mosogatóba teszi. Nem szórja szét a szennyes ruháit, hanem a mosógépbe teszi, vagy a szennyes kosárba. Kidobja maga után a szemetet...tehát nem nehezíti meg az én házmunkámat csak mert én többet csinálom ezeket, mivel hamarabb érek haza munkából.
felsöprés, felmosás mindenhol,fürdőszoba takarítás hetente 1x péntekenként: ez így 2 óra összesen
szerdánként takarítom a tűzhelyet, és a mikrót. fél óra. illetve mosok egy adag ruhát mert szerdánként nem dolgozom.
csütörtökön átnézem a házat, és minden szemetet összeszedek ami hét közben lemaradt.
pénteken a férjem munkába menet kiviszi a szemetet a kukába hogy elvigyék.
(Télen amikor kell én lapátolom a havat mert én szeretem csinálni.)
szombaton elindítom a ruháinak kimosását, a férjem boltba megy a heti kisebb bevásárlásra, mire hazaér és elpakolunk lejár a mosás, ő kiteregeti.
kb 2 hetente együtt port törlünk. 3 havonta mosom a függönyöket, olyankor együtt tisztítjuk az ablakokat. Nagy bevásárlásra együtt megyünk havonta 1x.
Ezen kívül az ő feladatai hogy fát aprít, behordja télen, begyújt, kicseréli a villanykörtéket, csapot szerel, könyvespolcokat szerel fel (nálunk ez viszonylag gyakori:), nyáron füvet nyír, megmetszi a fákat amelyiket kell, többet cipekedik mint én.
És ezeken kívül bármit megcsinál ha szükségem van rá. Ilyen beosztással pedig hétvégén nyugi van. Csak annyi a melónk hogy ő leszalad boltba, én meg elindítok egy mosást. Soha nem volt ezekből vita. Mi ezt így beszéltük meg.
hát nekünk a vasaló valahogy kimaradt költözködéskor:D, a férjem meg mondta hogy minek? Annyi hogy vállfára téve száradnak a ruhák, és így kilógják magukat...
porszívó sincs, mert nincs szőnyeg, 1 darab se. utálom, nehéz takarítani nem kell, felesleges. ...felsöprés és felmosás van.
Amúgy pl anyóséknál sincs szőnyeg:)
Nálunk pl a kávéfőző is dilemma volt. Egyikünk se iszik olyan kávét. Csak én szoktam de csak 3 az egybent tejjel , édesítőszerrel összerázva, kifejezetten hidegen, üvegből. Nyáron jéggel.
Végül úgy voltam vele, meg a férjem is, hogy évi 1-2 alkalomért amikor anyósék jönnek, nem fogunk kávéfőzőt venni. A barátaink meg nem hiányolták:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!