Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mas is gyakran vitazik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mas is gyakran vitazik a hazimunka miatt a ferjevel?

Figyelt kérdés
Harom eve vagyunk egyutt, ket eve elunk egyutt. Eddig sem segitett sokszor (neha mosogatott..bar sokszor mosott es fozott is), de akkor annyira nem is zavart mert en hat oraban dolgoztam es delben vegeztem,volt idom.Most mar 12orazom valtott muszakban de heti 3-4napot. Mar tobbszor kertem hogy hetvegente segitsen mosogatni,porszivozni a lakasba vagy tpbbszor vigye le a kutyat. A hetkoznapi ket nagyobb takaritast megoldom en, mert tenyleg sok energiat elvesz tole az o munkaja...de sokszor meg be is szol hogy nekem tobb szabadnapom van vigyem le reggel a kutyat..de nagy duzzogva " van mas valasztasom" leviszi neha reggel akkor is ha otthon vagyok, igy egy heten egyszer tudok kicsit tovabb aludni. Most mar ott tartok hogy ha nem segit akkor legalabb ne piszkoljon annyit..hamu a foldon a furdoben holotz ezerszer megkertem ne cigizzn a lakasban..vagy a szethagyott sorosdobozok vagy a cipoben jarkalast ne is emlitsem. Ha szolok meg o kapja fel a vizet h nem igaz h nem latom hogy mennyire sok stresszel jar a munkaja es faradt..bezzeg en nyugodtan dolgozhatok..pl ejszakasbol rohanok haza kutyat setaltatni..szabadnapomat elviszi a takaritas..de o nem hajlando szabadnapjan csak pihenni. Felek hogy nem tudok ezzel megbekelni es mar csak veszekedni fogunk:(
2014. febr. 13. 03:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

2-esnek üzenem!

Bár a mi kapcsolatunkban én (férfi) vagyok a rendezettebb, én mindig mindent ugyanoda teszek, a párom mindig mindent széthagy. De engem egyáltalán nem zavar a kosz, a mosatlan. Sörös dobozokból tudok várat építeni az étkező asztalon. A mosatlannal hónapokig ráérek. Ha nagyon sok a porcica az én útvonalamon, odébb szoktam rugdosni őket. Van egy poharam, egy tányérom, és egy villám, hetekig elvagyok vele. Szóval a te taktikád nálam pl nem jönne be. Amikor a párom elkezd cirkuszolni hogy ki kell takarítani, akkor megmondom neki hogy engem nem zavar, ha őt igen, akkor csinálja meg. Kivéve a mosás, azt muszáj hogy legyen tiszta ruhám, úgyhogy arról gondoskodom, illetve a szemetest kiteszem az ajtó elé, mert büdös. Aztán meg mindig jön a fenyegetés hogy akkor felvesz egy takarítónőt.. De én nem akarom hogy idegenek turkáljanak a cuccaim között.

Szóval mi is szoktunk vitázni, és végeredményben havonta egyszer valamelyikünk elvégzi a mosogatást és a felmosást. Mosni és a szemetet kezelni viszont kénytelen vagyok rendszeresen.

2014. febr. 13. 12:55
 12/23 anonim ***** válasza:
58%
Én olyan házasságra vágyom, ahol a feleségem az úrnőm :) Szexi, és kiosztja nekem a házimunkát. Felőlem meg is csalhat :D Én beindulok az ilyesmire.
2014. febr. 13. 14:49
 13/23 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk nincs vita. Mikor összeköltöztünk a férjemmel letisztáztuk a szabályokat. Én elmondtam mit hogy szeretnék, ő pedig beleegyezett, mert neki is tetszett a dolog:)

A dolognak az az alapja, hogy én csak 8 órában dolgozom, ő 12-ben, és kevesebbet van emiatt itthon hét közben, ezért ideje sem lenne nagyon.

Elmondtam hogy én szeretném a tipikus női házimunka nagyobb részét csinálni :

mosogatás minden nap: soha nem hagyok mosatlan hegyet, így negyed óra sincs naponta...

főzés minden nap(csak én tudok főzni, a férjem nem):1 órát vesz igénybe

letörlöm a szekrényt, konyhapultot, asztalt :2 perc

Még időm is marad tvzni, olvasni vagy netezni mert amúgy 3 órával utánam ér haza.

Ő nem hátráltatja az én munkámat, tehát: nem hagyja szét a szennyes tányérokat a házban, hanem a mosogatóba teszi. Nem szórja szét a szennyes ruháit, hanem a mosógépbe teszi, vagy a szennyes kosárba. Kidobja maga után a szemetet...tehát nem nehezíti meg az én házmunkámat csak mert én többet csinálom ezeket, mivel hamarabb érek haza munkából.

felsöprés, felmosás mindenhol,fürdőszoba takarítás hetente 1x péntekenként: ez így 2 óra összesen

szerdánként takarítom a tűzhelyet, és a mikrót. fél óra. illetve mosok egy adag ruhát mert szerdánként nem dolgozom.

csütörtökön átnézem a házat, és minden szemetet összeszedek ami hét közben lemaradt.

pénteken a férjem munkába menet kiviszi a szemetet a kukába hogy elvigyék.

(Télen amikor kell én lapátolom a havat mert én szeretem csinálni.)

szombaton elindítom a ruháinak kimosását, a férjem boltba megy a heti kisebb bevásárlásra, mire hazaér és elpakolunk lejár a mosás, ő kiteregeti.

kb 2 hetente együtt port törlünk. 3 havonta mosom a függönyöket, olyankor együtt tisztítjuk az ablakokat. Nagy bevásárlásra együtt megyünk havonta 1x.

Ezen kívül az ő feladatai hogy fát aprít, behordja télen, begyújt, kicseréli a villanykörtéket, csapot szerel, könyvespolcokat szerel fel (nálunk ez viszonylag gyakori:), nyáron füvet nyír, megmetszi a fákat amelyiket kell, többet cipekedik mint én.

És ezeken kívül bármit megcsinál ha szükségem van rá. Ilyen beosztással pedig hétvégén nyugi van. Csak annyi a melónk hogy ő leszalad boltba, én meg elindítok egy mosást. Soha nem volt ezekből vita. Mi ezt így beszéltük meg.

2014. febr. 13. 16:11
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Megőrülnék ha úgy kéne csinálnom mint a 13-nak.
2014. febr. 13. 17:58
 15/23 anonim ***** válasza:
így kb ugyanannyi munkát végzünk. csak annyi a különbség hogy én itthon, a férjem meg a melóban. Mi a gondod vele?
2014. febr. 13. 18:36
 16/23 mustafa33 ***** válasza:
Mindenki mos meg mosogat, de ki a csuda vasal? ☺
2014. febr. 14. 00:35
 17/23 anonim ***** válasza:

hát nekünk a vasaló valahogy kimaradt költözködéskor:D, a férjem meg mondta hogy minek? Annyi hogy vállfára téve száradnak a ruhák, és így kilógják magukat...

porszívó sincs, mert nincs szőnyeg, 1 darab se. utálom, nehéz takarítani nem kell, felesleges. ...felsöprés és felmosás van.

Amúgy pl anyóséknál sincs szőnyeg:)

2014. febr. 14. 00:44
 18/23 anonim ***** válasza:

Nálunk pl a kávéfőző is dilemma volt. Egyikünk se iszik olyan kávét. Csak én szoktam de csak 3 az egybent tejjel , édesítőszerrel összerázva, kifejezetten hidegen, üvegből. Nyáron jéggel.

Végül úgy voltam vele, meg a férjem is, hogy évi 1-2 alkalomért amikor anyósék jönnek, nem fogunk kávéfőzőt venni. A barátaink meg nem hiányolták:)

2014. febr. 14. 00:47
 19/23 anonim ***** válasza:
Porszívózás nálunk sincs. Vasalás meg csak nagy ritkán. Ami még érdekesség, hogy mi pl nem takarítjuk az ablakokat sem.
2014. febr. 14. 01:05
 20/23 anonim ***** válasza:
Két kicsi gyerekünk van, jelenleg gyeden vagyok. A férjemnek nincs munkája 2 hónapja, de mégis mindent én csinálok. Néha elmegy bevásárolni. A szemetet ő szokta kivinni, de sokszor már új zacskót kell kezdenem a pelenkák miatt. Felgyűlni a koszt, hogy majd észreveszi, nem hagyhatom a gyerekek miatt. Régen nem ilyen volt:-(((
2014. febr. 14. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!