Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A felmérések szerint tönkreteszi a nőket a háziasszonyság, mi erről a véleményetek?
Maximálisan egyetértek. Azok a nők, akiknek a gondolkodásuk, életük a főzésre-takarításra-gyereknevelésre korlátozódik sajnos gyakran lesznek depressziósak, főleg a gyerekek kirepülése után.
Értelmetlen egy élet ez, célok és eredmények nélkül; nem csoda hogy sokan szoronganak, hiszen nők milliói végzik el ezeket a teendőket úgy, hogy mellette szakmai sikereik vannak, társasági életet élnek, a korosztályukban mozognak.
Ezek a nők biztos bezártan, magányosan érzik magukat, nehéz lehet ennyi felesleges időt elütni. Nem utolsósorban az életük, amit csak a férjükre alapoznak igen könnyen összedőlhet. Nem irigylem őket.
Az a baj, szerintem ez a felmérés egy kalap alá vesz mindenkit :) Nem minden nő egyforma, vannak akik hasznosan tudják tölteni az időt otthon (gondolok itt azokra akik nyelvet tanulnak, vagy csak simán olvasottabbak lesznek a sok szabadidő miatt (már aki szeret olvasni).
Mindenki azt hiszi, hogy a nők csak irodában dolgozhatnak, vagy hasonló helyen ahol fejlődhetnek, lehetnek valamit az asztalra, nem fásulnak be. De az igazság az, hogy sok ember gyárban görnyed, vagy használt cipőt újít fel, vagy másoknál takarít.
Kicsit egy oldalról nézett a dolog szerintem.
A tanulmány, ahol többezer-tízezer nőt tesztelnek sajnos nem nevezhető egyoldalúnak. Más tanulmányokat is olvastam már, a htbk 60%-a vallja magát depressziósnak alapjáraton.
De ezen mi csodálnivaló van? Az sajnos nem élet, ha valakinek az a legnagyobb sikerélménye, hogy finom lett a vacsora.
De annak se akinek sikerült teljesítenie a gyári normát. Szerintem a dolgozó nők is depressziósak:
"41 százalékuknál gyakoriak a szorongások (a dolgozóknál csak 34 százalék volt ez az arány).
- 26 százalékuk kimondottan szomorúnak érzi magát
- emellett a stressz is jobban sújtja őket (50%, míg az aktív dolgozóknál ez némileg alul marad: csupán 48%)"
Nem mondanám akkora nagynak a különbséget.
Amúgy nem vagyok háztartásbeli, csak nem látom akkora nagynak a különbséget a %-okban.
Illetve azok a nők akik depressziósan mosogatnak otthon, nem biztos hogy nem lennének ugyanolyan depressziósak a munkahelyükön. Lehet nem azért depressziósak mert otthon vannak, hanem azért vannak otthon mert depressziósak. Lehet szülés utáni depressziójuk amivel ugye kézen fogva jár az az időszak amikor háztartásbeliek egy ideig. Ilyenekre nem nagyon tér ki. Azt kell megjegyezni hogy minden ember egyéniség mindenkinek más problémái vannak és nem lehet egy nagy 60000 fős háziasszonytömbként gondolni rájuk.
Én nagyobb problémának látom, hogy 70-80% a statisztika szerint nehezményezi a férfiak segítségét otthon.
Igen értem amit írsz, de nem mindenkinek múlik el otthon egy csapásra a munkahelyi depressziója. Ez is mutatja, hogy a statisztika azért nem működik 100%-osan mert mindenki egyéniség, egyéni problémákkal, egyéni kívánságokkal, egyéni pihenési és tanulási módokkal.
Én nem ellened érvelek amúgy, mert látom, hogy neked is igazad van. De az én véleményem azért maradjon már meg oksi?
Ezt énis nagyobb problémának látom, igazad van.
Mondjuk én ennél radikálisabb eredményeket kimutató kutatásokat is olvastam, ahol a stressz/depresszió/boldogtalanság aránya kb. 40-60% volt a háztartásbeliek javára. Különösen azoknál ütközött ki, akiknél már kirepültek a gyerekek, ők gyakran beszéltek az életük értelmetlenségéről.
Abban nagyon igaza van szerintem a cikknek, hogy Magyarország még eléggé elmaradott ezen a tekinteten, itt szinte szégyen, ha valakit nem tesznek boldoggá a háziasszonyi feladatkörök.
Ja és a kérdés hibás szerintem:
"A felmérések szerint tönkreteszi a nőket a háziasszonyság, mi erről a véleményetek?"
A nők nagyobb részét teszi tönkre a háziasszonyság mint a dolgozó nőkét. Mi erről a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!