Anyám annyira önnállótlan, hogy ezzel tönkreteszi az életem, mit tegyek?
Egyedül nevelt, nagyon szeretem, de egy ideje azt érzem rám nehezedik minden. Férjhez mentem és van egy lányunk, ezzek sokkal több dolgom van,mint eddig. Én vezetek, ő nem, de még kerékpárra sem ül, fáj a lába, gyalogolni nem tud, tehát vinnem kell még a templomban is. Csakhogy lassan nem bírom, külön háztartást vezetek, de inkább nem eszik, csak főznie ne kelljen. Imádja az unokáját és sokat vigyáz rá, de sokszor érzem azt, hogy kiszolgáltatja magát. Nem tudja lecsavarni a vizér már jön, hogy csavarjam le. Nem vásárol,mert neki nehéz, vagy adja a listát, vagy siránkozik, hogy vigyem el,mert egy hete nincs ez vagy az neki. Ott a bicikli, nem ül fel rá, pedig 500m -re van az üzlet. Még dolgozik, a szomszédban van a munkahelye, közigazgatás,már beleünt, fásúlt, megértem, de amikor mindenért ugráltat, mert nem képes egy cd-t beindítani, vagy épp vacsora közben szól, hogy gyere, mert nem megy a tv-m biztos elmozdult.....hát kezd elegem lenni.
Amúgy az együttlakással nincs gond, nem szól bele semmibe és a kiadásokból is kiveszi a részét, kap törődés, de kicsit már sok ez nekem.
Hogyan irányitsam jó útra? Hálátlan lennék?
Igen, hálátlan.
Az öregkor ezzel jár, az ember már nem tudja ugyanúgy ellátni magát, mint korábban. Később még rosszabb lesz.
Nem értem, hogy külön háztartást vezetsz, de együtt laktok?
Ez , hogy lehetséges?
vagy külön szinten éltek, külön bejárat, így mintha szomszédok lennétek csak?
Szerintem meg igen is segíts neki, mert ahogy írod felnevelt totál egyedül, és ha van gyereked tudod milyen virrasztani az ágya mellett mert nem tud elaludni, vagy beteg.
Amit tehetsz, hogy kinevezel egy bevásárló napot. ahogy neked jó, szerintem erre a heti 1x-i megoldás a legjobb. Ekkor együtt elmentek egy nagy üzletbe és bevásároltok neki is.
Ha éppen esztek és lehív, hogy nem jó a tv akkor megmondod, hogy most megvacsoráztok, majd megnézed.
Ezeket már rég nem a hálából teszed meg neki, de gondolom Te is tudod, ha eddig nem szóltál ezentúl tedd meg, mert a leírásodból olvasva Neki nagyon is jó életforma ez :)
20/F
Sokat vigyáz az unokára, kvázi ingyen bébiszitter, de te nem vagy képes bevásárolni neki, amikor magatoknak is vásárolsz? Együtt laktok és anyukád inkább nem eszik, mert nem tud elmenni a boltba, de te nem adsz neki kaját?
Hát, nem kicsit vagy hálátlan.
Ezek mind így vannak, ahogy leírjátok, bevásárolok, vagy megyünk együtt, bárhova megyünk megkérdezem kér e valamit, nem hanyagolom el. De úgy érzem, ez napról napra rossza. Anya nincs sem olyan szellemi sem fizikai állapotban, hogy ilyen apróságokat ne tudjon megoldani, de könnyebb kiosztani a feladatot, mint megoldani önállóan. Pl. vannak csibéink amiket egy fa ládából egy kicsibe kell szedni éjjelre. 5 perces könnyű dolog, megcsinálta aztán vettem észre és mondtam, hogy szóljon ha összeszedi, mert segítek, amire ő : Hát nem láttad hogy csinálom!!!!??? Hát nem, mert benn voltam, ez meg kinn van....szóval olyan dolgokat a szememre térít, amiről nem tehetek,mert meg kellett mozdulnia.
Családi házban élünk, külön szoba,konyhája van...akár nem is találkozunk egésznap...havonta talán egyszer....mert mindennap van valami gond, amit egyedül nem tud megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!