Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vehető rá egy lusta férfi, hogy kicsit segítsen a házimunkában?
Meg kell vele beszélni - bár gondolom, idáig már eljutottál, nyilván nem potyára írtad ki a kérdést.
Ha nem hat a beszéd, akkor én azt csinálnám, hogy magam után rendet tennék, utána nem.
Megnő a fű? Akkor megnő. Ha zavarja, majd lenyírja. Piszkos a kocsi? Majd lemossa, ha megunja. Nincs benn fa? ... Na az kényesebb kérdés. Ha nincs gyereketek, én egy-két napig jól felöltöznék, ha más nem, és csakazértse hordanék fát.
Ha otthagyja maga után a piszkos tányérját, akkor te se pakolod el utána. Ha legközelebb enni akar, majd elteszi ő.
Ha nem ágyaz be maga után, te megágyazol a saját feleden, a férjed/párod alatt meg maradjon csak a gyűrt lepedő, meg a lapos párna.
Ha nem dobja a ruháját a szennyesbe, nem mosod ki - esetleg durva helyzetnél eleve csak a sajátjaidat mosod, és slussz.
És így tovább.
Szerintem az a probléma, hogy a lányokat nevelik a takarításra általában, a fiúkat nem. Mivel a fiúk nincsenek rászorítva, ezért ő nem is "látja" hogy szemét, vagy kosz van, ezért lehet nem fogja érdekelni, hogy koszos a kocsi, vagy nagy a fű. Amíg mondjuk az egyik haverja, vagy a szomszéd megjegyzést nem tesz rá.
Ezért kezdetként felhagyhatnál a kinti munkák végzésével, csak mert az a nehezebb, a neki való munka... Ha mindig megcsinálod gyorsan, mert a te szemedet zavarja, akkor ő sosem fogja azt érezni, hogy itt rá szükség van, hisz őt nem zavarja. És az is jó lenne, ha ráhagynád, hogy a saját tempójában végezze a kinti munkát, tehát ha csak két hetente nyír füvet, akkor két hetente nyír... Már miután belekezdett egyáltalán.
szia! ezt már kipróbáltam de sajnos nem jól sült el a dolog... Max 1-2napig bírtam elnézni a kupit, ami körül öleli a lakást, és meg kellett csinálnom, mert a férjem úgy érvelt, idézem: "Mit szólnak majd a vendégek ha esetleg jönnek hozzánk, téged fognak csak egyedül lenézni, mert te vagy a házi asszony! :( Már a szomszédunknak is feltünt a férjem lustasága... És kérdezte miért nem a párom csinálja meg?
Erre én ezt válaszoltam a szomszédnak: "szeretek mozogni, sportolni" ez nekem olyan mint a sport" Csak azért mondtam, mert nem akartam a saját férjemet égetni mások előtt, mert ő lusta mint a dög... Nem elég hogy szenvedek a lustasága miatt,meg hogy nem veszi ki a részét semmilyen otthoni munkából, még én tartjam neki a gyertyát mások előtt hogy ne szégyenkezzen a lustasága miatt...
Szia! Már 9éve vagyunk együtt (gyerek még nincs), más gond nem nagyon van vele.. Már többször ráijesztettem hogy ott hagyom...
Jelenetet rendeztem.. De csak rosszabb lett... Mondtam neki menjünk el párterápiára, mert én nem a házi cselédje vagyok,hanem a felesége... de ő neki nincs gondja... menjek egyedül pszichológushoz mert nekem van egy enyhe durva beütésem... Biztosan a hormonok, mert pont megvan a havim! Minden hogy próbálom menteni a kapcsolatunkat, mert 9év az még is csak 9év! De lassan úgy érzem leszívja minden erőmet... és kezdek belefáradni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!