Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vehető rá egy férfi,...

Hogy vehető rá egy férfi, hogy kicsit segítsen a házimunkában?

Figyelt kérdés
Otthon soha nem kellett segítenie, a bögrét sem teszi a mosogatóba magától reggeli után, a fürdőben sem törli fel a vizet zuhanyzás után. Csak azért írtam a példákat, hogy lássátok, nem azt várom tőle, hogy mosson, főzzön, takarítson. Eljegyzés és összeköltözés előtt vagyunk, csak ebben az egyben szeretném ha változna. beszélgettünk erről, megígéri hogy segít, de ez általában aznapig tart. Kinek mi a tapasztalata ilyen férfiakról?
2010. okt. 13. 14:12
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%

A tapasztalat általában az,hogy rosszabbodik...pláne a gyerek után amikor növekednek az asszonkának a feladatai.Ekkor szokta elveszteni a humorérzékét a férfi iránt.már nem is olyan cuki,ahogy széthagyja a zokniját...

Félretéve a viccet ez bizony komoly gond minden házasságban.Nem egyszerűen arról van szó,hogy megerőltető-e ezeket a másiknak megcsinálni,hanem,hogy tisztelem-e annyira,hogy nem tekintem cselédnek.

A javaslatom az,hogy ne nyeld le,igen is szólj rá minden egyes alkalommal,akkor is,ha veszekedések vannak belőle.Ne alkudj meg,mert az később mindig megbosszulja magát!

2010. okt. 13. 14:17
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
hidd el beválik amit most írok. Hagyd úgy !! Az egész csatateret. Te magad után feltörlöd, te magad után elmosod, te magad után kimosol.amikor már nem lesz miből meginni a reggeli kávét el fog mosogatni . Ha szóvá teszi, akkor nézel ártatlan nagy boci szemekkel, hogy tényleg ? Na ilyen az amikor nem csinálsz meg semmit otthon, pont úgy, ahogy ő . És eszedbe ne jusson annyiban hagyni, mert örök életedre cseléd leszel.
2010. okt. 13. 14:18
 3/33 anonim ***** válasza:
83%

A férfiak olyanok, mint a kutyák :D Parancsra ugranak! És minden túlzás nélkül, ez tényleg így van!

Mi még nem lakunk együtt a párommal, de amikor nyaraltunk, megmondtam neki, hogy "Légyszíves mosogass el!" És tadáááám: elmosogatott! :D

2010. okt. 13. 14:18
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell neki mondani. Konkrétan. Komolyan, és nem csak célozgatni. Valamint te ne töröld fel helyette!

Nem süket, csak férfi. Mondd meg, meg fogja érteni!

Ha megcsinálod helyette, nem fog megsérteni azzal, hoyg ő csinálja.

2010. okt. 13. 14:19
 5/33 anonim ***** válasza:
84%
Ja, magától nem jutott eszébe, azt tegyük hozzá! :D Inkább játszott a laptopon...
2010. okt. 13. 14:20
 6/33 A kérdező kommentje:
Ha külön megkérem, akkor elmosogat, de fárasztó mindig kérni. Néha olyan jól esne, ha meglepne, hogy kérés nélkül is megcsinálja, pláne, hogy most olyan az életünk, hogy én kb. kétszer annyit dolgozom.
2010. okt. 13. 14:20
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ne azt mondd, hoyg "segíts" hiszen segít ahol tud.

Azt kell mondani: Minden fürdés után töröld fel a padló, majd terítsd ki a feltörlőt száradni!

Ha ittál a pohárból, akkor mosogasd el, vagy tedd a mosogatóba! Ha elől hagyja, rá kell szólni, vagy megvárni, míg eszébe jut.

2010. okt. 13. 14:21
 8/33 anonim ***** válasza:
67%

ez a "hagyj ott mindent" módszer csak akkor kivitelezhető, ha a "cseléd" felet nem akadályozza a dolgokban. Pl. ha mosatlannal van tele a konyha, akkor a végén már magának sem fog tudni semmit készíteni. Ha áll a víz a fürdőben, akkor ő is álljon bele? szóval ez mindennapos szinten nehézkes :(

mi van akkor, ha apró jutalmakat találsz ki neki? pl. ha rendet rak, akkor "rendelhet" tőled amit szeretne, és te mefőzöd. VAgy sütsz sütit.. vagy mittom... veszekedés helyett jutalmazni próbáld.

2010. okt. 13. 14:22
 9/33 anonim ***** válasza:
90%

Mikor mi nyaralni voltunk, megmondtam a páromnak, hogy én nem vagyok cseléd.

Addig oké, hogy ő főzött, de minden mást nekem kellett volna csinálni. Megmondtam hogy nem, nyugodtan segíthet, nem fog belehalni.

2010. okt. 13. 14:22
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg kell vele beszélned. Mikor és hánykor mosogasson.

Egy férfi soha nem fog mosogatással meglepni:)

Ha meg akar lepni, vesz egy szál rózsát, vagy befizet gokertozni.

2010. okt. 13. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!