Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vehető rá egy férfi,...

Hogy vehető rá egy férfi, hogy kicsit segítsen a házimunkában?

Figyelt kérdés
Otthon soha nem kellett segítenie, a bögrét sem teszi a mosogatóba magától reggeli után, a fürdőben sem törli fel a vizet zuhanyzás után. Csak azért írtam a példákat, hogy lássátok, nem azt várom tőle, hogy mosson, főzzön, takarítson. Eljegyzés és összeköltözés előtt vagyunk, csak ebben az egyben szeretném ha változna. beszélgettünk erről, megígéri hogy segít, de ez általában aznapig tart. Kinek mi a tapasztalata ilyen férfiakról?
2010. okt. 13. 14:12
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne könyörögj neki,mond meg,hogy szét dolgozod magadat,te szoktál főzni,mosni,takarítani.Ennyibe nyugodtan segíthet,legalább maga után pakoljon el.

Anyám se kéri meg aput,hogy mosogasson el,de apám megcsinálja magától mert tudja,hogy anya is sürög-forog és ezért segít neki ilyen apró dolgokban.

2010. okt. 13. 15:03
 22/33 anonim ***** válasza:
84%

A férfi megteszi, amit muszáj. De azt remekül.

A női munka nem fogy el soha.

Olvassátok el együtta "Mars és Vénusz Mindörökké együtt c. könyvet! Nagyon praktikus!

2010. okt. 13. 15:04
 23/33 anonim ***** válasza:
76%
Tapasztalatom: nem fog megváltozni sajnos. Ezt szokta meg, ezt látta otthon.
2010. okt. 13. 15:15
 24/33 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is az a tapasztalatom, amit itt többektől olvastam:

igen, logikus lenne, hogy "hát nem látja, hogy el kéne pakolni, mosogatni, stb???"

Hát, nem látja...

Szóval nekem a mai napig szólnom kell, hogy "légy szíves mosogass el. Légy szíves porszívózzál fel. Kérek szépen egy vajas kenyeret." És akkor megcsinálja. De csak azt. És csak egyszer. (Na jó, mostanában néha elmosogat magától is.)

Próbáltam mindezt veszekedve, hogy pakolj már el magad utan, most nézd meg hogy néz ki minden, mindig utánad kell pakolnom... De ez nem jött be.

Az otthagyós módszert is próbáltam, de attól meg én lettem csak ideges.

Ha megcsinálja, mindig megköszönöm, még ha maga után pakolt főleg, akkor is. Így legalább valamennyire kezelhető...

2010. okt. 13. 15:21
 25/33 anonim ***** válasza:
91%

A szennyes ruhákat rendre a tartó tetején/mellette találtam meg, valahogy nem sikerült belejuttatni. Egyszer kedves hangon mondtam, hogy "ma egy nagyon izgalmas dolgot fogok neked megmutatni..." Felcsillant a szeme, kérdezi, mit? "A ruhák misztikus útja a szennyestartó tetejéről a szennyestartóba.."

Elkezdett röhögni, elnézést kért és azóta odafigyel. Bár az is sokat segített, hogy beengedtem a kutyát a fürdőbe, aki boldogan hordta szét a "gazdiszagú" zoknikat. Amikor a harmadik zoknit bányászta ki a kutya alól, rájött a dolog praktikus oldalára :)

2010. okt. 13. 15:47
 26/33 anonim ***** válasza:
88%

MI 3 éve lakunk együtt a párommal és van egy 23 hós kislányunk:Ő roppant trehány ember volt!

Kaja után nem pakolt el az asztalról,szennyesei szanaszét,a szemét le viteléért is könyörögnöm kellett!!Egészen addig amig ki nem keltem magamból!Lehet drasztikusan fog hangzani,de megzsaroltam.....Megmondtam neki hogy ha nem talulja meg a rendet és a tisztaságot értékelni költözzön haza az anyukájához mert ott ez divat,itt viszont nem!!Kb 3 x kellett ezt eljátszani és megváltozott a helyzet!Elég sokat dolgozik én pedig itthon vagyok a kislánnyal,de ma már nem kell az asztalt utána letakarítani,nem kell elé tenni a kaját,és a szennyes is a helyén landol!!Mindenképp,akár többször is mondd meg neki hogy ha te rendet csinálsz és nem is segít benne akkor legalább tartsa meg!!

Kitartást...

25/L

2010. okt. 13. 15:56
 27/33 anonim ***** válasza:
91%
Az nem kifogás hogy ő egyszer akar valami nagyobb dolgot megcsinálni és azzal letudta a részét. Mondjuk nekem sem fekszik a "napi hangyamunka", egyáltalán nem. És nem rohanok haza főzni hogy minden este legyen meleg kaja, ha kedvem van elmegyek meló után vásárolni vagy beülni egy kávéra a csajokkal. Vagy akár én is leülök netezni vagy filmet nézni ha hazajöttem és nem folytatom itthon a keccsölést. Hol van az előírva hogy egy nőnek ez kötelessége? Anyukám ilyen volt, állandóan hajtotta magát itthon hogy minden flottul nézzen ki de látom hogy mennyire belefáradt és megkeseredett. Hát én megfogadtam hogy nem leszek ilyen. A párom egyébként ugyanúgy csinál mindent, berakja a mosást, elmosogat, összerámol sosem volt ebből gond. Ha olyan volna mint a kedves kérdező párja akkor én biztos nem cuccolnék vele össze.
2010. okt. 13. 17:04
 28/33 anonim ***** válasza:
91%

Hmm. Mostanában sok ilyen kérdés volt, és elgondolkodtatott.

Azok a férfiak, akik egyedül élnek, egy idő után meghalnak? Lassan nincs mit enniük, tiszta ruha sincs, megjelennek kedves lakótársak, mint pl. gomba, penész...

A húgom szerint államilag finanszírozott bejárónéni jár hozzájuk, aki segít nekik magtalálni a zokni párját.

23/L

2010. okt. 13. 17:10
 29/33 anonim ***** válasza:
50%
Hát, ha nem is államilag finanszírozott, de egyébként lehet :)))
2010. okt. 13. 17:13
 30/33 anonim ***** válasza:
15%
Sehogy!
2010. okt. 13. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!