Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi egy nonek es mi egy ferfinak a feladata a hazassagban?
Nálunk mindketten dolgozunk már. A férjemé a főzés, porszívózás, teregetés. Enyém a mosás, mosogatás, portörlés. A fürdőszoba takarítása a kislányunké. :)
A gyermeket közösen neveljük, természetesen. A kezdetektől heti egy "szabadnapja" van midnkettőnknek, amikor a kicsi otthon van valamelyikünkkel, a másik fél ekkror mehet barátnőzni/haverozni amit akar. :) Hétvégén közös program a kicsivel, kb havonta kettesben utazunk el valamerre. :) Egymást támogatjuk ahol tudjuk.
Szerintem meg kell beszélni, ki mit akar csinálni, vagy inkább azt, hogy mit csinál szívesebben.
Én pl. ha kell, órákon át mosogatok, de semmi nem tud rávenni, hogy a csöpögtetőből elpakoljak. 2 perc lenne, de nem tudom rávenni magam, és utálok pakolászni.
Egyébként megőrülök, amikor valaki azt mondja, a férfi "segít" a házimunkában és a gyereknevelésben. Segíteni én segítek a nővéremnek, ha vigyázok az unokaöcsémre. Amikor az apukája van vele, az nem segítség, hanem a normál.
És az, hogy ki mihez ért jobban, vagy mit szeret csinálni nem attól függ, hogy kinek mi van a lába közt.
Mindkét félnek az a feladata, hogy amennyire tudja, tehermentesítse és segítse a másikat.
Ennek a megnyilvánulása aztán már családfüggő.
Nálunk például az volt a normális, hogy apuka dolgozik, anyuka otthon van és gyereket nevel. De ehhez hozzá kell számolni azt, hogy reggel anyuka viszi a gyereket iskolába, aztán hazamegy, megcsinálja az otthoni dolgokat, elintézi az intéznivalókat, délután pedig meghatározott menetrendje van, hordja a gyerekeket különórákra. Estére minden kész, kábé egyszerre ér haza mindenki, onnantól a családé az idő. De ezt mondjuk csak akkor lehet megtenni, ha apuka eleget keres.
Ha anyuka is dolgozik, akkor már a gyerekekkel kapcsolatos feladatoknak is közösnek illik lenni.
Röviden:
A nő dolga, hogy össze és rendben tartsa a családot.
A férfi dolga pedig, hogy biztonságot teremtsen.
Nincs szabály, de én úgy képzelem el és a saját szüleimen is úgy látom, hogy mindkét fél dolgozik, a házimunkát megosztják, illetve felvesznek segítséget, a szabadidejüket pedig a gyerekekkel töltik. Nálunk ez nagyon jól jött ki, mert az iroda és a ház szinte egyben van, tehát otthon is voltak meg dolgoztak is a szüleim amikor kicsi voltam (most is), így pl suliból oviból ebéd után hazavittek és együtt is voltunk meg dolgoztak is :)
l22
Attól függ ki dolgozik és mennyit.
1. Feleség otthon a gyerekekkel, férj dolgozik:
feleségé a házimunka,
férj (nem hal bele ha pl kicseréli a villanykörtéket, vagy megszereli a csapot)
gyereknevelés közös
2. Feleség 8 órában dolgozik, férj szintén.
Megosztanak minden munkát, és a gyerekek nevelését is.
3. Feleség kevesebbet dolgozik 8 órát, férj 12-t.: a feleség foglalkozik többet a háztartással, férj besegít, valamint vannak saját feladatai is. gyerekeket együtt nevelik!!!
4. Feleség és férj is dolgoznak. : feleség csinál minden házimunkát és ő foglalkozik a gyerekekkel kizárólagosan. Férj leül, gépezik, tvzik mert fáradt.
Az első három optimális. A 4. formátumnál van az, hogy ilyen pasihoz nem kell hozzámenni. Mert csak cselédet akart akit dugni lehet, és nem feleséget:)
Nálunk a 3. verzió van, de nincs gyerekünk. Nem is lesz.
Nincsenek egyforma helyzetek.
Nincsen olyan,hogy kinek mi a feladata.
Mindenki abból vállal,amiben jó.
Meg ki a francit érdekel,hogy más szerint nekem vagy a páromnak mi a feladata?
De ha már egy faladatnak veszik az együttélést,ott már baj van szerintem.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!