Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi egy nonek es mi egy ferfinak a feladata a hazassagban?
Találgathatunk, de a gyakorlatba a pasi többnyire dolgozik és ennyi, a nő meg dolgozik, neveli a gyereket és ellátja a háztartást.
Az ideális az lenne, ha felosztanák a házimunkát és a gyereknevelést is, de sajnos a valóság nem ez. Aztán mikor a nő rájön, hogy ő csinál mindent a gyerekszülés és munkába állás után is, feldereng neki, hogyha egyedül lenne, akkor is ugyanennyi munkája lenne irány a bíróság, válóper.
Jó lenne, ha a felek támogatnák egymás elképzeléseit, de sajnos nincs mód két igazi karrierre egy családban, és legtöbbször a nő adja fel magát és támogatja a férfit, gyereket, saját magát meg nem. Remélem, most már dereng az új generációnál, hogy a pasi mehet gyesre (ja persze, hogy egy férfi eleve többet keres, így nem fog) és megfoghatja a fakanalat, a nő meg csinálhatna karriert. De nem fog, mert ugye a nőnek otthon a helye. Évezredes berögződések vannak mindkét nemnél. A legjobb, ha mindenki azt csinálja a házasságban, ami megegyezés szerint a párnak a legjobb, főleg, hogy egy panelban amúgy sincs férfi munka, polcot fúrni meg égőt kicserélni nem egy nagy művészet egy nőnek sem.
Kedves 5. Ha meg lehetne élni egy fizetésből, akkor (sok nővel ellentétben) én is úgy szeretném, hogy a férjem dolgozzon, én meg háziasszonykodok életem végéig. De akkor neki semmit nem kéne itthon csinálnia, csak a gyerekekkel foglalkozni.
Ez ugye kivitelezhető azalatt a 2-3 év alatt, amíg az anyuka otthon van a gyerkőccel, csak az a baj, hogy aztán a pasik ÚGYMARADNAK. Megszokják a jólétet, és később sem hajlandóak csinálni semmit. Sajnos. Tisztelet a kivételnek. Szóval én ezért sem hagyom, hogy a párom itthon csak pihengessen akkor sem, ha én itthon vagyok a gyerekkel, és mondjuk ráérek megcsinálni mindent.
*ha a nő átlagon felül erős és az alap szereposztáson felül még a munkában is 110%-ot teljesít, ami által a család anyagilag stabil.
Bár meg kell mondjam, hogy ez egy nagy csapda, mert itt meg a férfi nem érzi egy idő után magát férfinek.
Sokkal nagyobb számban fordulnak elő kapcsolati válságok ahol a nő 3-4x jobban keres mint egy pasi.
11 A nemlétező szőr feláll a hátamon mikor egy nő házimunka megosztásról pampog, mert lusta mint a föld megmozdulni. Főleg olyan dologba ami az ő dolga lenne.
Tudod láttam olyan gyeses anyukás lakást, ahonnét szó szerint szinte kifordultam, a mocsoktól. A pasi helyébe akkora balhét levertem volna mint a szél és hivatkozik az "egyenjogúságra".
Senki ne mondja, hogy 1-2 gyerek mellett nem lehet tisztaságot, rendet tartani. Egy tiszta lakásba az emberek jól érzik magukat, egy koszos lakásba undor hazamenni.
Csak az opció, hogy VAGY a nő VAGY a férfi tartja el a családot? Kétkeresős modell nem létezik?
Kinek a pap, kinek a papné, én szellemileg leamortizálódnék és megkattannék, ha hosszú évekig egyetlen feladatom a lakás pucolása és gyerek fenekének törlése lenne. Ettől függetlenül másnak lehet ideális felállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!