Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » 18 éves vagyok. Mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

18 éves vagyok. Mindenki furcsállja a gondolkodásmódomat. Miért? És hogyan győzzem meg erről a szüleimet?

Figyelt kérdés
Még nem mondtam a barátnőmnek (ő 20 éves), hogy el akarom venni feleségül most azonnal, és gyereket akarok tőle. Most azonnal. Egyébként úgyis nemet mondana, de nagyon szeretném... A szüleimet már egy éve ezzel etetem, és azt mondják, hogy még én is gyerek vagyok, le se érettségiztem még, és hogy ezzel még nagyon sokat kellene várnom, jó lenne, ha minimum 5 évvel elhalasztom a tervemet, mert fiatal vagyok, és meg is változhat a hozzáállásom, nekem még tanulnom, szórakoznom kell, éljem a korombeli fiatalok életét. Elég komoly embernek érzem magam, és biztos, hogy nem gondolnám meg magamat, minden vágyam az lenne már most, hogy a szerető feleségemhez menjek haza, minden este ágyba bújjak vele, és gondoskodjak a gyerekünkről. Apa szeretnék lenni, az is jó lenne, ha több gyerekem is lenne. Igen, ez a legnagyobb vágyam ennyi idősen. Tudnék tanulni emellett is, jó tanuló vagyok, jogi egyetemre akarok menni. Sikerülni fog. Hogyan győzzem meg a szüleimet, miért vannak ennyire ellenére a dolognak, hogy én most akarok megnősülni és gyereket vállalni??!!! Pedig el is sírtam magam, és könyörögtem, de nem hatotta meg őket ez sem. Mi tévő legyek? És ami még bonyolultabb: hogy vegyem rá erre a 20 éves szerelmemet?

2014. jan. 12. 17:11
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Ki kérem magamnak, nem vagyok buta, jeles tanuló vagyok. Igen, bevallom, hogy az élet nagy dolgaiban, például a családalapításban járatlan és tapasztalatlan vagyok, de senki sem úgy születik, hogy már mindent tud mindenről, ehhez tapasztalat is kell. És a kötekedős kommentelők biztosan már túl vannak egyes dolgokon, meg ők már mindent tudnak, de gyerekkorukban meg fiatalkorukban nem hiszem, hogy így voltak belőlük....csak tudom, így arctalanul nagyon jó az embereket sértegetni.
2014. jan. 12. 17:50
 32/51 anonim ***** válasza:
82%
Nemhogy felnőtt nem vagy, de még épelméjű sem. Félelmetes, hogy másokkal akarod fizettetni a saját, az asszonykád és a leendő pujád minden költségét.
2014. jan. 12. 17:52
 33/51 anonim ***** válasza:
73%

Te nem járatlan és tapasztalatlan vagy, hanem egy elmebeteg idióta, akit sterilizálni kelljen, nehogy szaporodjon.

Kérlek, ne menj jogra!! Isten ments, hogy a kollégám legyél...

2014. jan. 12. 17:53
 34/51 A kérdező kommentje:
*velük. bocs. Elismerem, hogy igazatok van, de miért kell sértegetni? Mire jó ez?
2014. jan. 12. 17:54
 35/51 anonim ***** válasza:
71%
nekem az a gyanum, hogy a te szuleid sosem dolgoztak, hanem csak egyszeruen van penzuk. te sem dolgoztal sosem, mivel valoszinuleg nem voltal rakenyszerulve, meg hat nem is nagyon erdekelt, hiszen penz az mindig volt rogyasig. fingod nincs sem a munkarol, sem a penzrol, a penz ertekerol, sem arrol, hogy hogyan mukodik a vilag. 18 evesen ilyen elkenyeztetett, burokban nevelkedett grofocskanak lenni allati ciki. nagyon keserves csalodasok fognak meg teged erni az eletben.
2014. jan. 12. 17:55
 36/51 anonim ***** válasza:
50%

És mégis hogy akarsz tapasztalatot szerezni, úgy hogy egyből bele a közepébe? Aztán majd jól rácsodálkozol egy gyereksírással teli éjszaka után, hogy ja, ez ilyen? akkor inkább vissza az egészet.... csak hogy már nem lehet!!! Ez nem egy számítógépes játék, hogy a rosszul sikerült pályát nem mentjük el, hanem visszamegyek az elejére és kezdem újra. Egy még meg nem született életről van szó! Te mondod, hogy milyen felnőtt vagy, érett a gondolkodásod, holott hihetetlenül önző vagy. Csak az legyen, amit te épp kigondoltál.

Ülj le egyszer a szüleiddel elbeszélgetni, hogy nekik havonta mennyibe fáj fenntartani a lakást ahol éltek plusz mennyit költenek élelemre. És ha teheted beszélgess el friss szülőkkel is, hogy nekik mekkora plusz kiadás lett a gyerek "miatt". Fogadjunk hogy elképednél hogy nem egy két ezer forintról van szó...

Őszintén remélem, hogy a barátnődnek több esze lesz nálad.

2014. jan. 12. 17:56
 37/51 anonim ***** válasza:
81%

" Elismerem, hogy igazatok van, de miért kell sértegetni?"

Mert olyan buta vagy, hogy fáj. Te miért okozol fájdalmat?

2014. jan. 12. 17:56
 38/51 savanyújóska ***** válasza:
70%

Na, álljunk meg egy kicsit. Tehát te örülnél annak, hogy leveszed a lányt, majd szül neked egy gyereket, és együtt éltek. Akkor most én leszek a gonosz mumus, és megmutatom, miért tartóztasd magad még pár évig.

Először is, ha szül egy gyereket, akkor 2-3 évig vigyázni kell rá, 1 év legalább kiesik az életéből, addig pénzt sem fog tudni keresni. A bölcsőde pénzbe kerül, a szüleid pedig, ha te még csak 18 vagy, szintén nem vénemberek, munkájuk van, nem tudnának rá vigyázni. Másik: hol laknátok? Bármelyik családnál plusz két ember, amelyikből az egyik gyerek, még az anyagiakat nem számítva is komoly terhelés.

És akkor nézzük a piszkos anyagiakat: Első kézből tudom, a Schönherz Zoltán Kollégium Budapesten 45000 forintos havi keresetet vár el, ha önfenntartóként be akarsz költözni. Ebben benne van havi 11000 a kolira, félévi 6000 az internetre, és a kaja + egyéb költségek. Namármost, ti ketten, egy gyerekkel szeretnétek megélni. Ehhez kell egy albérlet, ez kb. 40000, rezsivel. Kajára is kell költeni, havi 90 étkezés, az ideális esetben is 45000. (És akkor elég olcsón ettetek mindig.) Ez eddig 85000 Ft. Ebben nincs benne a fodrász, ruhák, a gyerek ételei, ruhái, a lakás takarítása, tisztító/tisztálkodási szerek. Tehát elég könnyen havi 120-150000-ig el lehet jutni, és mindezt úgy, hogy neked még nincs érettségid, a barátnőd pedig valószínűleg tanul. Szerinted milyen esélyeid vannak a munkaerő-piacon, úgy, hogy nem egyszerűen pályakezdő vagy, de gyakorlatilag egy érettségid van? (Tegyük fel, hoyg azt azért befejezed.) Nem fogod tudni előteremteni a pénzt, ezt most megmondom. Azt pedig nem várhatód el a barátnődtől, hogy ki tudja, meddig, hagyja abba a tanulmányait, és szüljön neked egy gyereket. Szintén nem várhatod el a szüleidtől (pláne nem az övéitől!), hogy eltartsanak egy 3 fős családot, még extrában! (Mert ugye te tanulni akarsz, mert különben szar munkád lesz, ez így is van, de ott és akkor nem lesz pénzed a jogi egyetemből...)

Szóval a pénzügyi részét illetően, kérd meg a szüleidet, hogy mutassák meg a számlákat, és mondják el, ti mennyiből éltek. Majd számold ki, hogy mondjuk havi 66000 forintból (ez a nettó minimálbér) hogyan fog megélni 2 felnőtt és egy cseperedő gyerek. Az fog kijönni, hogy sehogy. Viszont neked később sem lesz jobban fizető állásod, mert egyetemre nem jársz közben, a párod csúszik 2-3 évet... Nem megy. És végig csak magadra gondoltál, hogy neked jó legyen. ÉN akarok gyereket. ÉN el akarom venni. És ő? Nem meggyőzni kell, megkérdezni! Esetleg elveheted, ha mindketten biztosak vagytok benne, de csakis akkor. De ezt a gyerek dolgot tényleg jegeld, mert hidd el, sokkal boldogabb leszel, ha most tudsz várni 5-6 évet, elvégzed a jogi egyetemet, lesz állásod, ügyvédként nem fogsz rosszul keresni, egy idő után, és ha abba a stabil egzisztenciába születik 3 gyereked, senki nem fog panaszkodni, és te is megengedheted magadnak, hogy hazamenj, összebújj a nejeddel, és játssz a gyerekekkel. De most még messze vagy ettől, mind szellemileg, mind egzisztenciálisan. Lehet úhy élni, hogy a pénzügyek egy kicsit ködösek, de majd megoldjuk, de ott vagy valaki helyetted oldja meg, vagy valaki szenvedni fog miattad. Szóval szomorú, de a gyerek projektet jegelned kéne pár évre, és venni néhány leckét pénzügyből. (Ha megkéred a szüleidet, szerintem szívesen segítenek, és később szívesebben is fognak segíteni az önálló életed elkezdésében, ha tudják, hogy akkorra már tudod, hogy mit vállalsz - mert most, az alapján, amit eddig leírtál, sajnos kissé idealistán látod a dolgokat.)

2014. jan. 12. 17:58
 39/51 anonim ***** válasza:
83%

lehet, hogy jó tanuló vagy, de egy félelmetesen buta 18 éves, akinek az életről fogalma sincs.

Az én lányom tavasszal lesz 17, elolvastattam vele, amit írtál, azt mondja a kisgimiseknek több eszük van náluk (jelzem, a kisgimisek 10-11 évesek)

Tényleg olyan szinten állsz, mint egy tini. Ha 18 évsen ennyire förtelmesen buta van az élethez, megkérdőjelezem, van-e keresnivalód a speciális sulin kívül bárhol :(

2014. jan. 12. 18:02
 40/51 anonim válasza:
64%
Inkább arra kérd meg a szüleidet, hogy csináljanak egy kistesót, arra vigyázhatsz, a barátnődet meg vedd rá arra, hogy aludjatok együtt minden nap. Így már minden majdnem olyan lesz, mint amit szeretnél. :D
2014. jan. 12. 18:09
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!