Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Közös kasszán vagy külön kasszán?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kasszán vagy külön kasszán?

Figyelt kérdés
Pár hónapja vagyunk házasok és két hónapja felvetettem ,hogy mi lenne ha közös kasszán lennénk. Közös kártya stb..beleegyezett, de mivel még nem jutottam el megváltoztatni a nevemet sem így ezért húzódik a közös bankkártya. Ő 4szer többet keresett akkor mint én ( most már csak 3szor annyit) Próbált felhozni érveket a közös kassza ellen de végül belement. Nem mintha nagyon erőltettem volna szerintem, csak úgy gondolom így praktikusabb..illetve mivel közösség vagyunk ezért gondoltam..másrészt nekem már 25 én elfogyott a pénzem,mert ugye a felét mindig beadtam az albérletre és rezsire. Nem gondolom ,hogy szórnám a pénzt, utálok vásárolni ,de szeretek egészséges ételeket enni..ez viszi el nálam a pénzt ami kb 40 ezer Ft havonta. Szóval ,hogy így is tőle kértem ha már nem volt ennivalóra pénzem. Ez most tökre úgy hangzik mintha pénzéhes meg kitartott lennék. Nem akarok az lenni és nem is maga a pénz miatt..csak rosszul esett ,hogy tegnap beszólt egy ilyet ,hogy én csak ennyit adok oda ( elmúlt egy hónapban csak 20ezret ) és hogy ő veszi a tisztítószert ( persze azt elfelejti ,hogy a mosószert, öblítőt és mosogatószert,fogkrémet én veszem..és én is mosok, mosogatok..kb félévente hajlandó nagy nehezen segíteni, és tegnap is azt mondta ,hogy elmosogat,de a legtöbb cuccot én csináltam ) és amúgy is amilyen liszteket én vásárolok és ami van itthon spéci cucc több ezer forint..konkrétan ami nagyon spéci az a rizsliszt 350Ft volt meg a kókuszvirágcukor kb 800..persze én vagyok a hülye ,hogy egy nap most már az új munkahelyemen dupla annyit dolgozok..kicsit több pénzért és megmertem magamnak engedni egy kicsivel többet és örülni annak ,hogy így nem kell számolgatni hó végén ,hogy most mit is egyek vagy meleg cipőre várni a következő fizetésig. Persze nyilván ez másoknak sokkal nagyobb nehézséget okoz. Én még szerencsés is vagyok. Ezért hálás is vagyok a sorsnak. Nem akarom ,hogy pénzéhesnek gondoljatok ( vagy a férjem annak gondoljon ) nem azért dobtam fel ezt az ötletet ( sőt vásárolni is utálok)..de olyan érzésem van így mintha lakótársak lennénk. Nagyon rosszul esik..karácsonykor is egyik rokon gyerekének ajándékába pénzt adtunk..de az is úgy lett közölve ,hogy tőle van. Elég hülyén fogalmazok bocsánat, csak kicsit össze vagyok zavarodva. Most úgy döntöttem ,hogy akkor nem szeretnék közös kasszát ( utána bocsánatot kért ,hogy beszólt és ,hogy majd ha kész az igazolványom akkor utána közös kasszán lehetünk ) de én már ezt nem akarom. Nyilván beszélni fogunk még erről, csak kíváncsi lennék a véleményekre ,hogy másnál hogy megy ez illetve hülyeség volt felhoznom?
2014. jan. 7. 18:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nálunk nincs kimondva, hogy közöskassza....a férjem keres 100 ezret én meg 400 ezret...a pénz egy helyen van, ha kivesz belöle szol, ha én veszek ki én is szolok..viszont ha ö akar egy 300 ezres cuccot a motorjára, nem adok bele, nyuljon a sporolt pénzéhez..és ha én akarok egy 100 ezres pothajat ö sem ad bele.. nem tudom, hogy ez közös kassza vagy sem. de nálunk ez sose volt eddig probléma.
2014. jan. 7. 21:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

120 ezer 2 embernek kajára nem elég egy hónapban???? én minőségi és drága cuccokat vásárolok, de hogy egymagamnak nem havi 60ezer a kaja az is biztos

amúgy meg le kellene ülnötök és megtárgyalni ki mit akar az élettől, mert nagyon nem vagytok egy hullámhosszon...

2014. jan. 7. 21:03
 13/21 anonim ***** válasza:
Az előbb kiakadtam egy kèrdèsen hogy a gyerekvâllalàs miért nem szabàlyzott de jogos a kèrdès mint ahogy a hàzassàg sem jàrhatna alanyi jogon...minek volt esküvő ha külön vilàgba èltek...?hàzassàgban minden közös ha nincs szerződès mindegy hàny szàmla van...
2014. jan. 8. 07:32
 14/21 anonim válasza:
100%
:) mi külön kasszán vagyunk de mégis közösen is. Mi csináltattunk egy közös bankszámlát, ahova minden hónap elején megy a fizunkból. Ebbôl fizetünk mindenféle közös költséget.. pl. lakás, kaja, számlák, szóval minden amire szükség lehet egy háztartásban. A többi pénz marad a saját számlánkon, úgymond kis saját zsebpénz amivel azt csinálhatunk amit akarunk. Nálunk így mûködik, és van már egy babánk is :)
2014. jan. 8. 08:37
 15/21 anonim ***** válasza:
Mi iden fogunk hazasodni, most ugy csinaljuk, hogy összeadtuk a költsegeket es a fizetes aranyaban osztottuk meg, tehat mivel ö 2x annyit keres, ezert ketszer akkora reszt fizet a közös ktg-ekböl, mint en. Közös ktg-be beszamit jelenleg a berleti dij, rezsi es az eves. Ha összehazasodtunk, a penz nagy resze közös lesz a közös dolgokra (utazas, nagyobb költsegü dolog, minden, amit közösen hasznalunk), es egy pici resz lesz zsebpenznek, amiböl olyan dolgokat vehetünk, amiket nem közösen hasznalunk (pl. ruha, könyvek, stb.).
2014. jan. 8. 14:27
 16/21 anonim ***** válasza:

Én soha nem mennék bele egy ilyen kapcsolatba. Sajnos apukám és anyukám házassága a példa rá. Nem sorolom fel hogy mit látok náluk még a mai napig is. Mi onnantól kezdve közös kasszán voltunk hogy összeköltöztünk. Nincs enyém és tied. Pedig a férjem munkanélküli volt mikor összeköltöztünk. Akkor azt mondtam hogy nem érdekel kijövünk simán az enyémből is, és bármikor fordulhat a kocka.Azóta ő is ugyanannyit beletesz a közösbe mint én.

Lehet 1-2 év múlva 3x annyit.

Én nem tudnék így élni. Volt mikor kellett valamire a suliban pénz akkor mond anyádnak most ő adjon. Apukámé a kocsi,mond apádnak adja oda a kocsit hogy elmenjek érted.Gyerekként is éreztem hogy nem normális. Amúgy nagyon jó fej szüleim vannak de ezt nem veszi be a gyomrom.Addig jó míg mindenki kb ugyanúgy keres, mikor felborul az egyensúly, vagy valaki a szüleitől örököl vagy kap pénzt, akkor már ugyanúgy borul minden.

azt pedig a szarrágás magasfokának tartom hogy képes felemlegetni hogy ebben a hónapban ő vette a tisztítószert. Gondolom nem 30 ezer megy el rá egy hónapban.Sajnos az ilyen emberek nem változnak apukám sem változott.

2014. jan. 8. 15:50
 17/21 anonim ***** válasza:

A külön kasszát én csak akkor tudom elfogadni, ha az egyik fél nem beszámítható teljesen, például alkoholista.

A vásárlási szokások tekintetében is össze kell csiszolódni, ami eltarthat egy darabig, de azért 1-2 év után már nem lehet téma. Ha nekem azt mondaná a feleségem hogy most kókuszvirágot vesz, miközben csak párezer forintunk marad a hó végén, akkor először felháborodnék. De ha észreveszem, hogy attól retteg, hogy anélkül 10 évvel korábban halunk meg, akkor legközelebb én rakom a kosárba a kókuszvirágot, és majd másból spórolunk. És viszont.

Nagyon sokkal többet keresek mint a feleségem, de eszembe se jutott soha tizenvalahány év alatt, hogy ez bárhogyan is befolyásolja a közös kasszát. Akkor se jutott eszembe amikor az elején neki volt több pénze :)

2014. jan. 8. 16:53
 18/21 anonim ***** válasza:

Azért a garasoskodásnak is van határa...milyen az egy házasságban, hogy Én vettem a tisztítószert? ÉN ÉN ÉN

uram ég...

Elsiettétek a házasodást, és alapból, mi az hogy tabunak számít a pénz, és nem beszéltek róla.... az ilyen kapcsolatokból lesz az hogy: ezt én vettem azt meg te...

Gusztustalan.

Így tényleg ne menj bele a közös kasszába.

Amúgy az meg nevetséges hogy 2 emberre nem elég 120 ezer forint csak kajára....

Mi 2 emberre 45 ezret költünk kajára, és ebben a tisztítószerektől kezdve a dezodorig minden benne van. Úgy hogy magamnak diabetikus tésztát szoktam venni ami kicsit drágább.

Egyébként nálunk úgy van, hogy nincs én pénzem, te pénzed.

A férjem 120-at keres, abból élünk, illetve fejenként 10-10 ezret áldozunk arra hogy vegyünk ezt azt. Pl gyűjtjük a könyveket, mert mindketten szeretünk olvasni. Illetve szórakozásra, mikor van program.

De pl mindketten feleslegesnek tartunk olyan dolgokat, mint havi szinten ruhát venni... én már 4 éve nem vettem ruhát, és nem is áll szándékomban, mert nincs rá szükségem. A férjemnek is rengeteg ruhája van, nem veszünk felesleges göncöt. Csak akkor amikor nagyon muszáj lesz.

Az "én" fizetésemet, 50 ezret úgy ahogy van félretesszük. Ez a megtakarítás , és ez is közös. Ha én is 120 at keresnék, akkor is így csinálnánk. Nem szórnánk a pénzt feleslegesen.

Maximum egy picivel többet szánnánk könyv vásárlásra.

27/N

2014. jan. 8. 19:31
 19/21 A kérdező kommentje:
Most elegge el vagyok keseredve emiatt..nekem eszembe sem jutna igy felemlegetni,hogy o vett tisztitoszert ( mikozben 3szor annyit keres ) Igy nem erzem azt hogy tarskent kezelne. Az a tisztitoszer 600ft volt..de az nem jut eszebe hogy honnan van mososzer, meg fogkrem..nem is juthat eszebe mert csak ott van..nem mondom..nem tudok ezen tovabb lepni..meg fogom vele beszelni de ha ennyire mashogy gondolkozunk..akkor nincs sok ertelme..felhozza hogy van par ezer ft erteku elelmiszeralapanyag...amit megmertem engedni magamnak mivel jobb munkahelyem lett..de azt nem veszi szamitasba hogy o napi doboz cigit elsziv es mellette 4-5 doboz sor napi szinten..az nem baj. Egyik rokonanak szulinapja lesz..penzt dobnak ossze..mondom de akkor ne ugy fogalmazz mar hogy te dobsz bele hanem mi :) en is benne vagyok..erre mondja hogy oke akkormajdideadod a felet az en reszemnek..innen indult ki a vita es jutottunk el a tisztitoszerig..persze azota bocsanatot kert ,de ezek a mondatok beleegtek a fulembe..amikor felvetettem a kozos kassza otletet ugy vazoltam fel neki h osszedobjuk amit keresunk levonjuk a fix kiadasokat...kb mennyi kell meg ebbol kajar es ami marad abbol felreteszunk es a maradek megmarad zseppenznek amivel nem kell elszamolni a masiknak..szerintem ez igy lenne praktikus..es en sem koltok ruhakra..a praktikus dolgokat szeretem, evszakonkent veszek egy ket darabot es kesz.
2014. jan. 9. 02:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Beszeld meg vele, mondd el neki, mit erzel.
2014. jan. 10. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!