6 éve vagyunk házasok és külön kasszán vagyunk, a férjem neveltetése miatt. Van más család is ilyen helyzetben?
Nálunk addig volt így, amíg terhes nem lettem. Addig jól működött.
De ezt mindketten így akartuk, nem szülői nyomásra döntöttünk így.
Mi 20 éve vagyunk házasok, gyerekeink is vannak, és mi is "külön kasszán" vagyunk.. de ez olyan ronda szó. Nálunk a külön kassza azt jelenti, hogy mindkettőnknek külön bankszámlája, külön megtakarítás van. De együtt fizetjük a költségeinket, megosztva. Pld. ő a hitelt, autó fenntartás és benzin. Én a rezsit és a gyerekek költségeit.. a kaját pedig hol ő veszi, hol én, de nem úgy kell elképzelni, hogy felezünk, stb., hanem mondjuk 1-2-szer én fizetek a kasszánál, 1-2-szer ő... és nálunk ez 20 éve tökéletesen működik!
Ja, és ha egy nagyobb dolgot veszünk (pld. számítógép, vagy bútor) akkor megnézzük, kinek mennyi mozgatható pénze van, és úgy fizetünk.. pld. ha neki van 200 ezre, nekem 18 ezrem, akkor úgy fizetünk.. (utána nem felezgetünk, szóval nálunk ilyesmi nincs).
Én sem tartom külön kasszának, amit 2. írt. Mi is így élünk. A ruhát, tisztálkodási szereket nem beszéljük meg, megvesszük, amikor épp szükség van rá, de a nagyobb bevásárlásokra együtt megyünk, a bútor és egyéb nagyobb kiadásokat megbeszéljük.
Mi is úgy tervezünk, úgy gazdálkodunk, hogy összesen mennyi pénzünk van, nem felezgetjük a számlákat. Valaki ezt fizeti, valaki azt.
Számomra a külön kassza, ha felezzük a számlákat, külön vesszük a kaját, vagy azt is felezzük, nem beszéljük meg a nagyobb kiadásokat, hanem ő akar egy fotelt, megveszi, aztán igazából nem is a miénk, hanem az övé, hiszen külön kassza van, nem "miénk" van, hanem enyém-tied.
Tehát mindenki a saját pénzével rendelkezik és kész, a másiknak lényegében köze nincs ahhoz, hogy a párja mikor mire költ.
Mondjuk szerintem így nem lehet élni, legalábbis nekem nem menne. Így nem lehet előre haladni sem, nem lehet tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!