6 éve vagyunk házasok és külön kasszán vagyunk, a férjem neveltetése miatt. Van más család is ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
2014. jan. 4. 13:20
11/14 anonim válasza:
Nálunk is úgy van ahogy a többség írta, külön számlák, de nem felezgetjük a költségeket.
12/14 anonim válasza:
A tiétek az közös kassza,csupán két bankszámlával.
Mi is így élünk,mindkettőnk nevén van megtakaritás,fizetni nagyjából megvan ki mit,évek alatt kialakult (pl én kocsihoz soha semmit,az "férfimunka",étteremben és hasonló helyeken is mindig a férjem fizet,de vásárolni szinte csak én vásárolok,ő nem szeret)
Külön kasszát úgy képzeld el,hogy rezsit felezik,minden mást mindenki megveszi magának,nincs olyan,hogy pl tegnap megláttam jó áron egy pulcsit a férjemnek,és megvettem csak úgy (nadrágon kívül minden ruháját én veszem,szóval méret nem gond)
13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólásokat. Nálunk a gyerekek akik megnehezítik ezt a dolgot, mikor cipőket kell venni, vagy kinőtték a ruhájukat, stb. :)
2014. jan. 10. 16:30
14/14 anonim válasza:
Mi párommal is külön kasszás vagyunk, havi fixet beadjuk a rezsibe, egyszer ő megy boltba,egyszer én. Ha torzak az arányok, akkor rámszól/rászólok, hogy fizess már, oké? Nem volt még ebből vita, csak a cipőimből (gyerek nincs). Szüleimnél ugyanez, csak felosztják: fűtés+autók+telefon+biztosítás / víz+áram+közös ktg. A családi kiskoromban ment a rezsibe szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!