Szerintetek megértenék, elfogadnák?
A keresztnevemet akarom megváltoztatni, sohase tetszett. Nem lenne durva váltás, 2 betű (pontosabban az első kettő) változna meg, de ugye akkor is más név. Vajon elfogadná-e a családom, vagy ugyanúgy a régin szólítanának? Hülyének néznének? Már látom magam előtt, hogy "te jó isten, emiatt a 2 betű miatt megváltoztatod a neved, amit mi adtunk?" persze jogosan mondanák, de nekem akkor sem tetszett soha. Ha nagyon az ők oldaláról nézem, még tiszteletlenségnek is vehetik, mert ők adták én meg lecserélem. De nem ilyenek, mármint lazák alapból, de nem tudom mit gondolnának az ötletemről. Magamért persze megtenném, de nem akarom hogy rosszul essen nekik.
Szerintetek van értelme? Mit fognak rá reagálni? Egyáltalán úgy fognak szólítani?
21/L, ez lemaradt.
És még az is eszembejutott, hogy ilyenkor a névnapot is le szokás cserélni? Azt biztosan nem szoknák meg, hgoy máskor van, de szerintem én se akarnám máskor ünnepelni, vagy nem is tudom.
Szerintem itt nem az a nehézség, hogy elfogadnák-e... Hanem hogy képesek lennének-e átszokni a másikra, hogy mától fogva máshogy hívjanak...
Ha lazák, és megértenék is, akkor is ott lenne az, hogy beléjük rögzült már ahogy szólítanak. Majd biztos koncentrálnak, és eleinte menni fog, vagy kimondják hogy Flóra, mire észbe kapnak,hogy nem is, hanem Dóra, de biztos milliószor lesz olyan, hogy alapból a Flóra jön belőlük. És akkor téged még inkább zavarni fog, hogy tévesztettek...
A sok ismerősödről meg nem is beszélve. Mindenkinek a szájába kell majd rágnod, hogy nem Flóra...
És ha belegondolok, ha nekem egy ismerősöm nevet váltana... Nem zavarna, de biztos nem tudnék egy könnyen átállni más névre.
Csak túlbonyolítod ezzel az életed! A Flóra ráadásul szép név. Mert még ha Őzike vagy Napsugár lennél...
Igazad van... Nah ezért jó megkérdezni itt is a dolgokat:)
És szerintetek az jobb lenne, ha második nevet vennék föl? Akkor a rokonaim végülis hívhatnának Flórának, de akinek újonnan bemutatkozom, és akiket innentől ismerek meg, azok már nem így szólítanának. Köztes megoldás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!