Vezetéknév-változtatáshoz milyen papírok kellenek? Egyáltalán ezt az okot elfogadnák?
szia! én 25 évesen vettem fel édesanyám vezetéknevét, ha jól emlékszem, 10 ezer ft-ba került összesen.
bármilyen indokot elfogadnak, ha az neked fontos.nekem is az volt az indokom, hogy apukám családjával ( aki ráaadásul nem vérszerinti, hanem nevelőapám volt) nem volt jó a kapcsolatom, nem akartam az ő nevüket viselni tovább.
a helyi önkormyányzathoz kell bemenned és ők adják a nyomtatványt ,amit ki kell töltened és továbbküldik a Belügyminisztériumba, majd onnan megjön a válasz, hogy engedélyezik ,és megkapod az új születési anyakönyvi kivonatodat ,és a névváltoztatásról szóló papírt.
ezekkel el kezdheted csináltatni az új okmyányaidat. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
ebben a 3. pontban leírtam a menetet. anyakönyvvezetőnél kellene kezdeni, telefonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!