Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megértenék,...

Szerintetek megértenék, elfogadnák?

Figyelt kérdés

A keresztnevemet akarom megváltoztatni, sohase tetszett. Nem lenne durva váltás, 2 betű (pontosabban az első kettő) változna meg, de ugye akkor is más név. Vajon elfogadná-e a családom, vagy ugyanúgy a régin szólítanának? Hülyének néznének? Már látom magam előtt, hogy "te jó isten, emiatt a 2 betű miatt megváltoztatod a neved, amit mi adtunk?" persze jogosan mondanák, de nekem akkor sem tetszett soha. Ha nagyon az ők oldaláról nézem, még tiszteletlenségnek is vehetik, mert ők adták én meg lecserélem. De nem ilyenek, mármint lazák alapból, de nem tudom mit gondolnának az ötletemről. Magamért persze megtenném, de nem akarom hogy rosszul essen nekik.

Szerintetek van értelme? Mit fognak rá reagálni? Egyáltalán úgy fognak szólítani?

2014. jan. 2. 15:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azoknál, akik ezután ismernek meg, azoknál nyilván nem lenne gond. A szűkebb családnál és a gyakran látott közeli rokonoknál meg szerintem igenis nehézség lenne, és könnyen lehet, hogy vitát szülne, ha nem tudnának vagy nem akarnának máshogy szólítani. Vagy a családban is beceneved van?

A két keresztnévvel meg csak az alap "két keresztneves galibák" jönnének elő. Hogy ha a Flóra marad az első, akkor mindenki Flórának szólítana, amíg szintén nem rágod a szájukba... Annál akkor mindig jobb a Flóra leváltása, akkor csak az eddigi ismerőseiddel lenne "gond".

2014. jan. 2. 16:28
 12/14 anonim ***** válasza:
A Dóra klassz!
2014. jan. 2. 20:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Osztálytársam megváltoztatta. Soha nem állt rá a szája se a családjának, se a tanároknak, senkinek, azóta már megint az eredeti nevén mutatkozik be mindenhol, de az okmányaiban az új van, amit végül mégse használ. Szóval tényleg számíts rá, hogy esetleg mások nem veszik figyelembe a cserét, nem is feltétlen rosszakaratból, hanem a megszokás végett.
2014. jan. 3. 03:42
 14/14 anonim ***** válasza:
67%

Második nevet vegyél fel! Illetve én azt fogok, csak még gondolkozom, mi legyen az. Én így is tervezem használni, néhol az egyiket, néhol a másikat, nem lenne zavaró, hogy a régi ismerősök, rokonok az elsőn szólítanának, nem érezném tőle úgy, hogy nem fontos nekik, amit én akarok, hisz a nevem maradna, de én boldogabb leszek attól, hogy máshogy is hívnak és máshol használhatom azt. Szeretem, hogy megvan a választás szabadsága de nem teszem semmissé a szüleim által választott nevet sem. Nálam jobban senki sem rágta kb körbe még ezt a kérdést, régóta foglalkoztat, úgyhogy... én ezt találom a legjobb útnak. De mondjuk én nem gyűlölöm teljes szívemből a nevemet, csak nem érzem magaménak. Ha teljesen utálnám, akkor biztos csak lecserélném.

Mi az a másik név, ami kedvenced?

2014. jan. 4. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!