Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Közös kasszán vagy külön kasszán?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös kasszán vagy külön kasszán?

Figyelt kérdés
Pár hónapja vagyunk házasok és két hónapja felvetettem ,hogy mi lenne ha közös kasszán lennénk. Közös kártya stb..beleegyezett, de mivel még nem jutottam el megváltoztatni a nevemet sem így ezért húzódik a közös bankkártya. Ő 4szer többet keresett akkor mint én ( most már csak 3szor annyit) Próbált felhozni érveket a közös kassza ellen de végül belement. Nem mintha nagyon erőltettem volna szerintem, csak úgy gondolom így praktikusabb..illetve mivel közösség vagyunk ezért gondoltam..másrészt nekem már 25 én elfogyott a pénzem,mert ugye a felét mindig beadtam az albérletre és rezsire. Nem gondolom ,hogy szórnám a pénzt, utálok vásárolni ,de szeretek egészséges ételeket enni..ez viszi el nálam a pénzt ami kb 40 ezer Ft havonta. Szóval ,hogy így is tőle kértem ha már nem volt ennivalóra pénzem. Ez most tökre úgy hangzik mintha pénzéhes meg kitartott lennék. Nem akarok az lenni és nem is maga a pénz miatt..csak rosszul esett ,hogy tegnap beszólt egy ilyet ,hogy én csak ennyit adok oda ( elmúlt egy hónapban csak 20ezret ) és hogy ő veszi a tisztítószert ( persze azt elfelejti ,hogy a mosószert, öblítőt és mosogatószert,fogkrémet én veszem..és én is mosok, mosogatok..kb félévente hajlandó nagy nehezen segíteni, és tegnap is azt mondta ,hogy elmosogat,de a legtöbb cuccot én csináltam ) és amúgy is amilyen liszteket én vásárolok és ami van itthon spéci cucc több ezer forint..konkrétan ami nagyon spéci az a rizsliszt 350Ft volt meg a kókuszvirágcukor kb 800..persze én vagyok a hülye ,hogy egy nap most már az új munkahelyemen dupla annyit dolgozok..kicsit több pénzért és megmertem magamnak engedni egy kicsivel többet és örülni annak ,hogy így nem kell számolgatni hó végén ,hogy most mit is egyek vagy meleg cipőre várni a következő fizetésig. Persze nyilván ez másoknak sokkal nagyobb nehézséget okoz. Én még szerencsés is vagyok. Ezért hálás is vagyok a sorsnak. Nem akarom ,hogy pénzéhesnek gondoljatok ( vagy a férjem annak gondoljon ) nem azért dobtam fel ezt az ötletet ( sőt vásárolni is utálok)..de olyan érzésem van így mintha lakótársak lennénk. Nagyon rosszul esik..karácsonykor is egyik rokon gyerekének ajándékába pénzt adtunk..de az is úgy lett közölve ,hogy tőle van. Elég hülyén fogalmazok bocsánat, csak kicsit össze vagyok zavarodva. Most úgy döntöttem ,hogy akkor nem szeretnék közös kasszát ( utána bocsánatot kért ,hogy beszólt és ,hogy majd ha kész az igazolványom akkor utána közös kasszán lehetünk ) de én már ezt nem akarom. Nyilván beszélni fogunk még erről, csak kíváncsi lennék a véleményekre ,hogy másnál hogy megy ez illetve hülyeség volt felhoznom?
2014. jan. 7. 18:27
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Na jó..ezt még én sem olvasnám végig :D
2014. jan. 7. 18:27
 2/21 anonim ***** válasza:
85%

Ha egy házasságban kérdés a közös kassza, akkor minek házasodtatok össze? Jogilag és erkölcsileg is minden keresetetek közös, teljesen mindegy, hogy melyik fél keres többet.

Nálunk sosem merült fel, hogy a te pénzed/én pénzem. Közös a kereset, akinek kiürül épp a bankszámlája, annak a másik utal rá, ha kell.

2014. jan. 7. 18:31
 3/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem teljesen értem ha belement minek magyarázkodsz itt.

Házasság előtt külön utána közös.

2014. jan. 7. 18:34
 4/21 A kérdező kommentje:
Hát sosem beszéltünk pénzről előtte..én mindig próbáltam önálló lenni anyagilag ezért mindig ragaszkodtam hozzá ,hogy a rezsi és a lakbér felét kifizessem. Akkor még kisebb albiban laktunk és ki is tudtam fizetni. A kaját sokszor állta ő, de a maradék pénzemből főleg arra költöttem. Hülyén éreztem magam ha ő fizetett és így éldegéltünk. Valahogy sosem jött fel témaként és olyan tabu volt, ami hülyeség persze ,hogy ilyenekről nem beszéltünk. Tudom.
2014. jan. 7. 18:36
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan kiadok egy könyvet házasság , gyerekvállalás előtt mit kell megbeszélni a párnak és meggazdagszok. Mégis, hogy lehet úgy házasodni, hogy nem beszéltek meg semmit?
2014. jan. 7. 18:38
 6/21 anonim ***** válasza:
91%

Nem muszáj a közös kasszához a közös bankszámla is! Én inkább úgy csinálnám, hogy minden hónap elején készítenénk egy költségvetést közösen, és ott előre megegyeznénk, hogy mire mennyit költünk, és ki fogja kifizetni. Így, pár hónap házasság után van egy képetek arról, hogy mi mennyibe kerül, és így tudtok költségvetést csinálni. Persze a költségvetésben nem kell mindent forintra előre beosztani, hanem csak hogy élelmiszer kb. ennyi, albérlet ennyi stb. Kell egy tartalék keret meg egy szabadon elkölthető keret mindkét félnek emellett (persze csak ha futja).

Lehet, hogy ti másképp gondolkodtok, de én házasságban nem várnám el, hogy a közös dolgokat feltétlenül fele-fele részben fizessük. Én eleve úgy számolnék, hogy összesen van ennyi meg ennyi pénzünk, és az csak egy technikai döntés lenne, hogy abból ki mit fizet, tehát a lényeg hogy ne kelljen átutalgatni.

Ezen kívül én nem gondolom, hogy a rizsliszt meg a kókuszvirág-cukor olyan egészségesek lennénk, én inkább plusz gyümölcsre, zöldségre költeném azt a pénzt, vagy sportolási lehetőségre, ha az egészségemmel akarok törődni: ugyanannyi pénzből szerintem így jobb egészséget tudnék kihozni. De mindenki másban hisz.

2014. jan. 7. 18:44
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszéltetek a pénzről sosem. Értem. Miről beszéltetek? Életcélokról? Gyerekvállalásról? Hogy kinek mi lesz a feladata, ki mivel járul hozzá a közös élethez? Hogy hányszor fogtok együtt kimozdulni és hányszor egymás nélkül? Hogy mi lesz azután, ha elmúlik a rózsaszín köd és már "csak" a szeretet marad? Hogy ki miért döntött úgy, hogy pont a másik mellett akarja leélni az életét, mitől biztos abban, hogy boldogok lesztek együtt? Hogy mit szerettek a legjobban és mit a legkevésbé a másikban? Hogy mi lesz az anyagiakkal betegség/terhesség/munkanélküliség esetén? Mennyit rakjatok félre vésztartaléknak? Közös hobbitok van? Nem siettétek el icipicit a házasságosdit..?
2014. jan. 7. 18:45
 8/21 anonim ***** válasza:
68%

Bocs, nem olvastam végig… :-)

Szerintem a közös kassza elkerülhetetlen egy házasságban, pláne, ha már gyerekek is vannak. Ezt tényleg tisztázni kellett volna még a legelején. A rózsaszín köd egy dolog, de attól még a Földön élünk…

Mindig vezetitek, hogy ki vette a kiflit, ki fizette a villanyszerelőt, és miért éppen ő?

A közös kassza nem egyenlő a közös bankszámlával. Mi pl. közös kasszán vagyunk a férjemmel, de ragaszkodom a külön számlához.

2014. jan. 7. 19:05
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Nekem teljesen egyértelmű, hogy házasság esetén közös kassza van. Mondjuk azt lehet anélkül is, hogy közös lenne a bankszámlátok.

Mivel együtt laktok, együtt használtok mindent, amit ételt vásárolsz gondolom közösen eszitek meg, nincs a hűtőben felcímkézve, hogy ez a tiéd, enyém, szóval minden kiadás közös, akkor miért ne lenne közös kassza?

A rokon gyerek ajándékozásánál tényleg fura, hogy kihangsúlyozta, hogy az tőle van.

2014. jan. 7. 19:09
 10/21 A kérdező kommentje:

6-os. Én is pont így vezettem le és így adtam elő az ötletet. Ahogy számoltam még félre is tudtuk volna tenni majdnem az egész fizetésemet...csak belekötött ,hogy háát két embernek kajára 120ezer Ft tuti nem elég, nem lehet kihozni..aztán a mindkét félnek legyen egy x összege..háát az neki nem elég..kb 60 ezer forintról volt szó..nem tudom ,de abból simán el lehet lenni szerintem, de átírkáltam és még így is tudtunk volna félretenni. Én sem és ő sem várta el eddig csak most kicsúszott egy ilyen mondat a száján hogy bezzeg ezt a tisztítószert ő vette..

A rizsliszt és a kókuszcukor most csak az volt amit pont ő kiemelt, mert látta ,hogy van és tuti egy vagyon volt. Általában én is gyümölcsre és zöldségekre fordítom..volt ,hogy sportolásra, de azt inkább itthon vagy szabadban oldom meg és az ingyen van.

7-es..milyen jókat írsz..én nem gondoltam ,hogy egyszer én is beleesek ebbe a hibába. Kívülről jobban átlátja az ember..és tényleg nem beszéltük meg az anyagi dolgokat, azt hogy ki mennyi részt vállal például a háztartási feladatokban, vagy kutya nevelésben..gyereket tervezzük..bár én már annyira nem :( Amíg ezeket át nem beszéltük addig természetesen nem is vágnék gyerek projektbe

2014. jan. 7. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!