Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszán vagy külön kasszán?
Ha egy házasságban kérdés a közös kassza, akkor minek házasodtatok össze? Jogilag és erkölcsileg is minden keresetetek közös, teljesen mindegy, hogy melyik fél keres többet.
Nálunk sosem merült fel, hogy a te pénzed/én pénzem. Közös a kereset, akinek kiürül épp a bankszámlája, annak a másik utal rá, ha kell.
Nem teljesen értem ha belement minek magyarázkodsz itt.
Házasság előtt külön utána közös.
Nem muszáj a közös kasszához a közös bankszámla is! Én inkább úgy csinálnám, hogy minden hónap elején készítenénk egy költségvetést közösen, és ott előre megegyeznénk, hogy mire mennyit költünk, és ki fogja kifizetni. Így, pár hónap házasság után van egy képetek arról, hogy mi mennyibe kerül, és így tudtok költségvetést csinálni. Persze a költségvetésben nem kell mindent forintra előre beosztani, hanem csak hogy élelmiszer kb. ennyi, albérlet ennyi stb. Kell egy tartalék keret meg egy szabadon elkölthető keret mindkét félnek emellett (persze csak ha futja).
Lehet, hogy ti másképp gondolkodtok, de én házasságban nem várnám el, hogy a közös dolgokat feltétlenül fele-fele részben fizessük. Én eleve úgy számolnék, hogy összesen van ennyi meg ennyi pénzünk, és az csak egy technikai döntés lenne, hogy abból ki mit fizet, tehát a lényeg hogy ne kelljen átutalgatni.
Ezen kívül én nem gondolom, hogy a rizsliszt meg a kókuszvirág-cukor olyan egészségesek lennénk, én inkább plusz gyümölcsre, zöldségre költeném azt a pénzt, vagy sportolási lehetőségre, ha az egészségemmel akarok törődni: ugyanannyi pénzből szerintem így jobb egészséget tudnék kihozni. De mindenki másban hisz.
Bocs, nem olvastam végig… :-)
Szerintem a közös kassza elkerülhetetlen egy házasságban, pláne, ha már gyerekek is vannak. Ezt tényleg tisztázni kellett volna még a legelején. A rózsaszín köd egy dolog, de attól még a Földön élünk…
Mindig vezetitek, hogy ki vette a kiflit, ki fizette a villanyszerelőt, és miért éppen ő?
A közös kassza nem egyenlő a közös bankszámlával. Mi pl. közös kasszán vagyunk a férjemmel, de ragaszkodom a külön számlához.
Nekem teljesen egyértelmű, hogy házasság esetén közös kassza van. Mondjuk azt lehet anélkül is, hogy közös lenne a bankszámlátok.
Mivel együtt laktok, együtt használtok mindent, amit ételt vásárolsz gondolom közösen eszitek meg, nincs a hűtőben felcímkézve, hogy ez a tiéd, enyém, szóval minden kiadás közös, akkor miért ne lenne közös kassza?
A rokon gyerek ajándékozásánál tényleg fura, hogy kihangsúlyozta, hogy az tőle van.
6-os. Én is pont így vezettem le és így adtam elő az ötletet. Ahogy számoltam még félre is tudtuk volna tenni majdnem az egész fizetésemet...csak belekötött ,hogy háát két embernek kajára 120ezer Ft tuti nem elég, nem lehet kihozni..aztán a mindkét félnek legyen egy x összege..háát az neki nem elég..kb 60 ezer forintról volt szó..nem tudom ,de abból simán el lehet lenni szerintem, de átírkáltam és még így is tudtunk volna félretenni. Én sem és ő sem várta el eddig csak most kicsúszott egy ilyen mondat a száján hogy bezzeg ezt a tisztítószert ő vette..
A rizsliszt és a kókuszcukor most csak az volt amit pont ő kiemelt, mert látta ,hogy van és tuti egy vagyon volt. Általában én is gyümölcsre és zöldségekre fordítom..volt ,hogy sportolásra, de azt inkább itthon vagy szabadban oldom meg és az ingyen van.
7-es..milyen jókat írsz..én nem gondoltam ,hogy egyszer én is beleesek ebbe a hibába. Kívülről jobban átlátja az ember..és tényleg nem beszéltük meg az anyagi dolgokat, azt hogy ki mennyi részt vállal például a háztartási feladatokban, vagy kutya nevelésben..gyereket tervezzük..bár én már annyira nem :( Amíg ezeket át nem beszéltük addig természetesen nem is vágnék gyerek projektbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!