Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire veszi ki a részét a férjetek a házimunkából?
Számomra teljességgel felfoghatatlan, hogy mi az, hogy az egyik fél BESEGÍT a házimunkába!!! Eszem megáll. Nálunk alap dolog, hogyha együtt lakunk és mindketten dolgozunk 8-8 órában, akkor együtt is tartjuk rendben a lakást.
Régen rossz, hogy a férjed nem alapvető kötelességnek érzi a házimunkát, hanem úgy tekint rá, mintha szivességet tenne neked. De úgy látom, hogy igénye sincs nagyon a rendre, ha szanaszét hagyja a sörösdobozokat.
Ő csinálja, mert házias, én nem.
25N
Eddig olvashattunk sokféle választ, de igazából nem hangzott el az a dolog, hogy ne utasítsd, ne lázadj, csak simán kérd meg. Mindenféle harag nélkül, csak lazán: Drágám, megkérhetlek, hogy porszívózd fel a nappalit? Hát ha erre nemet mond, akkor az gáz.
Az én párom el szokta mondani, hogy szóljak, megcsinál bármit, de mivel alapból én irányítom ezt a dolgot, nem fogja tudni, hogy mit tegyen. Abból, hogy "segíts a rendrakásban", még nem fogja tudni, hogy pontosan mit. De ha megkéred tök normálisan, akár már hamarabb szólva, hogy "hétvégen szeretnék kitakarítani, tudnál nekem segíteni majd a portörlésben és a felmosásban?", akkor szerintem tuti meg fogja csinálni.
A férjed egy önző tiszteletlen hálátlan dög. Ez a tömör véleményem. Mindketten dolgoztok, akkor takarodjon takarítani:)
Nálunk a férjem 12 órában dolgozik minden hétköznap. Én 8 órában 4 hétköznapot.
Mi megbeszéltük ki mit csinál.
Tehát
Az ő dolgai
Favágás- behordás
Begyújtás
Kiégett égők cseréje
Eldugult csap helyrehozatala
A tükörtojásom megsütése (nekem mindig szétszakad)
Ha én mást csinálok, de lejár a mosógép: akkor teregetés
Szemét kivitele
Könyvespolcok felszerelése
Nyáron fűnyírás
Ezen kívül is bármit megcsinál, ha úgy adódik, hogy szükségem van rá.
Az én dolgaim
felsöprés (naponta)
felmosás (2 naponta)
mosogatás (naponta)
mosás - teregetés (hetente 2x mosok)
főzés (kedvencem) (Hétköznap és vasárnap)
portalanítás (minden második pénteken)
fugák kitisztítása (havonta 1x)
kutyával kapcsolatos dolgok
Télen hólapátolás (ez a második kedvencem)
Közös dolgok
ablakokat 3 havonta tisztítjuk együtt.
bevásárlást együtt (1 nagy és 3 kis bevásárlás havonta)
csirkék gyilkolását együtt
Mi ezt így beszéltük meg, mert többet dolgozik, és nekem jobb így, hogy úgymond a férfiasabb dolgokat nem nekem kell csinálni. Mindenki azt csinálja amihez jobban ért:)
Ő sose élt egyedül. Az anyjától hozzám költözött. Én viszont hamar megtanultam főzni, takarítani stb...
27/N
Én sem vagyok egy mintapasi és van is miatta lelkiismeret-furdalásom, próbálok ezen változtatni, de tapasztalat, hogy ez leginkább csak úgy működik, ha sokszor csináljuk együtt a házimunkát, hogy "te ezt, én azt", vagy hasonló.
VISZONT:
azt álmomban sem csinálnám meg, hogy cigarettával vonulgatok, miközben neked ezer dolgod van és a felmosásodba lépek, a gyomrodat meg forgatja a szag...
Szüleihez tervezetten ment ki vagy összeveszés miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!