Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire veszi ki a részét a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire veszi ki a részét a férjetek a házimunkából?

Figyelt kérdés
Mindkét fél dolgozik ( én eddig hat órában, de hajnaltól most már 12ben egésznap és tanulok is ). Úgy vállaltam el a munkát ,hogy megbeszéltük ,hogy mivel többet dolgozok majd, így besegít. Eddig 3havonta elmosogatott..néha kimossa a cuccait ( azt is csak azért szerintem, mert én nem vagyok hajlandó "normál" mosószert használni hanem csak környezetbarát fajtát ) Ehhez képest tegnap este arra értem haza ,hogy a kutyának még nem volt kajája ( szabadnapos volt ) másnapra és a sétálni is csak délben volt. " Szerintem elég neki, ne vidd most már le! " A konyha persze napok óta úgy néz ki..vizsgákra is kellene készülnöm. Ma reggel össze is vesztünk ,hogy nem volt képes a szabadnapján elmenni a kutyanak venni valami ennivalót. Kiderült tegnap is kapott egy halas szendvicset.. a kutya, mert a tápja elfogyott. Ehhez képest a sörös dobozok a fürdőben vagy az asztalán hagyva...vagy alszik napközben vagy nézi a sz.gépet. Ezt én nem érzem igazságosnak. Akkor sem éreztem annak amikor hat órában dolgoztam, de akkor csak annyit kértem tőle ,hogy hétvégén segítsen kicsit, mert én legtöbbször akkor is dolgoztam. Úgyhogy most én vagyok a hibás ,hogy tönkre tettem a reggelét, mert ki voltam borulva. Ma vizsgázni mentem volna de nem tudtam felkészülni, új munkára is kell készülnöm..a kutyának elszaladtam kajáért..most pedig takarítok. Ő hazautazott a szüleihez. Nem tehetek róla ,de engem ez kiborít. Nagy rajtam a nyomás és jól esne ha magától segítene, mert ha én kérem..akkor hárpiának érzem magam és sokszor van úgy hogy már kijövök a sodromból mert nem tudom melyik feladathoz kezdjek.
2013. dec. 7. 13:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem hülye dolog az, ha azt várod, hogy magától csináljon meg dolgokat... Én simán megkérem a barátomat, hogy porszívózzon fel, vagy rakjon rendet, ha tudom, hogy neki lesz rá ideje, nekem meg nem. Persze ezt nem parancsoló hangnemben, hanem normálisan, és ha véletlenül elmulasztja, akkor másnap újra megkérem. Egyébként pedig ilyenkor ő is érzi, hogy most ezt neki kell megcsinálnia, úgyhogy nem is akad ki. Volt, hogy megkértem, együtt takarítsuk ki a fürdőt, amire húzta a száját, de mondtam neki, hogy te is ezt használod, egyedül nekem nem olyan könnyű kitakarítani, úgyhogy utána szívesebben segített. Alapból erre kellett volna rászoktatnod, hogy neki is van feladata, és rendszeresen igen is neki is meg kell csinálnia dolgokat! Ha elfogyott a kutyakaja, akkor csak mondd neki hogy "menj már le, vegyél kutyakaját, addig én elmosogatok", vagy "mosogass már el, amíg én kiporszívózok, ok?".
2013. dec. 7. 14:48
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Számomra teljességgel felfoghatatlan, hogy mi az, hogy az egyik fél BESEGÍT a házimunkába!!! Eszem megáll. Nálunk alap dolog, hogyha együtt lakunk és mindketten dolgozunk 8-8 órában, akkor együtt is tartjuk rendben a lakást.

Régen rossz, hogy a férjed nem alapvető kötelességnek érzi a házimunkát, hanem úgy tekint rá, mintha szivességet tenne neked. De úgy látom, hogy igénye sincs nagyon a rendre, ha szanaszét hagyja a sörösdobozokat.

2013. dec. 7. 15:34
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ő csinálja, mert házias, én nem.

25N

2013. dec. 8. 00:26
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Eddig olvashattunk sokféle választ, de igazából nem hangzott el az a dolog, hogy ne utasítsd, ne lázadj, csak simán kérd meg. Mindenféle harag nélkül, csak lazán: Drágám, megkérhetlek, hogy porszívózd fel a nappalit? Hát ha erre nemet mond, akkor az gáz.

Az én párom el szokta mondani, hogy szóljak, megcsinál bármit, de mivel alapból én irányítom ezt a dolgot, nem fogja tudni, hogy mit tegyen. Abból, hogy "segíts a rendrakásban", még nem fogja tudni, hogy pontosan mit. De ha megkéred tök normálisan, akár már hamarabb szólva, hogy "hétvégen szeretnék kitakarítani, tudnál nekem segíteni majd a portörlésben és a felmosásban?", akkor szerintem tuti meg fogja csinálni.

2013. dec. 8. 12:45
 15/25 A kérdező kommentje:
Háááát..volt már olyan ,hogy megkértem ,hogy akkor segítene-e porszívózni, amíg én elmosogatok. Azt mondta ,hogy persze...aztán én rég kész voltam a mosogatással és még nem volt kész a porszívózás - gépezett- így én már fel akartam mosni ezért én porszívóztam fel. Nem tudom félbehagyni, le szeretném tudni egyben ,hogy később tudjak pihenni. Ő meg halasztgatná..volt ,hogy megígérte ,hogy elmosogat hétvégén..hétfőig ott maradt. Aztán én elmostam.
2013. dec. 8. 13:17
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy pont ez a baj, hogy tudja, hogy egy idő után úgyis megcsinálod helyette. Miért nem szólsz rá folyamatosan, hogy na most már csinálja már meg? Az anyám ugyanezt csinálja az öcsémmel. Szól neki egyszer, az öcsém meg úgyis azt mondja, hogy "jójó majd megcsinálom", aztán mikor nem lesz belőle semmi, anyám megcsinálja helyette.... Szóval minek ugráljon a párod, ha te úgyis elvégzed helyette?!Az egy dolog, hogy te nem bírsz várni, de akkor így sosem szokik rá, hogy hamar megcsináljon bizonyos dolgokat..
2013. dec. 8. 13:47
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A férjed egy önző tiszteletlen hálátlan dög. Ez a tömör véleményem. Mindketten dolgoztok, akkor takarodjon takarítani:)

Nálunk a férjem 12 órában dolgozik minden hétköznap. Én 8 órában 4 hétköznapot.

Mi megbeszéltük ki mit csinál.

Tehát

Az ő dolgai

Favágás- behordás

Begyújtás

Kiégett égők cseréje

Eldugult csap helyrehozatala

A tükörtojásom megsütése (nekem mindig szétszakad)

Ha én mást csinálok, de lejár a mosógép: akkor teregetés

Szemét kivitele

Könyvespolcok felszerelése

Nyáron fűnyírás

Ezen kívül is bármit megcsinál, ha úgy adódik, hogy szükségem van rá.

Az én dolgaim

felsöprés (naponta)

felmosás (2 naponta)

mosogatás (naponta)

mosás - teregetés (hetente 2x mosok)

főzés (kedvencem) (Hétköznap és vasárnap)

portalanítás (minden második pénteken)

fugák kitisztítása (havonta 1x)

kutyával kapcsolatos dolgok

Télen hólapátolás (ez a második kedvencem)

Közös dolgok

ablakokat 3 havonta tisztítjuk együtt.

bevásárlást együtt (1 nagy és 3 kis bevásárlás havonta)

csirkék gyilkolását együtt

Mi ezt így beszéltük meg, mert többet dolgozik, és nekem jobb így, hogy úgymond a férfiasabb dolgokat nem nekem kell csinálni. Mindenki azt csinálja amihez jobban ért:)

Ő sose élt egyedül. Az anyjától hozzám költözött. Én viszont hamar megtanultam főzni, takarítani stb...

27/N

2013. dec. 9. 02:09
 18/25 anonim ***** válasza:
91%

Én sem vagyok egy mintapasi és van is miatta lelkiismeret-furdalásom, próbálok ezen változtatni, de tapasztalat, hogy ez leginkább csak úgy működik, ha sokszor csináljuk együtt a házimunkát, hogy "te ezt, én azt", vagy hasonló.

VISZONT:

azt álmomban sem csinálnám meg, hogy cigarettával vonulgatok, miközben neked ezer dolgod van és a felmosásodba lépek, a gyomrodat meg forgatja a szag...

Szüleihez tervezetten ment ki vagy összeveszés miatt?

2013. dec. 10. 13:27
 19/25 A kérdező kommentje:
Jaaa, nem! Tervben volt neki. Ma beszéltem vele, hogy ezt így nem fogom bírni egyedül és megígérte ,hogy segít és cigizni is kint cigizett a hideg ellenére..majd meglátjuk mi lesz..
2013. dec. 11. 21:27
 20/25 A kérdező kommentje:
Ma újra megkértem ,hogy porszívózzon ma fel..erre a válasz: nem csak a kutyáról volt szó? -.-
2013. dec. 14. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!