Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek segít a férjetek otthon?
Ez teljesen normális igény, sőt az lenne a legjobb, ha ő maga szeretne a gyerekekkel lenni kicsit. Az is elvárható, hogy ha éppen nincs dolga, neked meg ezer van akkor segít, hogy többet lehessetek így együtt. Az is elvárható, hogy hétköznap a gyerekekkel foglalkozzon, mint apa.
Az is, hogy a tányért a mosogatóba tegye, ne a pultra, és hogy kaparja ki a maradékot belőle, ha nem ette meg mindet. A gatyáját pedig ne a szoba közepén dobja le.
Elvárható igen, még akár az is, hogy néha flangálni menj.
Én mindent megcsinálok még a pultról is leszedem a tányért, cserébe néha ihatok egy kávét barátnőkkel.
mondjuk nálunk belülről fakadó igénye van rá, hogy foglalkozzon vele.
Gondolom az alapja ez a dolognak.
Szóval ha nincs más segítségetek, akkor azért elvárható lenne, hogy legalább boltba mehess vagy együtt menjetek.
Gondolom az is jól jönne...
Igen, ha látja, hogy valami nincs meg segít.
Pedig én is itthon vagyok, és még gyerek sincs.
Az a minimum, amit elvárnék, hogy a gyerekeivel doglalkozzon a férjem, hiszen az apjuk. És ne "segítésnek" vegye, hanem örömteli illanatoknak, amit a gyerekeivel tölt.
Még keveset is vársz el a párodtól szerintem.
Mit mond a férjed erre? Fel merted neki vetni?
Nálunk ez nem is kérdés.
Leegyszerűsítve: reggel apuka elmegy, anyuka itthon marad. Apuka 8 órát dolgozik a munkahelyén. Anyuka 8 órát dolgozik otthon. Apuka hazajön. Igazságos az, ha apuka leül a TV elé, anyuka meg nyomja tovább az ipart?
3 gyerek felügyelete, nevelése és egy lakás rendben tartása is van olyan nehéz, mint egy irodai munka. Nem hinném, hogy az anyára kell, hogy szakadjon minden, csak azért, mert ő nem visz haza pénzt...
Alapból házimunkát is csinál amit kérek,bár most hogy itthon vagyok maximum olyat kérek,amit nekem nehezebb (függöny fel-levétel,szerelgetős dolgok),mert 60m2-en nincs annyi házimunka gyerek mellett sem.
Viszont ha hazajön,akkor sokszor viszi ki a fiunkat,tanitja focizni (másfél éves),én tudok menni ahova szeretnék.
Bevásárolni viszont együtt szoktunk,ők ketten tolják nekem a bevásárlókocsit szorgalmasan.
Ennek természetesnek kellene lennie.
Szerencsére a férjem úgy működik, hogy neki szüksége van arra, hogy a gyerekeivel foglalkozzon. Akár úgy, hogy játszanak, akár úgy hogy porszívóznak vagy nyáron a kertben turkáltak (1,5 és 4 évesek). Én meg addig csinálok, amihez kedvem van: főzök, vasalok, boltba megyek, fürdök, stb. Amit tudok úgyis megcsinálom hétközben, de mindig akad valami hétvégére, amibe jó ha besegít. Tegnap pl terelgette délelőtt a gyerekeket, játszottak, porszívóztak én meg addig nyugodtan tudtam főzni, ami meg nekem kikapcsolódás.
Javaslat
1 nap, amikor ő szabadnapos...
Megbeszélitek, hogy ma ő" anya", te elmsz tthonról, pont annyi időre, mint amíg ő dolgozik...
Amikor hazajössz legyen az meg, amit te is meg szoktál csinálni...
Semmt sem kell kérdezned..mondanod ha hazamérsz
Rendbeteszed a káoszt ami maradt a férjed után...hidd el ezek után nem lesz majd annyira nagyra magával, hogy ő dolgozik...
Sokszor aki nincs otthon el sem tudja képzelni milyen ez..
Bar en dolgozok es 1 gyerekunk van,a ferjem termeszetesen segit.Amikor fozok megterit,salatat vag,utana leszedi az asztalt es elmosogat.Eljar bevasarolni,rendet rak,kitakaritja a hutot,konyhabutort stb.Porszivozni,felmosni,agyazni es mosast inditani nem szokott,viszont rendszeresen vasal es port torol.Ha takarit,akkor sokkal alaposabban csinalja mint en.
Nalunk alapveto,hogy en is eljarok sportolni,baratnommel kavezni,vasarolgatni,addig pedig a ferjem vigyaz a fiamra.
O is eljar sorozni,kavezni a barataival,bar mi mindig kerdezzuk egymastol,hogy a masiknak van-e kedve jonni.
Szerintem ez a termeszetes,nem pedig az,hogy te viszed magaddal a 3 gyereket a boltba,mig a ferjed otthon ul.
Te csak minimumot varnad el a ferjedtol.Ha nem hajlando semmiben segiteni,akkor kezdd fokozatosan.Elmehettek egyutt bevasarolni,legkozelebb pedig amikor mosogatas kozben atnyujtja neked a babat,folytathatja o a mosogatast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!