Anyukák! A ti párotok/férjetek/élettársatok munka mellett kiveszi a részét a gyereknevelésből esetleg a kisebb házimunkából?
Magától teszi ezt vagy rá kell szólni, hogy "ugyan már te is elaltathatnád a gyereked" vagy éppen "te is felvehetnéd néha ha nagyon sír"Az én párom szereti a fiát,de úgy érzem nem foglalkozik vele eléggé.Magától nem jutna eszébe semmi,mindenért szólni kell.5 hónapos a babánk.
Ez marha dühítő tud lenni mert sokszor én is hulla fáradt vagyok,egész nap teszek-veszek és azért jól esne néha ha besegítene.
De neki a legegyszerűbb 2 perc próbálkozás után azt mondani "nem tudom megnyugtatni,ide anya kell".
Nálatok ez hogy van?
"Magától nem jutna eszébe semmi,mindenért szólni kell.5 hónapos a babánk. "
Az én babám meg már 2 éves.A mai napig minden este rá kell szólnom a férjemre,hogy ereszd már le légyszíves a fürdővízet míg én megtörlöm a fiúnkat vagy ágyazz már meg míg ráadom a pizsit...stb különben cs ott áll mint egy f@sz...már bocsánat a kifejezésésrt de 2 év után úgy gondolom jogos a felháborodásom!De ő sajna gyerekkori neveltetésésből adódóan ilyen tutyi-mutyi.
Szia,
11 hónapos a kislányunk. Párom a Baba születésétől kezdve mindenből kiveszi a részét. Pár hetes kora óta Ő fürdeti(vagy együtt), Ő altatja, sokszor pelenkázza, jókat játszanak. Ő erre azt mondja, hogy egész nap ezt várja, ilyenkor legalább együtt tud Vele lenni.
A házi munkát általában én csinálom, de ha úgy adódik, hogy látja nem fér bele egy mosás, porszívózás, akármi, akkor azt szívesen megcsinálja.
Bevásárolni a legtöbbször Ő szokott, postára, stb. is többször megy Ő, mint Én. Néha még éjjel is felkel a babához, bár azt nem szeretem, mert úgy gondolom nem piheni ki magát. Azt mondta erre, hogy akkor úgy is szólni fog.
Ennek az egésznek az az eredménye, hogy a kislányunk borzasztó apás lett, de legalábbis ugyanannyira apás, mint anyás. Olyan jó nézni Őket, ahogy dúl a "szerelem" :)
Az én párom rengeteget dolgozik, és ha otthon van nem éppen a házimunkában segít, hanem a gyerekre vigyáz, én addig el tudom intézni a dolgaimat! Ez így megy már születése óta!
6 hónapos kislány anyukája
Az én férjem úgy áll hozzá, hogy amíg ő a munkahelyén dolgozik, addig én itthon dolgozom a két kicsivel és a háztartással. Tehát amikor hazaér, akkor minden munkát megosztunk. Hétvégéken is, ha a gyerekek nem alszanak egyszerre, akkor felváltva pihenünk. Neki is szerintem a neveltetése miatt van, illetve, hogy öt lánytestvérrel nőtt fel, egyedüli fiúként.
Az viszont nálunk is sokszor van, hogy "nem nyugszik meg, ide anya kell", de ezt általában én látom be először, ő még próbálkozna tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!