Ti visszamennétek dolgozni, illetve az is érdekelne, hogy ki mikor ment vissza dolgozni?
Én 2 éves korában mentem vissza, mert szerencsére megtehettem, hogy otthon maradok vele.
A muszáj meg nagy úr, a kicsi megszokja, emiatt ne aggódj, és maradhat jó, és szoros a kapcsolatotok, csak a kevesebb időt minőségi együttléttel töltsétek ki, és amikor hazaérsz csak ő legyen az első. ÍGy a te lelked is megnyugszik.
14 hónapos volt a nagyobbik lányom, mikor elkezdtem 4 órában dolgozni. Az első 2 hónapban főleg anyukám vigyázott rá, aztán eljött a szeptember és kezdődött a bölcsi. Nagyon jól viseltük mindketten. Szerintem jól jött ki a fokozatosság: először nélkülem volt 4-5 órát, de otthon a nagyival, aztán jött a bölcsiben 5-6 óra. Majd 6 hónap után 6-órásra módosult a munkám, így már a lányom is tovább maradt délután a bölcsiben.
Most a kisebbik lányommal vagyok itthon, ő most 14 hónapos, de úgy néz ki, majdnem 2 éves lesz, mikor újra dolgozni kezdek majd. Bár szinte biztos, hogy egyből 8 órában.
Nekem a gyerekeim 15 hónapos korában kellett visszamennem dolgozni. Kaptam egy olyan ajánlatot a munkahelyemtől, amit ha nem fogadok el, lehet, hogy 2 éven belül nem tudtak volna más elfogadhatót ajánlani. Sajnos csak 8 órában tudtak visszavenni.
Az én gyerekeim bölcsibe járnak, az is számít, hogy sosincsenek egyedül, így sokkal könnyebb volt beszokniuk. Ha pl. nagyira kellett volna bíznom őket, akkor biztos, hogy nem vállalom be, mert ő is lehet pl. beteg, vagy el kell utaznia stb. Így is sokat segít, de ilyen áldozatot nem kívánnék tőle.
Persze nálunk is az anyagiak miatt nem volt más lehetőség, mint hogy nekem is dolgoznom kelljen. Gyed, gyes semmire nem elég sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!