Anyukák megnyugtatnátok? Olyanok véleménye érdekelne akiknek lassabban fejlődött a babájuk!
Szia! Hát, mintha az én kisfiamról írtál volna :))) Annyi különbséggel, hogy vele minden rendben volt születésekor és a mozgásfejlődése is rendben alakult, mindent időben csinált. De minden más téren egy az egyben olyan volt, mint a te kislányod. Ő most már 3 éves múlt, mostanra kb. utolérte a kortársait (kivéve a finommotorikája, azon még van mit fejleszteni), rengeteget küszködtem vele én is, 2 éves korában én is úgy gondoltam, nincs még egy ilyen nehéz eset.
A cumisüveget 2,5 évesen sikerült lecserélni a pohárra, már én is égtem ha nyilvános helyen inni kért :) 2,5 évesen kezdett el szavakat mondani, azóta viszont hihetetlenül felgyorsult a beszédfejlődése, ma már gyönyörű mondatokban beszél, hibátlanul ragoz, rengeteget énekel, mondókázik, meséket tud kívülről stb. Hozzáteszem, ha valaki ezt mondja nekem fél évvel ezelőtt, el se hiszem, hogy ekkora változáson megy át minden területen.
Persze ez azért nem ment magától... 2 éves korában kezdett el idegesíteni,hogy nem beszél, nem akar önállósodni stb, ezért elvittem neurológushoz, aki megállapította, hogy valóban le van maradva a kortársaihoz képest, fejlesztésre szorul. Elkezdtünk járni vele egy csomó helyre, korai fejlesztőbe, logopédushoz, TSMT tornára, Gekkóba, úszni stb. Ezek biztosan sokat számítottak.
Szerintem neked a születés körülményei miatt egyelőre nincs miért aggódnod, szépen ő is be fogja hozni a kortársait valószínűleg mindenféle fejlesztés nélkül.
Az meg, hogy ragaszkodik a megszokott dolgaihoz és "fél" az újdonságoktól akár életkori sajátosság is lehet, majd elhagyja ezt is szépen.
Hidd el, 18 évesen már nem fog cumisüvegből inni :)))
tegnap nem nyugtattak meg?
pedig sok olyan választ kaptál, amiből szerintem lejött, hogy ez normális...
enyém 2 évesen volt ilyen mizériás, nem volt hajlandó megkóstolni semmit amit nem ismert fel. engem nem hat meg, miközben üvöltött kapott egy falatot. aztán szépen megette az egész adagot.
pohárból meg a kádban tanultunk meg inni, nagyon tetszett neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!