Gyerekem 2 éves lesz, mindenképpen dolgoznom kellene, de nem tudok hova visszamenni, keresni kellene újat, de addig míg nincs nem veszik fel a bölcsibe, de addig úgysem kapok munkát, míg nem tudom hova rakni a gyereket. Hogy legyen így?
Nekünk már a bölcsibe való jelentkezéskor is kellett vinni a munkáltató szándéknyilatkozatát, hogy alkalmazni fog x dátumtól, anélkül fel sem vették volna a gyereket. De a "valódi" munkáltatóit, ill. a gyed lemondó nyilatkozatot csak azután kellett vinni, amikor már tényleg el is kezdtük a bölcsit. (Kezdés után max. 2 hónapon belül), én a beszoktatás alatt pl. szabadságon voltam.
Szóval ez így tényleg nehéz. Állásinterjúkra kéne előbb menned, az csak 1-2 óra, addig tud valaki vigyázni a gyerekedre? (Nagyi, sógornő, egyéb rokon, ismerős?) Ha találsz munkát, általában nem azt várják el, hogy másnaptól állj munkába, hiszen ha dolgoznál valahol, akkor ott meg felmondási idő lenne, szóval biztosan meg tudsz állapodni az optimális kezdésben, de előbb munkát kéne találnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!