Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire veszi ki a részét a férjetek a házimunkából?
Akkor sem éreztem annak amikor hat órában dolgoztam, de akkor csak annyit kértem tőle ,hogy hétvégén segítsen kicsit
Ennyi. Elkapattad.
Mindketten 8 órában dolgozunk, egyenlően kivesszük a részünket. Ő ugyanúgy főz, elindítja a mosogató/szárító/mosógépet, porszívóz, felmos, port töröl, elpakol, mint én.
Ez csak akkor változik, ha pl. nagy hó van és azt ő lapátolja el minden reggel, akkor természetesen én megcsinálok minden munkát, mert ő ezért kel fél órával korábban reggel. Én meg cserébe fél órával többet melózok délután otthon.
Nálatok alapvető problémák vannak...
Ha eddig 6 órában dolgoztál, azaz csupán 2-vel kevesebbet, mint ő, akkor miért nem segített szinte semmit?
Ha most 12 órában fogsz dolgozni, akkor szerintem nem "kicsit" illene besegítenie, hanem kb. mindent neki illene megcsinálnia...
Egyáltalán miért mentél bele ebbe a helyzetbe? Szerinted ez normális így?! Szerinted szeret ez az ember, ha nézi, hogy erődön felül fáradozol még, amikor neki a szabadnapján is derogál olyan alapvető dolgokat megtenni, mint a kutyának enni adni?! Ha majd gyereketek lesz netán, annak is elfelejt...?
Szóval
1. semmit sem csinál
2. és szarba veszi, amit te megcsinálsz.
Egyszerű: nem tisztel, házicseléd vagy, de te tehetsz róla! Miért kellett elején kinyalni a seggét? te is dolgoztál!
Nagyon kedves pasi lehet :)
Te készülnél a vizsgádra, én te takarítasz, őt meg zavarja a porszívó hangja! Szegény :'(
Nem hogy takarítani, amíg te tanulsz?! Dehogy!
Csak nm értem, hogy most miért is sírsz? eddig is ez volt, elején szépen fel kellett volna osztani, ki mit csinál.
Te tehetsz róla, úgyhogy nincs okod itt sírni!
Nem lett jól elkezdve, de időgép hiányában a jelenlegi helyzetet lehet már csak kezelni.
Egyrészt ne segítségnek legyen beállítva, mert így nem érzi saját feladatnak. Ez nem segítség, az a segítség, ha a kisgyereked adogatja a csipeszeket a teregetéshez, vagy ha a szomszéd jófejségből SEGÍT takarítani. Aki ott lakik, annak feladat.
Rávenni b...gatással embereket bármire is nem túl könnyű. Hiába jogos, akkor is ellenállást vált ki. Próbálkozz dicsérettel. ha valamit megcsinál, akkor akár túlzóan is dicsérd meg, örülj neki látványosan. Egy idő után pozitív érzéssel köti össze, szívesebben áll neki.
Valamint van az a "trükk", hogy nem a megcsinálod/nem csinálod opció van felajánlva, hanem választhat a porszívózás meg a felmosás között. Így azon fog gondolkozni melyiket vállalja, nem azon, hogy egyáltalán megcsinálja-e.
A betartok/megsértődök/durcázok mind-mind rossz taktika, mert a játszmázáson és a konfliktusgeneráláson kívül mást nem nagyon lehet elérni vele hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!