Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért nem akarja elfogadni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akarja elfogadni a szüleim segítségét? Hogy beszéljem rá?

Figyelt kérdés
Az esküvőnkre a szüleimtől egy lakást kaptunk. A férjemmel anyóséknál lakunk, mert nincs annyi pénzünk, hogy a lakást berendezzük. Ahogy számoltuk, kb 2 millió forint kellene hozzá. A szüleim felajánlották, hogy válasszunk bútorokat, ők kifizetik nekünk, mert ők jól állnak anyagilag, nem lenne nekik nagy megterhelés. A férjem azonban ezt nem akarja, az is zavarta, hogy kaptuk a lakást. Ő inkább maradna még az anyjánál, pedig így minimum 2-3 év, mire saját erőnkből be tudnánk rendezni.
2013. nov. 24. 12:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

A férfiúi büszkeség finom dolog pedig, főleg krumplival és uborkasalátával...

Gondolom, a férjedet arra a marhaságra nevelték, hogy a férfi a "családfenntartó", és szégyen, ha a nő egy-két abroszon kívül mást visz a házasságba.

Pedig egy házasságnak - együttélésnek se - sem szabadna enyém-tiédről szólnia, én úgy tudtam, ott az a lényeg, hogy a "miénk" van.

Ha ezt nem érti a férjed, akkor mire volt jó az esküvő egyáltalán?

2013. nov. 24. 13:36
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Most olvastam a kommentedet, így meg végképp nem értem a férjedet...
2013. nov. 24. 13:37
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyszerűen nem akar költözni és ezek remek kifogások.

Mi saját lakásból nagyobba költöztünk babával úgy, hogy szivacs volt és konyhabútor. A földön párnák, a padló jó volt asztalnak.

2013. nov. 24. 13:41
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

Gyerekek. 2 millió nem is olyan sok ha 2 szobás, konyhás, fürdőszobás lakást akar berendezni.

Mi éppen most újítottuk fel a lakást, és mindent kicseréltünk, kezdve a tűzhelytől, hűtőtől a fotelig.

Nem vettünk drága dolgokat, mégis már közel vagyunk a 2 milliós összeghez.

Nekünk kis konyhánk van, rokon csináltatta a konyhabútort ami egyszerű kivitelezésű, ami csak 3 szerényből áll, és csak ez volt 110 ezer forint. Egy nagy konyhában egy komplett konyhabútor 400 ezer forintól indul

A legolcsóbb villanytűzhelyet vettük ami 54 ezer forint volt. A hűtőben is a legolcsóbbat de jót vettünk az sem volt 70 ezer forintnál drágább.

A kanapét az ikeában vettük az csak 80 ezer volt, a matracok az ágyba sem voltak olcsóak. Nem beszélve a tapétáról, festékről, padlólapokról, parkettáról stb.

Nálunk 3 helyiségben ablakot is kellett cserélni, és az is 260 ezer forint volt. Sok kicsi sokra megy, és lám már több mint másfél millió elment...Szóval nem olyan sok a 2 millió ha teljes berendezés kell...(gondolom felújításra is kell pénz, nem csak bútorokra.)

2013. nov. 24. 13:49
 15/22 anonim ***** válasza:
39%

Ahhoz, hogy beköltözzetek, elég, ha átviszitek azokat az ágyakat az új lakásba, amiken most is alszotok az anyósnál.

a többit apránként megveszitek bele. El sem tudom képzelni, mi kellhet bele 2 M Ft-ért....

Én saját lakásban lakom, de kb. 600E Ft-ból kicseréltem a teljes fürdőszobát, konyhát, építtettem galériát, kamrát.

Bútorokat használtan vettem, nem tartok 200 E Ft-nál sem, és túl van zsúfolva a lakás...

A konyhabútor lehet egy komolyabb összeg, de az általában van egy lakásban.

2013. nov. 24. 13:52
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Javítok az árelképzeléseiden:

Tűzhelyet én 36E Ft-ért vettem, 80 E-nél drágábbat nem is láttam.

Kanapé 40-50e Ft, ez már ággyá is nyitható, ketten elférnek rajta.

egyébként miért gondolod, hogy csak akkor lehet beköltözni egy lakásba, ha full be van rendezve? Nálam NINCS kanapé és nem is lesz!

Szekrénysor: használtan 40 E Ft. Nálam ez sincs. Nem szeretnék, sose tetszett. Ennyi.:)

Amúgy sem szükséges hirtelen mindent átvinni, elég egy gurulósbőrönd, amiben viszitek a cuccokat, ami éppen kell. Lehet ingázni a Ti lakásotok és a mama lakása között. Elsőre éppen elég az, ha nem alszotok minden nap ott.

2-3-5-10 év alatt meg szépen fokozatosan teljesen eltávolodtok. Érzelmileg is jobb így.

2013. nov. 24. 13:59
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Minek vagy egy olyan emberel aki nem akar dolgozni és te tartod el? Ez téged is minősít.
2013. nov. 24. 14:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mit tennék a helyedben? EGYEDÜL elköltöznék a lakásba.:) Nem vicc, mert hogy te ezt hosszútávon nem fogod elviselni, az tuti. Rühellem, mikor egy pasi rinyál, hogy jaj a végzettségem, jaj milyen szar nekem, bezzeg a szomszédnak milyen mázlija volt, bezzeg nekem könnyű, szüleim tudnak segíteni.

Én 10 évet bírtam, aztán dobbantottam. Csak tudnám, mire vártam 10 évet???

2013. nov. 24. 14:36
 19/22 anonim ***** válasza:
senki sem vitatja, hogy ne lehetne 2 millát játszva eltapsolni egy lakás berendezéséhez, hogy ne lehetne! még többet is, gond nélkül. én csak annyit mondok, hogy ezek egyáltalán nem szükségletek, hanem igények. aki költözni akar annak jó a földre terített matrac is, szép lassan is be lehet rendezni az elképzelésnek megfelelően, miért kell mindent azonnal szépre/véglegesre, ha egyszer nincs rá pénz? amíg összegyűlik a 100 ezres kanapéra miért nem jó addig a műanyag szék? mert egy csomó ember kiskirálylány, semmi másért ;) annak idején emlékszem költözés után még gyűjtögetnünk kellett a konyhára... s..ar volt-e a kádban mosogatni? az hát. és érdekelt egy percig is? ugyan már, örültem mint majom a farkának, hogy együtt élünk a férjemmel csak mi ketten a saját házunkban. ma meg már a bútorok, a "megfelelő" berendezés itt a boldog élet záloga, anélkül mit sem ér az élet. a kényelemről meg annyit, hogy nem gondolom, hogy anyósékkal együtt élni kényelmesebb a szép házban, mint végre kettesben egy használt bútorokkal (ideiglenesen) berendezettben.
2013. nov. 24. 15:10
 20/22 anonim ***** válasza:
18: Emiatt a vonása miatt dobbantottál? Lefárasztott? Vagy hogy volt?
2013. nov. 24. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!