Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom megkérte a kezemet és én kínomban igent mondtam, mert nem akartam megbántani, de nem akarok a felesége lenni. Hogyan beszéljem ezt meg úgy vele, hogy ne legyen belőle a kelleténél nagyobb sértődés?
9 éve vagyunk együtt, közös gyermekeink is vannak. Nagyon szeretem a páromat, de be kellett látnom, hogy anyagiak terén egy gyerek szintjén van. Képtelen beosztani a pénzét és ha valamelyik családtagja kér tőle akkor ad neki akkor is, ha utána neki/nekünk kell megszorítani a nadrágszíjat vagy esetleg kölcsönkérni valakitől. Már több hitelt is vett úgy föl, hogy nekem elfelejtett róla szólni és bár megbeszéltük, hogy ilyen többet nem lesz, nem tudok benne teljesen megbízni.
Az utóbbi 6 évben már külön kasszán vagyunk, ez be is vált, de félek, hogy házasság alatt nem működne.
komunikáció.....
és ezeket mond el neki is
a házasság előtt felvett hitel soha nem lesz közös vagyon ...
az a férj negatív különvagyonához fog tartozni
sőt ha vállnak akkor a feleség kérheti a részletek felét amit a házasság alatt befizetett
Te nem szereted a párodat, és nem értem, hogy miért vállaltál vele közös gyerekeket.
Elég érdekes lehet a közös háztartás és a külön kassza. A költségeket is külön álljátok?
Soha nem tudtam megérteni az ilyen együttélést.
#6, te hol látod, hogy a Kérdező ne szeretné a párját?
Szerintem szereti, csak éppen tisztában van a hibáival is.
#9, a házasság az tudod egy jogi aktus, ami jogviszonyt teremt a két fél között. Tehát a két fél nyilván azt is mérlegeli, hogy számukra joghatásaiban a házasság, vagy az élettársi kapcsolat a megfelelőbb.
Ez esetben meg nyilván az utóbbi, mert anyagi szempontból kevésbé szoros kapcsolat, egy élettárs kevésbé tartozik helytállni a párja gazdasági dolgaiért, mint egy házastárs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!