Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljem rá, hogy menjen el?
Terhes vagyok, úgy néz ki, hogy bekaptam valami vírust. Semmi extra, fáradt vagyok és enyhe hőemelkedésem van. Szerintem némi C-vitamin és alvás rendbe fog tenni, igényem is annyi van most, hogy egy bögre teával beboruljak a tévé elé elaludni.
A férjem most egy kisebb vita árán indult el egy előre lebeszélt edzésre (várnak rá).
Este gokartozni megy (én érthető módon most passzolom). Mondogatta, hogy nem megy így sehová, ha beteg vagyok.
Mondtam neki, hogy menjen, nem halálos, úgyis aludni fogok. Ha toporog az ágy mellett, nem gyógyulok gyorsabban. Ha mindenképp segíteni akar rajtam, főzzön egy liter teát indulás előtt, azzal nagyszerűen elleszek.
Már önmagában a gokartozáson is örlődött, hogy biztos rossz nekem, hogy ő megy én meg nem mehetek, menjen-e. Ennek az lehet az előzménye, hogy a cigit megkértem, hogy tegye le, mert nekem is piszok nehéz volt leszoknom, úgy nem ment volna, ha az orrom előtt dohányoznak. Ebből valahogy összerakta, hogy amit nekem nem lehet, azt most neki sem.
Nem szeretném, ha miattam bezárkózna, ha valamiért szükségem van rá, úgyis mondom.
Volt valaki ilyen helyzetben esetleg? Hogyan lehet kezelni ezt a túlzott empátiát vagy gondoskodási ösztönt, vagy mifenét?
Elvileg ez a jobbik véglet, jobb, mintha nem is foglalkozna veled.
De ha megmondod, hogy aludni szeretnél, mert akkor hamarébb rendbejössz, és ebben az esetben úgysem veszed észre, hogy otthon maradt, nyugodtan menjen el.
Esetleg AZT ígérd meg neki, hogy ha kicsit is rosszabbul vagy, vagy jobb lenne, ha veled lenne, akkor felhívod.
Igen.
Nekem annyiból pechem volt, hogy fél órája megszólalt egy autóriasztó, amitől félálomban annyira megijedtem, hogy kiugrottam az ágyból. Most próbálok visszaálmosodni.
Megígértem, hogy ha bármi gáz van, akkor felhívom, de bagatell betegségnek tűnik. Szerintem egy nap alvás-lustálkodás rendbe hoz. Neki már volt egy elég masszív influenzája, azt se kaptam el, még egy nátháig se jutottam.
Mondtam neki, hogy amíg nem rózsahimlős vagyok (nem voltam gyerekként, terhesen erősen magzatkárosító, egyetlen betegség amitől félek), különösebb bajom nem lesz. Ha a lázam felszökne (38 fok felett az is veszélyes a magzatra), akkor meg úgyis kórház, nem fogok itthon kísérletezni gyógyszerekkel. Náthát és egyéb enyhébb betegséget meg kialszok.
A kezembe nyomott egy nagy bögre teát, belém diktált fél marok C-vitamint - ettől némileg megnyugodott és elment. Én meg szentségelek a riasztó miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!